Natuurlijke & Dierproefvrije Skincare van De Groene Drogist

In september begon mijn zoektocht naar een dierproefvrije skincare en makeup routine. Ondanks dat ik van kleins af aan vegetariër ben en al zeven jaar veganistisch eet, gebruikte ik dagelijks cosmetica die getest is op dieren. Ik weet dat heel veel mensen geïnteresseerd zijn in dierproefvrije producten, maar niet zo goed weten waar ze die dan moeten kopen. Je kunt uiteraard gewapend met een lijst van cruelty free brands de Etos of Douglas binnenstappen. Maar het is veel gemakkelijker als er een plek is, online, waar alle merken dierproefvrij en natuurlijk zijn. De Groene Drogist is dat. Lees gauw verder!

Ik word super blij van skincare en makeup die niet alleen goed werken, maar ook cruelty free zijn, voornamelijk natuurlijke ingrediënten bevatten, lekker ruiken en er mooi uitzien. De producten van Mukti voldoen aan al deze voorwaarden. Ik ben fan. Ik probeerde de 2 in 1 Resurfacing Exfoliant, de Antioxidant Deep Cleanse Mask en de Hydrating Moisturizer van Mukti uit – allemaal verkrijgbaar via De Groene Drogist.

Mukti Organics komt uit Australia en is een eco brand van hoge kwaliteit. De producten zijn 100% natuurlijk, gecertificeerd biologisch, vegan, glutenvrij en dierproefvrij. En ik kan je vertellen: het is echt zo goed als het klinkt. Alsof je na een drukke dag even je personal spa binnenstapt en helemaal tot rust komt.

Het eerste wat opvalt aan de producten van Mukti is de verpakking: mooi design met een luxe feel. Maar wat mij verliefd maakte op Mukti waren de geuren. Zo weldadig, fris, rustgevend en natuurlijk. Heerlijk!

Dierproefvrije skincare routine [2x per week]

Ik begin met een gezicht vol makeup. Als ik mijn makeup heb verwijderd is de vermoeidheid, na een lange (werk)dag, altijd goed zichtbaar. Ik schud de Resurfacing Exfoliator en verdeel het product over mijn gezicht. Ik wrijf de korreltjes zachtjes fijn op mijn neus, voorhoofd en kin: the ultimate problem areas worden hiermee aangepaktIk laat de exfoliator een paar minuten intrekken. Daarna afspoelen met lauw water en mijn gezicht voelt gelijk al zachter aan.

Dan is het tijd voor het masker. Even een kwartiertje voor jezelf: ogen dicht, genieten van de heerlijke geur en het groene masker het werk laten doen. Dit masker is een effectieve anti aging behandeling, die de huid zuivert en ontgift.

Tot slot smeer ik de moisturizer uit over mijn gezicht. Weer die geur! Ik blijf het de hele avond ruiken, zo lekker en rustgevend. De creme is super hydraterend, maar trekt gelukkig ook snel in. Geen plakkerig gevoel, gewoon een zachte huid, die niet meer dof is na een lange dag, maar straalt na mijn mini home spa moment. De gezichtscrème is ook een fijne basis voor makeup.

Behalve een geweldig assortiment aan skincare producten heeft Mukti ook haarproducten, body lotions, zonnebrand en deodorant. De Groene Drogist verkoopt, naast Mukti, ook een heleboel andere dierproefvrije merken, zoals A Wild Soap Bar, Apeiron, Aubrey Organics, Crazy Rumors, Bean Body Scrub, Earth Line, Dr. Alkaitis, ECO cosmetics, ECO Kid, Inika Makeup, Iva Natura, Joik, Sea Line, Veg-up en nog veel meer. Echt een aanrader!

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie!

3 thoughts on “Natuurlijke & Dierproefvrije Skincare van De Groene Drogist

Leave a Reply