De Nieuwe Afwasmiddelen van Seepje | Groen Afwassen

Dat ik fan ben van Seepje wisten jullie al, na mijn blog over hun wasmiddel en allesreiniger. Dus toen Seepje twee nieuwe afwasmiddelen op de markt bracht, was ik natuurlijk super nieuwsgierig! In deze blog test ik ze uit, vertel ik meer over de producten en het proces van Seepje en natuurlijk waar je de afwasmiddelen van Seepje kunt kopen.

Over de afwasmiddelen van Seepje

[easy-image-collage id=18535]

De afwasmiddelen bestaan voor 80% uit hun superschillen uit Nepal en verder uit andere natuurlijke ingrediΓ«nten die de afwas ontvetten en opfrissen. De producten zijn pH-huidneutraal, wat betekent dat de natuurlijke pH waarde van je huid niet wordt verstoord bij gebruik, waardoor de kans op irritaties, allergieΓ«n, infecties en uitdroging minimaal is.


Superschillen uit Nepal

De Sapindus mukorossi vruchten groeien aan bomen in- en rondom het Himalaya gebergte. Doordat Seepje een eerlijke prijs voor te betaalt, krijgen de Sapindus bomen meer waarde en blijven ze behouden. Zodra de schil van deze vrucht water in contact komt met water maakt hij een natuurlijke vorm van zeep aan, genaamd saponine. Het Seepje proces, van oogst en verwerking is ecologisch gecertificeerd.


De afwasmiddelen van Seepje konden (verder) ontwikkeld en op de markt gebracht worden door een crowdfunding in samenwerking met Oneplanetcrowd en ASN bank. 407 Seepje liefhebbers hebben het project gesteund en nu zijn de afwasmiddelen beschikbaar voor ons allemaal!

Er zijn twee geuren uitgebracht: de Swingende Citrus Geur en de Tintelfrisse Limoen Geur. Allebei heerlijk. Maar vooral de Limoen geur vind ik echt een cadeautje. 

Lees ook: Was de Wereld een Beetje Schoner met Seepje

Aanrader

Ik vind de afwasmiddelen van Seepje een absolute aanrader. Niet alleen ruiken ze lekker en werken ze goed, ze zijn ook nog eens zacht voor je huid en voor het milieu. Geen troep, geen onnodige milieuvervuiling. De flessen bestaan voor 97% uit gerecycled plastic. Seepje creΓ«ert  betere werk- en leefomstandigheden voor hun schillenboeren in Nepal en in Nederland werken ze samen met een sociale werkplaats.

Je kunt alles bestellen online – ook in grootverpakkingen – maar Seepje ligt ook in de schappen van de Albert Heijn en op nog veel meer plekken!

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op Columns by Kari. Of neem contact op!

2 thoughts on “De Nieuwe Afwasmiddelen van Seepje | Groen Afwassen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.