100% natuurlijke huidverzorging van Colour & Spice | Herfst Skincare Routine 2020

De afgelopen zes weken heb ik 100% natuurlijke en holistische huidverzorging van Colour & Spice getest. Hoogste tijd dus om mijn ervaringen met dit milieuvriendelijke merk te delen! Ik laat ook gelijk zien welke andere natuurlijke skincare producten ik momenteel gebruik, om mijn huid zo goed mogelijk te reinigen, beschermen en verzorgen in de herfst. Als je meer wilt weten over holistische huidverzorging of op zoek bent naar hoogwaardige huidverzorging die niet alleen zacht is voor je gezicht, maar ook voor de planeet, lees dan gauw verder!

Over Colour & Spice

Colour & Spice is een 100% natuurlijk en holistisch cosmetica merk. Het merk is ontwikkeld door Natasha Koningsveld. Natasha werkte als natuurgeneeskundige therapeut, visagist en creative director voor ze haar eigen merk lanceerde. Helemaal natuurlijk, veganistisch, dierproefvrij en vrij van kleur- en geurstoffen en synthetische hulpmiddelen. Krachtige ingrediënten die zijn verwerkt tot helende huidverzorging.

Wat is holistische huidverzorging?

Holistische huidverzorging, wat betekent dat eigenlijk? Colour & Spice ziet de huid als de verbinding tussen binnenwereld en buitenwereld. Dat is nogal wat, zo’n barrière tussen de drukke, volle, mooie, vervuilende, intensieve, rijke en veelzijdige buitenwereld en de kwetsbare, bijzondere, gevoelige en krachtige binnenwereld. Het is logisch dat er regelmatig huidverstoringen plaatsvinden, zoals drooghuid, onzuiverheden, eczeem, overmatig talg en (vroegtijdige) huidveroudering. In de holistische cosmetica worden deze vormen van disbalans, net als in de holistische geneeskunde, niet puur gezien als iets lichamelijks. Het is een continue wisselwerking tussen lichaam, ziel en geest. Tussen het fysieke, het emotionele en het mentale – en in het holisme wordt ook altijd het spirituele betrokken. Dat spirituele of kosmische kun je meenemen of laten, als je daar niks mee hebt. Maar de meeste mensen zullen wel herkennen dat je huid er slechter aan toe is in tijden van stress: bijvoorbeeld meer puistjes of extra veel last van eczeem.

holistische huidverzorging van Colour & Spice

Het Holistic Programma van Colour & Spice

Hoe vertaalt Colour & Spice deze visie naar de huidverzorgingsproducten? Enerzijds door gebruik te maken van pure, natuurlijke ingrediënten die in harmonie zijn met mensen én de planeet. Als alles met elkaar verbonden is (een geheel is: holisme), dan moet je goed voor de aarde zorgen. Cosmetica die de aarde schaadt, verstoort dat geheel natuurlijk. Daarbij heeft C&S een holistic programma dat bestaat uit drie onderdelen: zuiveren, voeden en verstevigen. Bij stap 1 geef je je huid een detox met de Detox serum en dagcreme, bij stap 2 voed je je huid met de Rebalance serum en dagcreme en bij stap 3 verstevig je je huid met de Uplifting serum en dagcreme. Je kunt je skincare routine vervolgens compleet maken met een cleanser, lotion, masker en olie. Iedere stap duurt ongeveer 2 maanden en na zes maanden is je huid weer in balans.

holistische huidverzorging

Mijn ervaring met Colour & Spice

Toen ik besloot Colour & Spice te testen wist ik nog niet van het bestaan van het holistische huidverzorging programma af, dus geen zorgen als je na het lezen van bovenstaande denkt “oef, teveel gedoe voor mij hoor”. Je hoeft het programma natuurlijk niet te volgen, je kunt ook gewoon producten uitkiezen die jou aanspreken of die je nodig hebt. Ik heb bijvoorbeeld een serum en een lotion gekozen. Maar ik wilde het verhaal, de visie en mogelijkheden van C&S wel graag met jullie delen, want wie weet was je net op zoek naar iets helende wat je huid op een ander pad kan brengen!

Ik koos voor het Uplifting serum (dus officieel uit stap 3) en de Beauty Mantra Lotion. Het serum breng je aan na het reinigen van je gezicht en voor je je dagcreme aanbrengt. De lotion is een overkoepelend product in het holistic programma, dat je gedurende alledrie de stappen kunt gebruiken. De lotion kun je op verschillende manieren inzetten: als toner, als make-up setting spray en als face mist. Als je mijn huidverzorgingsblogs al een tijdje volgt weet je dat ik dol ben op face mist en setting sprays. De Beauty Mantra Lotion werkt verfrissend, kalmerend en verzorgend. Het bevat onder andere Hibiscus-extract en Malachiet-extract.

Het Uplifting Serum koos ik omdat de omschrijving mij heel erg aansprak: ontspanning, rust, uitgeruste uitstraling, fris, versteviging. Het serum bevat onder andere Hibiscus Esculentus-extract, Agave Tequilanablad-extract en Malachiet-extrac. Het is een fijn serum in gebruik: het trekt of plakt niet. Maar wat ik er vooral fijn aan vind is dat het mijn huid een gezonde, glanzende gloed geeft onder mijn huidverzorging.

In combinatie met de rest van mijn skincare routine | Herfst 2020

Reinigen 

Mijn huid maak ik momenteel schoon met de oil cleanser of de exfoliator van INIKA. De scrub gebruik ik zo’n 3 keer per week en de oil cleanser op de andere dagen. Als je meer wilt weten over de 100% natuurlijke huidverzorging van INIKA, lees dan deze blog! Als toner test ik momenteel de biologische toner van Abloom. Mijn eerste indruk is heel positief, dus ik heb hem alvast opgenomen in deze blog, maar je hoort mijn eindoordeel over een paar weken!

Beschermen, verzorgen en hydrateren

Na het reinigen spray ik wat Beauty Mantra lotion over mijn gezicht. Dit laat ik intrekken of smeer ik in mijn huid als ik minder tijd heb. Daarna smeer ik het Uplifiting Serum op mijn gezicht. Dit laat ik twee minuten intrekken terwijl ik mij verder aankleed. Daarna is het tijd voor dagcreme: momenteel is dat de Skin Food Light van Weleda. Een hele fijne, 100% natuurlijke en betaalbare “go to” dagcreme voor alle huidtypen. Voor mijn ogen gebruik ik de oogcreme van INIKA. Als zonbescherming gebruik ik MADARA.

Avond

In de avond reinig ik mijn gezicht vaak met een konjac spons en wat zero waste zeep. Tenzij ik make-up heb gebruikt, dan pak ik de oil cleanser van INIKA erbij. Als nachtcreme gebruik ik momenteel de Therme Night Cream, uit hun 100% natuurlijke lijn. Een dunne, maar in principe fijne crème. Als oogcreme gebruik ik de rozen contourcreme van Weleda.

Extra verzorging 

Zo nu en dan gebruik ik een gezichtsmasker. Momenteel is dat het Hydra Aloe Vera SOS soothing masker van SO’BIO étic. Een fijn en betaalbaar natuurlijk merk en een kalmerend masker. Tot slot ben ik sinds een paar dagen aan het uittesten wat pure oliën voor mijn huid kunnen betekenen. Ik ben wat aan het experimenteren met Aloe Vera olie (o.a. hydraterend) en Ricinus olie (o.a. zuiverend) van Physalis. Maar daarover later vast meer.

Mijn eigen kijk op holistische huidverzorging

Ik ga al ruim tien jaar naar een antroposofische huisarts: de holistische geneeskunde vind ik heel fijn, omdat er niet alleen maar puur naar het fysieke probleem wordt gekeken. De hele mens wordt meegenomen en behandeld. Daardoor voel ik mij veel meer gezien. Zeker nu ik kinderen heb vind ik dat heel belangrijk. Ik voel mij altijd serieus genomen als ik met mijn kinderen bij mijn antroposofisch arts ben. Ze nemen altijd de tijd, nemen mijn moederinstinct serieus, kijken niet alleen naar de lichamelijke klacht, maar vragen echt door naar het emotionele leven: ze leren mijn kinderen echt kennen en maken op basis daarvan een keuze voor behandeling. De vertaling naar de cosmetica heb ik nooit zo explicit gemaakt, behalve dat ik al jaren bewust voor merken als Dr. Hauschka, dat holistisch werkt, kies. Maar ik weet (veel) te weinig van minerale,- kruiden- en plantenextracten af om te weten wat hun invloed is niet alleen op het lichaam, maar bijvoorbeeld ook op de chakra’s. Ook weet ik niks van maanstanden en de invloed daarvan op plantaardige ingrediënten. Het spirituele deel van holistische huidverzorging gaat dus misschien een beetje langs mij heen.

Maar voor mij zijn de invloed van emoties en mentale gezondheid op het fysieke lichaam niks zweverigs: ik ervaar en observeer die invloed dagelijks bij mezelf en mijn kinderen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat de producten die we gebruiken natuurlijk zijn en prettig voelen en de momenten waarop ik ze gebruik echte rustmomenten zijn. Goed voor jezelf zorgen, goed voor je huid zorgen – die “beschermlaag tussen binnen en buiten” – is belangrijk. En omdat ik afhankelijk en verbonden ben met de planeet waarop ik leef, is het voor mij essentieel dat die cosmetica de aarde niet schaadt. Daarom kies ik voor 100% natuurlijke huidverzorging. En de holistische huidverzorging van Colour & Spice sluit heel goed aan bij wat ik belangrijk vind.

Columns by Kari

Disclaimer: gifted products

One thought on “100% natuurlijke huidverzorging van Colour & Spice | Herfst Skincare Routine 2020

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.