Dierproefvrije Haar Routine | Lente & Zomer 2018

Al vrij snel nadag ik besloot om dierproefvrij door het leven te gaan, ontdekte ik dat een dierproefvrije haar routine heel gemakkelijk was om te bereiken. In deze blog deel ik mijn favoriete cruelty free shampoo’s en conditioners, verzorgende haaroliën, styling creme, heat protector, haar spray, droogshampoo en DIY haarmasker. En ik laat zien welke haarstyling tools ik gebruik om mijn koppige haar te drogen, stylen en krullen. En ik heb ook twee super toffe kortingscodes. Dus lees gauw verder!

Dierproefvrije Shampoos & Conditioners

Dierproefvrije Shampoo Hair O'right

De shampoo en conditioner die ik de afgelopen zes maanden heb gebruikt en helemaal verliefd op ben, zijn van Hair O’right. Een groener-dan-groen merk met prachtige haarproducten. Een echte aanrader als je niet alleen producten wilt kopen die goed zijn voor je haar, maar ook voor het milieu.

Lees mijn complete review over Hair O’right!

Dierproefvrije Shampoo Aveda

Een andere favoriet is Aveda. Alles van Aveda ruikt zo ontzettend lekker. Alsof je je eigen spa thuis hebt. De Invati lijn is ideaal voor pluizige bolletjes als ik met poreus haar: het gaat namelijk haaruitval tegen.

Check onze Cruelty Free Shower Routine

Dierproefvrije Haaroliën

Haarolie die je haar niet vet maakt

Mijn haar is super dun, dus 99% van de haaroliën maakt mijn haar in twee tellen vet. Behalve deze twee. De Moroccanoil Treatment en de Hair O’right Rose Hip Seed Oil zijn ontzettend verzorgend, gaan pluis tegen, geven mijn haar een gezonde uitstraling en maken het dus niet zwaar en vet. Beide ruiken ook echt heerlijk!

Lees hier mijn tips voor dun & beschadigd haar!

Dierproefvrije Haar Creme

Hair O'Right

Nog een Hair O’right product. Als ik mijn haar wil stylen of er is geen land mee te bezeilen, dan gebruik ik deze Volumizing Hair Cream. Geeft mijn haar net even dat beetje volume en houdt het in bedwang, waardoor het makkelijker te stylen is.

Dierproefvrije Heat Protector

Heat Protector Moroccan Oil

Moroccanoil is echt een musthave als je moeilijk haar hebt, iets zoekt zonder troep of je haar even een boost nodig heeft. Eigenlijk is het dus geweldig voor iedereen. Ik kan het in elk geval iedereen aanraden. Deze heat protector gebruik ik voordat ik een hete stijltang op mijn haar zet.

Styling Tools die ik gebruik + Kortingscodes

kortingscodes babyliss en chi

Ik gebruik 3 tools voor mijn haar: een haardroger, een stijltang en een krultang. Ik droog mijn haar zoveel mogelijk aan de lucht, tenzij ik daar geen tijd voor heb. Ik doe altijd eerst een verzorgende olie in mijn haar voordat ik de haardroger erop zet. Mijn stijltang gebruik ik hooguit een keer per week – omdat het zo dun is – en altijd met een heat protector. Mijn krultang gebruik ik voor speciale gelegenheden of feestjes, omdat dun haar krullen best veel tijd kost (tenminste, als je er niet als een verward schaap bij wilt lopen).

In samenwerking met HAIRANDBEAUTYONLINE heb ik twee kortingscodes voor jullie. Je ontvangt 15% korting op alle CHI stijltangen, krultang en andere haar tools. Gebruik hiervoor de code CHIKARI. Je ontvangt ook 10% korting op de Babyliss tools. Gebruik hiervoor de code KARI10. De kortingscodes zijn geldig van 13 maart t/m 12 april 2018.

Dierproefvrije Haarspray

Hair Wonder Hair Spray

Hairwonder is een van mijn favoriete drogisterij & dierproefvrije merken. Geen troep en toch je haar in bedwang. Ik gebruik deze Hair Wonder Flexible Hold Hairspray alleen als ik mijn haar heb gekruld, om de krullen langer vast te houden.

Dierproefvrije Droogshampoo

Batiste Droogshampoo

Deze Batiste droogshampoo heb ik ook gefeatured in mijn favoriete dierproefvrije merken bij Kruidvat. Ze zijn zo fijn en ze ruiken zo lekker Tropisch! Ideaal als je geen tijd hebt om je haar te wassen, wat extra volume wilt of probeert minder vaak je haar te wassen.

Dierproefvrij DIY Haarmasker

Natural Heroes

Dat ik al sinds dag & dauw groot fan ben van Natural Heroes is inmiddels wel duidelijk. Alles is puur natuur, van super goede kwaliteit en ook nog eens heel betaalbaar. Voor mijn DIY haarmasker mix ik wat amandelolie, jojoba olie en argan olie door elkaar, laat het een tijdje zitten (van 10 minuten tot een paar uur) en was het daarna uit. Ook castor olie doet wonderen voor je haar. Net even dat extra beetje verzorging wat je haar nodig heeft.

Lees hier mijn blog over zelf zonnebrand maken met Natural Heroes

Thank you for reading!

affiliate linking

3 thoughts on “Dierproefvrije Haar Routine | Lente & Zomer 2018

  1. Hi!
    Super Interessant artikel, gezien ik steeds meer Dierproefvrije producten wil gebruiken. Mijn grootste struggle is droogshampoo, want de meeste zijn niet Dierproefvrij. Ook Batiste schijnt vals te adverteren met dierproefvrije labels (https://phyrra.net/batiste-cruelty-free.html). Zo jammer!

    Ik hoop dat er ergens nog iets te vinden is wat daadwerkelijk dierproefvrije is!

    Xxx

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.