Salt of the Earth: dierproefvrije en 100% natuurlijke deodorants + Winactie!

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik al een tijdje op zoek naar de beste dierproefvrije en natuurlijke deodorants. Niet alleen omdat ik het belangrijk vind dat mijn verzorgingsproducten niet worden getest op dieren, maar ook omdat ik geen chemische troep in & op mijn lichaam en in de buurt van mijn kinderen wil. Vooral nu ik zwanger ben, let ik extra goed op wat ik binnenkrijg – niet alleen via mijn eten, maar ook via mijn cosmetica en schoonmaakmiddelen. Zo ontdekte ik Salt of the Earth. Een dierproefvrij merk, dat onder andere verkrijgbaar is bij de Etos en 100% natuurlijke deodorants maakt. In deze blog test ik ze uit en geef ik er 3 weg!

Salt of the Earth Deodorant

De deodorants van Salt of the Earth zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediΓ«nten, zijn niet getest op vegetariΓ«rs, bevatten geen dierlijke ingrediΓ«nten (zijn dus geschikt voor veganisten) enΒ bevatten geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan of minerale oliΓ«n. Klinkt fantastisch toch? Maar wat je vooral wilt weten als je deo koopt is: werkt het?

Ruiken de deo’s lekker? Zijn ze de hele dag effectief? En, dit vind ik persoonlijk ook heel belangrijk: laten ze geen witten strepen of vlekken achter? Verder is het fijn om te weten welke geuren er allemaal zijn of ze een beetje betaalbaar zijn en waar je ze kunt kopen! Ik geef op al deze vragen antwoord in deze blog!

De verschillende geuren & soorten

Salt of the Earth heeft een vrij groot aanbod van geuren. Ook kun je kiezen tussen sprays, roll-ons en sticks. Er is een unscented variant, ideaal voor mensen met een hele gevoelige huid. Deze herken je aan de witte verpakking. Dan is er de Lavendel & Vanilla geur. Deze is roze verpakt. En ik beloof je dat deze roze kleur niet de enige reden is waarom het mijn favoriet is! Hij ruikt heerlijk. Verder is er de Melon & Cucumber variant. Ook een echte aanrader, voor diegenen die wel van een lekker geurtje houden, maar niet te zoet willen.

Er zijn ook nog twee geuren die ik niet heb getest en gericht zijn op een jonger publiek: de Sweet Strawberry en de Rock Chick. Aanrader dus als je jonge meiden in huis hebt rondlopen.Β Voor de mannen is er ook wat: de Pure Armour. Een “frisse, mannelijke geur”.

[easy-image-collage id=18212]

En, werkt het?

Ja. Without a doubt. Het zijn hele fijne deo’s, die de hele dag werken. Soms heb ik even nodig om aan een natuurlijk product te wennen – jaren van chemische meuk doet dat met een mens – maar in dit geval was ik direct fan. Vooral de roze (lavendel en vanille) variant vind ik echt heerlijk. En geen witte strepen of vlekken: je kunt gelijk na gebruik je kleding aantrekken. Na een maand testen kan ik nog steeds geen maar’en of nadelen bedenken. Misschien dat de prijs voor sommige mensen een drempel is. Een chemische, niet-dierproefvrije deodorant van de drogist kost tussen de 3 en 4 euro. De natuurlijke deodorants van Salt of the Earth kosten tussen de 5 en 9 euro. Persoonlijk vind dat de deo’s zelf en de voordelen van het gebruik van natuurlijke deo voor je gezondheid & het milieu, meer dan waard.

Waar kun je het kopen?

De natuurlijke deodorants van Salt of the Earth zijn verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten en webshops. De Etos, Kruidvat en DA verkopen ze bijvoorbeeld. Niet alle filialen hebben all geuren. Dus je kunt ze ook online bestellen. Ik heb de spray- varianten hieronder voor jullie gelinkt, omdat ik die persoonlijk het fijnst vind. Door op de afbeeldingen te klikken, kun je ze shoppen (affiliate).

Shop nu
[easy-image-collage id=18484]

Winactie!

Wil je drie soorten Salt of the Earth deodorants winnen? Ga gauw naar mijn Facebook of Instagram en laat een comment achter onder de post die bij dit artikel hoort. Je mag ook onder deze blog reageren!

One thought on “Salt of the Earth: dierproefvrije en 100% natuurlijke deodorants + Winactie!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.