Natuurlijke & Dierproefvrije Deodorants Testen!

Als er iets in de Tropen “not done” is, dan is het wel stinken. Hoe bloedjeheet het ook is, je zorgt ervoor dat je lekker ruikt. Minimaal twee keer per dag douchen & liters deodorant en parfum zijn daar voor nodig. Mijn zus en ik hadden van die grote bussen mierzoete FA deodorant, die we dagelijks leegspoten. En we verlieten nooit het huis zonder een bus in onze tas. Toen ik zwanger probeerde te worden, drie-en-een-half jaar geleden, stopte ik met die chemische spuitbussen en stapte over op rollers. En toen ik vorig jaar overging op dierproefvrije cosmetica,Β ging ik ook op zoek naar natuurlijke en dierproefvrije deodorants. Vandaag test ik er drie!

The Green Beautyshop is een prachtige webshop met eerlijke, biologische en dierproefvrije skincare, haircare en makeup. Ik ben gek op dit soort webshops, omdat ik niet bij ieder merk eerst hoef uit te zoeken of ze wel cruelty free zijn en wat al die onbegrijpelijke ingrediΓ«nten allemaal betekenen. The Green Beautyshop heeft een ruime keuze aan natuurlijke & dierproefvrije deodorants.

Van Chemisch naar Natuurlijk

Na 18 jaar chemische deo’s ging ik de uitdaging aan enΒ testte drie weken lang, drie natuurlijke deodorants uit, van Biork en van EnergyBalance. Ik ging ervan uit dat mijn lijf en ik even zouden moeten wennen. Maar ik dacht, als dit eilandkind ermee uit de voeten kan, is dat de ultieme test en is het ook echt wat voor jullie.

EnergyBalance Deodorants

Ik testte twee deo’s van EnergyBalance uit: de roll-on en de spray. De roller is met Aloe en Green Tea. Het is een biologische deodorant met 75% aloe vera. Aloe vera wordt op Curacao heel veel gebruikt voor huid & haar verzorging, dus tot zo ver voelde ik mij helemaal thuis. De geur is krachtig en fris: daar houd ik van. De deo komt in een mooie glazen flesje en de roller is prettig. Kortom, de eerste indruk van geur & ingrediΓ«nten is goed.Β De EnergyBalance spray is ook 75% aloe vera en komt in een plastic verpakking, waardoor hij gemakkelijk is om mee te nemen.

Mijn ervaring met EnergyBalance

Na drie weken ben ik fan. Ik heb het idee dat mijn lijf & ik ongeveer een week nodig hadden om te wennen. En nu vindt ik ze erg fijn. Vooral de spray, omdat het zo gemakkelijk is in gebruik en onderweg. Ook heel erg fijn: het vlekt niet. Maar echt niet. Ik heb zo vaak deo’s gehad die claimden niet te vlekken en dan toch strepen achterlieten. Met de EnergyBalance deo’s kun je met een gerust hart alle kleuren kleding van de regenboog aandoen na gebruik. Ik kan jullie deze deodorants – en dan met name de spray – aanraden!

Biork Mineral Deo Stick

De Biork mineral deo stick is een ecologische, natuurlijke crystal deodorant van aluin zoutsteenkristallen. Hij komt in een duurzame houder van Portugese kurk en ruikt naar niks: parfum-vrij. Hij is vegan, dierproefvrij, hypoallergeen en vrij van plastic. Kortom, een echte groene deo.

Mijn ervaring met Biork

De eerste keer dat ik de deo probeerde te gebruiken, deed ik dat zonder de gebruiksaanwijzing te lezen. Je moet ‘m namelijk een beetje nat maken voor gebruik. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het de eerste week drie keer niks vond. Ik rook niks, ik zag niks: deed hij eigenlijk wel iets? Na drie weken is dit mijn oordeel over de Biork mineral deo stick:

Het voorkomt of neutraliseert de zweetlucht, maar het geeft geen extra geur erbij. Dus je gaat niet stinken, maar je gaat ook niet lekkerder ruiken, zoals bij de meeste deo’s. Voor dit Tropenmeisje is dat helaas niet genoeg. Ik hoef niet (meer) als een zoete suikerspin door het leven, maar een lekker luchtje vind ik wel fijn. Mijn vrouw zoekt gewoon iets “wat werkt” en dus heb ik deze deo aan haar doorgegeven, want dat doet ‘ie.

Lees ook: Eetbare Deodorant?!

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie!

3 thoughts on “Natuurlijke & Dierproefvrije Deodorants Testen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.