Natuurlijke & Dierproefvrije Haarverzorging van Hair O’right

Ik word zo blij van bedrijven die niet alleen producten maken die fijn zijn om te gebruiken, maar ook hard werken om de wereld een stukje groener en beter te maken. Helaas draagt de beauty industrie nog altijd op grote schaal bij aan milieuvervuiling en dierproeven. Dat het ook anders kan, bewijst een bedrijf als Hair O’right. Ze produceren natuurlijke en dierproefvrije haarverzorging die ook nog eens heerlijk ruikt. Iedereen kan een bijdrage leveren aan een groenere wereld. Onder de douche is een prachtige plek om te beginnen!

Ik heb de Goij Berry Volumizing shampoo en conditioner, de Rose Hip Seed Oil en de Goij Berry volumizing hair cream van Hair O’right getest. Dit zijn allemaal producten die dun, kwetsbaar en pluizig haar verzorgen en versterken. En dat heb ik hard nodig.

Lees ook over dierproefvrije huidverzorging!

De werkzame bestanddelen

Goji Berry bevat antioxidanten die de haarwortel en haarstructuur versterken. Ginseng, Burdock Root en Vitamine B3 zorgen voor veerkracht en volume en voeden de haarwortel. De Rose Hip Seed Oil geeft glans & vitaliteit, gaat pluis tegen en biedt UV-bescheming.

Mijn ervaring met Hair O’right

Een van de dingen die ik altijd mis in natuurlijke shampoos is de schuim. Maar niet bij Hair O’right! De shampoo schuimt heerlijk!! Ze gebruiken uitsluitend gecertificeerde organische, sulfaatvrije schuimmiddelen. Deze worden gemaakt van kokos- en tarwekiem olie. De conditioner maakt mijn haar heerlijk zacht en gemakkelijk doorkambaar na het douchen. Van de Rose Hip Seed Oil heb ik maar 1 druppel nodig. De olie maakt mijn haar niet vet, wat veel olies wel doen, omdat ik erg dun en poreus haar heb. De Volumizing Hair Cream breng ik aan in vochtig haar. Daarna föhn ik het: het geeft mijn haar iets meer volume, maar maakt het vooral gemakkelijker om te stylen. Het pluist minder, ziet er glanzender uit en voelt zachter aan.

Of ik nu een messy bun, mijn haar los of mijn haar gekruld wil dragen; het is allemaal mogelijk met de olie en de volumizing hair cream. De mensen met dun & frizzy haar weten dat dit niet zomaar een gegeven is. Mijn haar los, zonder dat het alle kanten op pluist, mijn haar in een knot zonder dat het een minuscule haarbal is of mijn haar krullen zonder dat ik een schaap word… Dat is best bijzonder.

Maar wat, in het gebruik, toch wel het aller fijnst is aan de producten van Hair O’right is de geur. Die is werkelijk zalig en blijft dagen in je haar zitten. Daarnaast zijn de prijzen super scherp. Voor een fles shampoo van 400 ML betaal je nog geen €25,-. Ter vergelijking: mijn Aveda shampoo kost €62,- voor dezelfde hoeveelheid. En dan is er dus nog dat ‘super groene aspect’.

Leer nog een groen bedrijf kennen!

Hoe groen is Hair O‘right?

De meest milieuvriendelijke flessen die je kunt bedenken!

De flessen van Hair O’right zijn 100% composteerbaar. Ze zijn gemaakt van plantaardig afval. Er zitten zelfs boomzaden onderin iedere fles, die tijdens het composteren vrijkomen en kunnen uitgroeien tot een boom! De doppen gemaakt zijn van duurzame bamboe.

Doos of plant?

De doosjes bevatten zaadpapier, waaruit een plantje kan groeien!

FSC papier en Soja Inkt

Al het papier is op duurzame wijze verkregen en de bedrukking is gemaakt met soja inkt, zodat het milieu niet wordt belast.

Goed voor mens & omgeving

De shampoos zijn bij van parabenen, sulfaten, formaldehyde, kleurstoffen, phthalaten, verdikkingsmiddelen en EO derivaten. De producten bevatten 95% natuurlijke ingrediënten en zijn 100% vegan.

Cruelty Free

Uiteraard zijn de producten & ingrediënten van Hair O’right dierproefvrij!

Duurzaam bedrijf

O’right is als eerste cosmeticabedrijf GMP-gecertificeerd als duurzaam productiebedrijf. Het hoofdkantoor is  één van de meest duurzame productielocaties voor cosmetica.

Maatschappelijk verantwoord

O’right ondersteunt zowel lokaal, nationaal als internationaal verschillende projecten waarbij duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid een belangrijke rol spelen.

Motivatie & Inspiratie

O’right is vijftien jaar geleden in Taiwan opgericht door Steven Ko, nadat hij in het jaar ervoor zijn ouders verloor aan een nierziekte en kanker. Omdat hij zelf allergisch is voor verschillende stoffen heeft hij in 2002 stappen ondernemen tegen chemische stoffen in haarcosmetica, waaruit O’right is ontstaan.
O’right is verkrijgbaar bij de duurzaam werkende kapsalon en via hairoright.nl.
Thank you for reading!
Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Je leest hier meer over in mijn disclaimer!

Leave a Reply