Producten waar ik niet meer zonder wil | Natuurlijke Huidverzorging

Het afgelopen jaar heb ik heel veel natuurlijke huidverzorgingsproducten kunnen uitproberen. Er zijn zoveel prachtige producten, gemaakt met natuurlijke en dierproefvrije ingrediΓ«nten. Als je eenmaal de wereld van de natuurlijke cosmetica instapt, wil je nooit meer terug naar al die chemische meuk. Maar welke producten hebben het afgelopen jaar nou de meeste indruk op mij gemaakt? Oftewel, wat is de beste natuurlijke huidverzorging, als je het mij vraagt? Ik deel 14 producten (+ 2 bonus producten) waar ik niet meer zonder wil!


Over bijna alle producten in deze blog heb ik al eens een review geschreven. Als je op de merknaam van het product klikt, kom je daarom bij mijn blog over dat product uit. Zo kun je wat extra info lezen voor je iets aanschaft: bijvoorbeeld informatie over het merk, de ingrediΓ«nten, het effect en de prijs.


Natuurlijke Reiniging & Verzorging

{SIMPLE as that} Een geweldige cleanser, met slechts 4 ingrediΓ«nten. Je doet een beetje op een wattenschijfje, reinigt je gezicht en spoelt het daarna na met wat water. Super simpel, maar ook super effectief. Heel prettig voor ‘s avonds als je te moe bent voor gedoe of ‘s ochtends als je weinig tijd hebt. Hier te koop.

MUKTI De allerfijnste scrub die ik ooit heb gebruikt. Hij ruikt zalig: je waant je eventjes in de spa. Zachtjes inwrijven op gezicht en hals, een minuutje (of twee) laten intrekken en dan afspoelen. Je huid voelt daarna zijdezacht aan. Je kunt zeker een jaar met een fles doen. Hier te koop.

Marina Miracle Eindeloos fijn, deze Herbal Face Oil. De geur, o die geur. Ik kan er maar niet over uit hoe lekker deze face oil ruikt. Helemaal natuurlijk, vegan, dierproefvrij, geschikt voor de extreem gevoelige huid. Wat mij betreft de perfecte dagverzorging. Hier te koop.

Natuurlijk zonnen & bruinen

ECO by SONYA Ik houd van dit merk. Nog nooit een misser gehad: alles is zalig. De zelfbruiners moet je hebben. Zo kun je het hele jaar door een gezonde teint opbouwen en in stand houden. Zonder troep en heel effectief. Een echte must have. Hier te koop.

{SIMPLE as that} Deze zonnebrand is geweldig. Het is namelijk een zonnebrand met natuurlijke filters, maar hij laat geen witte waas achter. Als je meer wilt weten over natuurlijke vs. chemische filters in zonnebrand en over het merk, lees dan deze blog. De zonnebrand is hier te koop.

Natuurlijk ontspannen

WELEDA Ik vind zoveel producten en geuren van Weleda lekker: het is moeilijk om echt een “ride or die” product uit te kiezen van dit merk. Dus ik heb gekeken naar welke producten ik de afgelopen jaren steeds weer opnieuw heb gekocht en dat zijn de Lavendel ontspanningsolie en de Lavendel douche. Ze ruiken zalig, ze werken fantastisch en ze zijn super betaalbaar.Β De olie koop je hier en de douchecrΓ¨me hier.

BALM BALM Dit merk is een van mijn favoriete ontdekkingen van de afgelopen 5 maanden. Wow. 100% natuurlijk én 100% biologisch. Deze Lavendel Eu de Parfum is echt za-lig. Ontspanning en een fijn geurtje in één. Als je op zoek bent naar een natuurlijke & dierproefvrije parfum is dit dé aanrader. Er zijn ook andere geuren van Balm Balm en het is hier te koop.

Natuurlijke Sprays & Mists

BALM BALM Deze kamille spray is echt onmisbaar als je een kleintje hebt. Ik gebruik ‘m voor Alela’s billen. Hij is voor de geΓ―rriteerde huid, maar ook preventief te gebruiken of als ontspanningsspray, bijvoorbeeld op je kussen. Dit product is een absolute holy grail voor mij.Β Hij is hier te koop.

AUBREY Ik heb AUBREY organics pas recent ontdekt: een 100% natuurlijk merk met fijne haarverzorging. Deze face mist kun je gebruiken als opfrisser en als setting spray voor over je makeup. Hij ruikt lekker en is fijn in gebruik. Β Je koopt ‘m hier.

ECO by SONYA Ik heb me suf gezocht naar een anti-muggen spray die geschikt is tijdens de zwangerschap en bij baby’s/ kleine kinderen. Die troep in de drogist wil je Γ©cht niet op je kind spuiten, getsie, heb je het wel eens per ongeluk in je mond gehad? Deze outdoor spray kun je wel met een gerust hart op je kleine spruit spuiten.Β Hier te koop.

Natuurlijke Deodorant

SALT of the EARTH Ik heb heel wat natuurlijke deo’s getest het afgelopen jaar. Maar deze roll-on, de Pure Aura van Salt of the Earth, is voor mij de winnaar. De geur is heerlijk, de deodorant werkt heel goed en lang en de prijs is zacht. Overstappen op natuurlijke deodorant is echt een aanrader. En als je de stap zet, koop dan deze.

Natuurlijke Lip- en Handverzorging

Dr. Hauschka Er zijn geen Dr. Hauschka missers: alles van dit merk is fijn. Het is echt een merk waar je ooit een keer verliefd op wordt en dan voor altijd van blijft houden. Omdat er zoveel prachtige producten zijn (ook makeup!) is het moeilijk kiezen. Maar ik heb de lipbalm en de handcrème gekozen voor deze blog omdat het echt basis producten zijn: producten die iedereen gebruikt, het hele jaar door. En dan is dit gewoon de allerbeste keuze. De lipbalm koop je hier en de handcrème hier.


Bonus

RAU Als ik terugdenk aan alle toners die het afgelopen jaar heb gebruikt, is de alcohol vrije toner van RAU, met brandnetel extract de allerbeste geweest. Toner vind ik een van de fijnste stappen in mijn skincare routine en die van RAU koop je hier.

ALEPPO De handzeep die ik iedereen aanraad is aleppo zeep. Aleppo zeep droogt je handen niet uit, zelfs niet in de winter. Het is puur natuur, minimale ingrediΓ«nten en geschikt voor huid, handen, haar en gezicht. Je koopt het hier.

Columns by Kari

4 thoughts on “Producten waar ik niet meer zonder wil | Natuurlijke Huidverzorging

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.