Zelf facemist maken | DIY natuurlijke setting spray

Facemist is, net als toner, een van mijn favoriete onderdelen van mijn skincare routine. Een goede facemist is zo verfrissend en verkwikkend. Maar de perfecte facemist is ook gelijk een setting spray voor je make-up. De ideale setting spray laat alle lagen make-up met elkaar samensmelten zodat je een natuurlijke en flawless base krijgt. In de loop van de dag frist de mist je make-up en je huid weer op. Ik heb er al velen geprobeerd en nu ga ik zelf facemist maken! In deze blog deel ik het DIY recept voor een 100% natuurlijke, dierproefvrije en veganistische facemist/setting spray.

De ingrediΓ«nten

Rozenwater

Rozenwater is gedistilleerd water met extract van echte rozen. Het werkt kalmerend en versterkt de huid. Rozenwater heeft een hydraterende werking op de bovenste lagen van de huid. Daarbij helpt het de natuurlijke balans van de talgproductie te herstellen. Rozenwater is daarom de ideale toner voor mensen met een vette huid. Maar omdat het zo hydraterende is, is het ook zeker een aanrader voor de vochtarme huid.

Natural Heroes 100% natuurlijk Rozenwater
Oranjebloesem

Oranjebloesemwater is gedistilleerd water met extract van bloesem van de sinaasappelboom. Het is iets sterker in werking dan rozenwater. Oranjebloesem heeft een samentrekkende werking, waardoor het de poriΓ«n sluit en een gunstig effect heeft op onzuiverheden. Het ondersteunt het herstellend vermogen van je huid, waardoor het een fijn product is tegen puistjes. Oranjebloesem is iets plakkeriger dan rozenwater.

Natural Heroes 100% natuurlijk Oranjebloesemwater
Witch Hazel

Witch Hazel is het destillaat van de Toverhazelaar. Witch Hazel versterkt de huid en heeft een gunstig effect op de doorbloeding. Daarbij heeft het een sterk zuiverende werking. Door de antioxidanten in Witch Hazel wordt het huidverouderingsproces vertraagd: het maakt je huid strakker en verfijnt zelfs rimpeltjes. Het werkt dieper door in de huid, tot aan de bloedvaatjes. Daardoor helpt het ook tegen donkere kringen en gezwollen ogen.

Natural Heroes 100% natuurlijke Witch Hazel

De geuren

Oranjebloesem heeft een hele weldadige, zoete geur, die vrij lang intensief blijft. Rozenwater is natuurlijk ook zoet, maar zachter. Die geur is meer op de achtergrond aanwezig en trekt sneller weg. Witch Hazel heeft een bittere geur, die een beetje op je keel slaat. De geur past op de een of andere manier bij de naam.

De samenstelling

Nu gaan we zelf facemist maken met deze bijzondere ingrediΓ«nten! Het mooie aan DIY huidverzorgingsproducten is dat je ze helemaal kunt samenstellen naar je eigen behoefte. Je hebt gelezen wat de werking is van de ingrediΓ«nten en hoe ze ruiken. Op basis daarvan kun je bepalen wat jouw huid het meeste nodig heeft. Rozenwater is een alleskunner en dus een fijne basis. Heb je bijvoorbeeld veel last van puistjes en onzuiverheden kun je wat meer oranjebloesem toevoegen. Zijn (eerste) lijntjes je “main concern” dan laat je Witch Hazel wat meer overheersen.

Mijn persoonlijke samenstelling is 40% Rozenwater, 40% Witch Hazel en 20% Oranjebloesem. Je kunt je samenstelling gedurende het gebruik blijven aanpassen en fine tunen. Ook kun je ingrediΓ«nten toevoegen, bijvoorbeeld Aloe Vera Juice!

Je weet niet wat je (face) mist!

Mijn facemist heeft een licht zoete geur en is een klein beetje plakkerig, maar vooral verfrissend. De facemist trekt snel in en het plakkerige verdwijnt volledig. Wat overblijft is een zachte en gehydrateerde huid. Als setting spray werkt deze samenstelling snel en effectief: hij smelt mijn skincare, foundation en poeders samen tot een mooi geheel, met een gezonde glow. Mijn make-up blijft de hele dag goed zitten

Ook zelf facemist maken

Wil je ook zelf facemist maken? Je vindt alle 100% natuurlijke ingrediΓ«nten bij Natural Heroes. Ik gebruik de pure ingrediΓ«nten van Natural Heroes al twee jaar en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit. Ze hebben een uitgebreid assortiment en de prijzen zijn heel zacht. Ik heb zelf zonnebrand gemaakt met Natural Heroes ingrediΓ«nten, maak er DIY haarmaskers mee en gebruik ze als make-up remover, lippenbalsem en meer. Dit zijn de producten die ik heb gebruikt voor de Facemist DIY:

Rozenwater van Natural Heroes koop je hier.

Oranjebloesemwater van Natural Heroes koop je hier.

Witch Hazel van Natural Heroes koop je hier.

Een lege glazen fles en een verstuiver met dop.

Columns by Kari
samenwerking

4 thoughts on “Zelf facemist maken | DIY natuurlijke setting spray

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.