Was de wereld een beetje schoner met Seepje

Ruim drie jaar geleden, toen ik zwanger was van Isaya, stapten we over op natuurlijke en ecologisch verantwoorde was- en schoonmaakmiddelen. Niet alleen omdat ik zo min mogelijk chemische troep in de buurt van mijn baby wilde, maar ook omdat ik wil dat mijn kinderen kunnen opgroeien in een zo schoon mogelijke wereld. Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Ze willen een bijdrage leveren aan een schonere & mooiere wereld met hun producten.

[easy-image-collage id=17387]

Over Seepje wasmiddelen en allesreinigers

Seepje wasmiddelen en allesreinigers worden gemaakt van “superschillen” uit Nepal. De Sapindus mukorossi vruchten groeien aan bomen in- en rondom het Himalaya gebergte. Doordat Seepje een eerlijke prijs voor te betaalt, krijgen de Sapindus bomen meer waarde en blijven ze behouden. Zodra de schil van deze vrucht water in contact komt met water maakt hij een natuurlijke vorm van zeep aan, genaamd saponine. Het Seepje proces, van oogst en verwerking is ecologisch gecertificeerd.

De Producten van Seepje

[easy-image-collage id=17388]

Seepje heeft twee soorten wasmiddelen en een allesreiniger. De Seepje wasmiddelen komen in pure schillen – deze doe je in een zakje en dan gaan ze de wasmachine in! – en in vloeibare vorm. De schillen zijn er in drie geuren: “gewoon neutraal”, “ochtend in het bos geur” en “zomerse vakantiegeur”. De vloeibare wasmiddelen zijn er voor de bonte was (2 geuren), de witte was (ook 2 soorten). De allesreiniger heb je in de geuren “frisse mintjes geur” en “zomer in je bol”.

Je kunt alles bestellen online – ook in grootverpakkingen – maar Seepje ligt ook in de schappen van de Albert Heijn en op nog veel meer plekken!

De Wereldse Wasmand

[easy-image-collage id=17389]

Seepje heeft ook een wasmand! De Wereldse Wasmand van Seepje is gemaakt van duurzaam vilt, vervaardigd uit  oude steward(ess)-kostuums. Deze wasmanden hebben dus letterlijk de hele wereld gezien! Ze zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Utrecht. Je kunt ‘m ook als speelgoedmand gebruiken: super leuk voor alle knuffels… of om verstoppertje mee te spelen πŸ˜‰

Onze ervaring met Seepje

Vlak voordat ik foto’s ging maken voor Seepje, stond ik in onze badkamer. Ik keek voor de zoveelste keer die week naar de stapel was en ongeboeide vloer die op mij lagen te wachten, in de hoop dat mijn zwangerschapshormonen dan eindelijk zouden toeslaan… Maar nee, later, dacht ik: ik kon wel wat leukers bedenken om te doen! Nadat Aya en ik waren uitgespeeld & uitgefotografeerd voor Seepje, rook ik voor het eerst aan de producten. Toen ik de allesreiniger rook kreeg ik direct zin om schoon maken. Niet omdat Seepje mij accuut omtoverde tot poetsprinses (daar is volwaardige magie voor nodig, vrees ik), maar omdat ik dacht “ik wil dat mijn badkamer zo ruikt!”.

De volgende ochtend heb ik Aya een plantenspuit met water en een spons gegeven en zijn we samen gaan poetsen. Dat is een andere reden waarom ik natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruik: we hebben geen nanny of schoonmaakster, dus als ik schoonmaak, moet mijn kind er veilig bij kunnen zijn zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze chemische stoffen inademt. Ik heb de hele badkamer – vloer, tegels, oppervlakten, wasbak en zelfs de spiegels – met Seepje allesreiniger schoongemaakt. En mijn badkamer rook na afloop inderdaad naar een hammam en alles was glanzend schoon.

Kind kan de was doen

Terwijl we aan het boenen waren draaide ik ook mijn eerste Seepje was. Eerst een bonte was met het vloeibare wasmiddel en toen eentje met een zakje schillen. Super simpel: je doet 8 halve of 4 hele in het zakje en voegt het toe aan je was. Je kunt de schillen drie keer gebruiken en daarna gooi je ze in de tuin of in de groen bak. Onze was rook heerlijk. Het is inmiddels ruims drie weken later: ik ben Seepje met veel plezier blijven gebruiken en zal dat nog een hele poos blijven doen. Een echte aanrader!

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

2 thoughts on “Was de wereld een beetje schoner met Seepje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.