SO’BIO étic: Natuurlijke & Biologische Huidverzorging

De afgelopen drie weken heb ik de natuurlijke en biologische huidverzorging van SO’BIO étic uitgeprobeerd. Dit duurzame, maar zeer betaalbare skincare merk uit Frankrijk is sinds kort namelijk verkrijgbaar in Nederland. Ze hebben een speciale anti-aging lijn op basis van argan olie waar ik natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar was. De producten zijn veganistisch en bevatten 98 tot 100% natuurlijke ingrediënten. In deze blog deel ik mijn ervaring met de producten van SO’BIO étic en laat ik je weten waar je ze kunt kopen.

SO’BIO étic Pure en Biologische Huidverzorging

Nog even kort op het rij waar SO’BIO étic voor gaat en staat:

  • Het merk komt uit Frankrijk, waar het al 10 jaar bestaat
  • De producten zijn dierproefvrij én veganistisch
  • De producten bevatten 98 tot 100% natuurlijke ingrediënten
  • SO’BIO étic maakt zoveel mogelijk gebruik van biologisch geteelde ingrediënten
  • Ze hebben het ECOCERT/Cosmebio keurmerk
  • SO’BIO étic is dermatologisch getest en veilig in gebruik
  • Het bedrijf onderneemt ethisch verantwoord (eerlijke prijs voor de boeren en goede werkomstandigheden)
  • Ze doneren jaarlijks 1% van de omzet aan duurzame initiatieven
  • De prijzen liggen tussen de €8 en €15
  • Het merk wordt in Nederland gedistribueerd door MOOR cosmetics
  • De producten van SO’BIO étic zijn in Nederland verkrijgbaar bij de DA en D.I.O. Drogist (gratis bezorging vanaf €30,-)

Klinkt goed hè?

Fijn, zo’n eerlijk en milieuvriendelijk merk op de Nederlandse markt voor weinig geld. Daarom wilde ik de anti-aging lijn, op basis van argon olie en natuurlijk hyaluronzuur graag testen. De producten uit deze lijn beloven rimpeltjes te voorkomen, de elasticiteit van de droge en/of rijpe huid te verbeteren. Anti-aging en hydratatie: dat kan ik na 31 jaren in dit leven wel gebruiken. Er is ook een Aloe Vera lijn beschikbaar in Nederland, voor de gevoelige huid.

SO BIO etic review

Anti-Aging Cleansing Toning Lotion

Deze toning lotion werkt als een micellair water: hij verwijdert make-up en reinigt de huid (mild). De toning lotion bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten, bevat geen parabenen, siliconen en synthetische parfum. Hij is geschikt voor alle huidtypen en gericht op anti-aging. De ingrediënten, zoals argan olie, hyaluronzuur, kamille en plantaardige glycerine zorgen voor hydratatie, versteviging, kalmering en bescherming.

Het eerste dat opvalt aan dit micellair water is de geur. De hele lijn heeft een prettige, zachte, zoete geur. Het is een fijn product om je gezicht mee te reinigen in de ochtend, voor je make-up aanbrengt. Make-up ermee verwijderen kan ook, maar als je een full face of make-up draagt, is het aan te raden een mousseline doekje te gebruiken in plaats van wattenschijfjes, anders ben je wel even bezig. Deze toning lotion (500 ml) kost €8,95.

Anti-Aging Dag Crème

Deze anti- aging dagcrème (50 ml), op basis van organ olie, bevat 98% natuurlijke ingrediënten. Ook weer geen parabenen, siliconen en synthetische parfum. Het is een heerlijk zachte crème, die prettig smeert en snel in de huid trekt. Je krijgt geen vette huid van deze dagcrème. De “natuurlijke glow” belofte van dit product is zeker waar: mijn huid ziet er gezonder uit na het aanbrengen. Daarbij vind ik het een prettige basis voor make-up. De dagcrème zit in een stevig, glazen potje. Het enige dat ik minder fijn vind, is de deksel. Die voelt wat goedkoop aan. Maar dat is logisch, aangezien de crème slechts €11,95 kost.

Anti-Aging Oog- en Lipcrème

Ik ben de laatste jaren te inconsequent geweest met het gebruik van oogcrème. Dat realiseer ik mij altijd als ik weer een tijdje oogcrème gebruik: het is gewoon instant verschil. Ik ben een moeder van twee jonge kinderen, natuurlijk heb ik donkere wallen tot aan mijn tenen. Maar een goede oogcrème helpt wel om er iets frisser uit te zien en het verouderingsproces te verlangzamen. De anti aging eye and lip contour crème van SO’BIO ètic is een hele fijne. Makkelijk in het gebruik door de tube. Hij kost €11,95.

Anti-Aging Nacht Gel

De anti-aging night gel van SO’BIO ètic is een 100% natuurlijke gel. De gel verandert in olie als hij in contact komt met je huid. De gel beschermt tegen huidveroudering en herstelt je huid tijdens de nacht. Het voelt een beetje als een overnight mask en je gezicht voelt ‘s ochtends zacht en verzorgt uit. Een fijn, rijk product. En hij kost €13,95.

Aanrader?

Ja! Fijne, eerlijke producten, waar geen dieren voor hebben geleden en bijna alleen maar natuurlijke ingrediënten inzitten. En mooi is ook wel de prijs: fijn als je groene cosmetica wilt gebruiken met een kleiner budget. Bekijk de andere producten van SO’BIO ètic hier.

Columns by Kari

3 thoughts on “SO’BIO étic: Natuurlijke & Biologische Huidverzorging

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.