Mijn vrouw test 100% natuurlijke haarmousse en haarspray

Het is zo oneerlijk. Ik moet het doen met een paar sprietjes en mijn vrouw moet iedere maand naar de kapper “anders wordt het zo zwaar”. Als ze wakker wordt hoeft ze maar 1 keer met haar hoofd te schudden en het zit perfect. Als ik een uur mijn best doe, ziet mijn haar er niet uit als een gestorven vogelnest. Enfin, het is wat het is. Ondanks dat haar haren altijd prachtig zitten, stopte ze er dagelijks een flinke hoop meuk in. Ik vroeg of ze eens 100% natuurlijke haarmousse en haarspray wilde testen. Natuurlijke haarstyling producten zijn beter voor je haar en huid, maar ook beter voor het milieu en ze zijn dierproefvrij. In deze blog deel ik het oordeel van mijn vrouw: ze testte mousse en spray van twee 100% natuurlijke merken.

De merken

natuurlijke haarmousse en haarlak

Mijn vrouw heeft natuurlijke haarmousse en haarspray getest van twee 100% natuurlijke merken, van De Groene Drogist. Eco Cosmetics en Aubrey. Van allebei de merken hebben we eerder producten gebruikt. Goed om te weten is dat, ondanks dat ze het afgelopen jaar samen met mij is overgestapt op veel natuurlijke producten, nog altijd chemische haarstyling producten gebruikte [denk aan merken als Nivea en L’oreal]. Dat was dus haar uitgangspunt en daar vergelijkt zij de natuurlijke producten mee.

Natuurlijke Haarmousse en Haarspray van Eco Cosmetics

Het Duitse merk Eco Cosmetics maakt betaalbare, 100% natuurlijke cosmetica. Het bedrijf produceert CO2 neutraal, is Ecocert gecertificeerd en dierproefvrij. We hebben van Eco Cosmetics wel eens tandpasta gebruikt en ik ben zeer nieuwsgierig naar hun zonnebrandproducten: die schijnen heel goed te zijn. Mijn vrouw testte 4 weken lang de 100% natuurlijke haarmousse en de haarspray uit van Eco Cosmetics. De stylingsproducten zijn verrijkt met granaatappel en Goij bessen en zijn geschikt voor ieder haartype. Hierbij het oordeel van mijn vrouw:

Eco Cosmetics
Voordelen
  • Plakt niet
  • Geen vet haar
  • Goed resultaat
  • Ruikt lekker
  • Goed doorkambaar na gebruik [beter dan bij chemische haarstyling]
  • Blijft de hele dag zitten
  • Geen huidirritatie
  • Mijn aanvulling: heel betaalbaar
Nadelen
  • Iets meer product nodig om gewenste resultaat te krijgen
  • Iets minder effect
  • Mijn aanvulling: ik vind dat natuurlijkere effect stiekem veel mooier – minder hard. En ik heb zelf (voor mijn dunne haar) niet meer product nodig voor resultaat: één pompje mousse en drie keer sprayen en het zit in de flans.
natuurlijke haarstyling
Zou je overstappen?

Ja.

Zou je het aan iemand anders aanraden?

Ja.

[fijn he, van die duidelijke, korte antwoorden: misschien moet ik al mijn reviews door haar laten schrijven ;)]

Natuurlijke Haarmousse en Haarspray van Aubrey Organics

Aubrey Organics is een 100% natuurlijk Amerikaans merk. Het bestaat al ruim 50 jaar en de producten van Aubrey worden wereldwijd verkocht. Aubrey zet zich actief in tegen dierproeven, de producten zijn vegan en glutenvrij en veilig voor koraalrif. Ik heb zelf met veel plezier de shampoo & conditioner gebruikt en ben helemaal weg van de face mist. Mijn vrouw testte de Chia Styling Mousse Volumizing en de Chia Hair Spray Strong van Aubrey. De producten zijn verrijkt met chiazaad en quinoa en beschermen je haar tegen vrije radicalen. De producten zijn geschikt voor ieder haartype, maar de mousse is specifiek ook zeer geschikt voor fijn haar. Het oordeel van mijn vrouw:

Aubrey organics
Voordelen:
  • Plakt niet
  • Geen vet haar
  • Geeft zelfde resultaat als chemische haarstyling producten
  • Blijft hele dag zitten
  • Goed doorkambaar
  • Geen huidirritatie
  • Mijn aanvulling: iets meer keuze in haarstyling producten
Nadelen:
  • Ruikt niet zo lekker [heeft een “natuurlijke” geur]
  • Mijn aanvulling: twee keer zo duur als Eco Cosmetics
natuurlijke haarstyling
Zou je overstappen?

Nee. [Vanwege de geur kiest ze liever de producten van Eco Cosmetics.

Zou je het aanraden?

Ja. [Geur is een persoonlijke voorkeur en verder zitten er veel voordelen aan de producten]

Eindoordeel

Op basis van haar ervaringen met beide merken heeft mijn vrouw besloten om voorgoed over te stappen op natuurlijke haarstyling producten. Ze is om. Best bijzonder, want ze was heel sceptisch en kritisch over natuurlijke haarstyling producten. Ze kiest voor Eco Cosmetics, vanwege de geur en de lagere prijs.

Ik ben hier super blij mee, want ik vond die chemische meuk maar stinken en niet fijn in de buurt van de meisjes. Ook ben ik blij dat ze nu spul in haar mooie haren stopt dat goed is voor haar huid, haar en lichaam [alles wat op je huid komt, komt ook in je lijf]. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, kan ik je aanraden om over te stappen op 100% natuurlijke haarverzorging. Tot slot ben ik natuurlijk heel blij dat de haarproducten die mijn vrouw nu gebruikt niet zijn getest op dieren of worden verkocht in landen waar dierproeven verplicht zijn.


Wil je ook natuurlijke haarmousse en haarspray kopen? Neem dan eens een kijkje bij het haarstyling aanbod van De Groene Drogist.


Columns by Kari

Products were gifted

One thought on “Mijn vrouw test 100% natuurlijke haarmousse en haarspray

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.