Zelf zonnebrand maken met Natural Heroes

Als je de blog over mijn favoriete haarproducten hebt gelezen weet je dat ik al een tijdje fan ben van Natural Heroes. Hun streven is om meer mensen natuurlijke ingrediënten te laten gebruiken, omdat dit duurzamer, effectiever en betaalbaarder is dan synthetische varianten. Daarom wilde ik wel wat meer uitproberen van deze heroes. En dat kon! Een Doe-Het-Zelf pakket wel te verstaan. Om zonnebrand mee te maken! Hoe cool is dat! Zoals jullie weten gaan we in mei naar Curacao. En wat staat er bovenaan onze paklijst? Juist. Zonnebrand.

DIY Zonnebrand

Natural Heroes gelooft dat gezond en duurzaam leven simpel, leuk en makkelijk hoort te zijn. Ik ben het daar helemaal mee eens. Ik ben ervan overtuigd dat je met hele simpele aanpassingen in je leven een groot verschil kan maken als het gaat om milieuvervuiling. Ik wil echt niet hoog van de toren blazen, want jullie weten hoeveel ik van allerlei soorten make-up & skincare houd. Maar het idee dat ik met 5 natuurlijke ingrediënten zonnebrand kan maken, in 5 simpele stappen, vind ik echt geweldig!

Het meest essentiële ingredient: zinkoxide. Ik kon dit product niet gelijk plaatsen & jij misschien ook niet, dus bij deze:

“Zinkoxide absorbeert alle straling beneden 360 nm en beschermt daarom met zinkoxide bestreken materialen uitstekend tegen veroudering door uv-licht.  Zinkoxide kan deel uitmaken van een farmaceutische zalf, bijvoorbeeld tegen zonnebrand.” – Wikipedia.

En ook:

“Zinkoxide beschermt en droogt de huid. Het kan jeuk stillen en de huid verkoelen.” – apotheek.nl

Het beschermt dus tegen de zon. En nu realiseer ik me ook dat dit spul ook in de billen creme van Isaya zit.

Het DIY zonnebrand pakket van Natural Heroes bevat:

 • Een glazen pot met 500 ml Shea Butter
 • Een glazen pot met 500 ml Kokosolie
 • Een glazen flesje met 100 ml Jojoba olie
 • Een glazen flesje met 10 ml lavendel olie (of een andere olie, naar keuze)
 • Een zakje met 500 gram Zink Oxide
 • Twee potjes om de zonnebrand in te bewaren

Bestel jouw DIY pakket hier!

Wat je nodig hebt om 200 gram zonnebrand te maken?

 • 100 gram Kokosolie
 • 90 gram Shea Butter
 • 10 gram Jojoba olie
 • Bij elkaar maakt dit 200 gram olie
 • Essentieel olie voor een geurtje en extra bescherming. Bijvoorbeeld Lavendel. Gebruik geen citrus olieen: die verhogen de zon-gevoeligheid.
 • Voor de SPHF geldt: 20% zink oxide per 100 gram, maakt SPF 20. Dus je hebt 40 gram Non-nano zinkoxide nodig bij 200 gram.

Hoe maak je je eigen zonnebrand?

Stap 1Stap 1
Stap 2Stap 2
Stap 3Stap 3
Stap 4Stap 4
Stap 5Stap 5

 

1. Weeg de kokosolie en de shea butter af.

2. Smelt de Kokoslie en de Shea Butter au bain-marie.

3. Voeg de andere olieen en de zinkoxide toe

4. Meng alle ingrediënten

5. Giet het over in een bewaarpotje.

Mijn ervaring met zelf zonnebrand maken

Ik werd zo blij van mijn eigen zonnebrand maken! Alles afwegen, de heerlijke geuren, de wetenschap dat het helemaal natuurlijk is, het resultaat. Echt zo leuk! Het is ook super om samen met je kind te doen (wel opletten dat er geen zink oxide wordt ingeademd). Hoe gaaf om te laten zien dat de kokosolie en shea butter kunnen smelten, de weldaad van geuren te ervaren, alles door elkaar te roeren, iets te creëren. En dat je het eindproduct dan kunt gebruiken de volgende keer dat de zon schijnt!

Ik heb de eerste keer 200 gram zonnebrand gemaakt. Je houdt dan nog super veel van je producten over. Je kunt heel lang met een potje zonnebrand van 200 gram. En je kunt nog veel meer van zulk soort zonnebrand- potjes maken met de hoeveelheid producten die je krijgt in het pakket. Je hebt het geld er zo uit.

Versie 2
LippenbalsemLippenbalsem
HaarmaskerHaarmasker

Je kunt de producten ook voor allerlei andere dingen gebruiken! De kokosolie, shea butter en jojoba olie maken een geweldig haarmasker (maakt je haar super zacht!). De kokosolie en shea butter zijn ook fantastisch als lippenbalsem. Ik kreeg de laatste weken van de winter hele droge lippen en na drie dagen kokosolie had ik nauwelijks meer last. Ik heb in mijn tas en op verschillende plekken in huis kleine potjes olie gezet, zodat ik nooit mis grijp. Aya heeft sinds een paar weken last van eczeem in haar knieholten. Ik ben de shea butter ook daar voor gaan gebruiken en ik zie verbetering! En de lavendel olie: oooo, zo rustgevend.

Ik neem deze producten ook zeker mee naar curaçao. De mini-potjes met olie voor in het vliegtuig (altijd zulke droge lippen en handen!). De kokos- en jojoba olie, in miniverpakkingen, voor DIY haarmaskers. Want al dat zeezout, de zon, de noordoostpassaat: heerlijk, maar funest voor je haar. Shea Butter neem ik mee als ideale aftersun. En mijn zelfgemaakte zonnebrand voor op het strand natuurlijk.

Want nog even over de zonnebrand zelf. Het is natuurlijk vloeibaar als je het maakt, maar daarna wordt het (in de Nederlandse temperaturen) weer iets harder. Niet zo hard als kokosolie en shea butter normaal zijn, maar een fijne, smeerbare substantie.

Columns by Kari Natural Heroes 3

Ik heb mijn zelfgemaakte zonnebrand een week uitgeprobeerd voordat ik deze blog postte. De factor werkt: ik ben niet verbrand op de plekken waar ik heb gesmeerd (13 – 20  graden en heel veel buiten met mijn kleine spruit). Ik vond de zonnebrand niet fijn op mijn gezicht en hals. Te vet en ik heb echt factor 50 nodig als Tropenkind met al die zonnevlekjes op mijn gezicht.  Maar ik vind het wel ideaal voor mijn armen en benen! Omdat het olie is, krijgt je huid een mooie glans en je gaat lekker ruiken.

Kortom, de DIY pakketen van Natural Heroes zijn een echte aanrader omdat:

 • het allemaal natuurlijke ingrediënten zijn;
 • het een simpele DIY is;
 • de ervaring van het zelf maken van een product je super blij maakt;
 • de geuren heerlijk zijn;
 • het een geweldige activiteit is om met je kids te doen;
 • je de producten uit het pakket ook voor allerlei andere dingen kunt gebruiken;
 • het super betaalbaar is;
 • (en natuurlijk:) omdat het werkt!

Bestel jouw DIY pakket hier!

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Lees de disclaimer als je hier meer over wilt weten!

15 thoughts on “Zelf zonnebrand maken met Natural Heroes

 1. Wat cool! Ik ben al heel lang op zoek naar een goede manier om zelf zonnebrand te maken. Ik ga hun site eens bekijken!

 2. Wat handig! Wij smeren elke dag en de zonnebrand crèmes gaan als warme broodjes over de toonbank. Ik ga ook maar eens een kijkje nemen misschien is dit een betere en goedkopere optie..

 3. Kokosolie is echt geweldig! En Shea Butter ook. Ik wist niet dat je hier zonnebrand mee kon maken!

  1. Ja geweldig he! Ik vind het zo fijn als je met een product verschillende kanten uit kunt! Kokosolie, jojoba olie, argan olie, shea butter, amandelolie: allemaal zo veelzijdig 🙂

Leave a Reply