Natuurlijke & Dierproefvrije Haar Routine | Herfst & Winter 2018

Iedere nieuwe mama kent het: was je haar tijdens de zwangerschap nog vol & glanzend, een paar weken nadat je bent bevallen is het voorbij met de haar-pret. Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat het sowieso niet al te veel voorstelt, mijn haar. Dus het heeft ook na mijn tweede bevalling echt een extra boost nodig om weer een beetje sterk en gezond te worden. Deze haar routine is daarom gericht op versterking, voeding, herstel en bescherming. Ik gebruik maar 4 producten en alleen dierproefvrije en natuurlijke haarproducten. Simpel en zo puur mogelijk dus!

Sterker & dikker haar

Ik gebruik altijd graag shampoo’s en conditioners die erop zijn gericht om je haar te versterken en dikker te maken/haar uitval tegengaan, want ik heb super dun en poreus haar. Voorheen gebruikte ik de Invati lijn van Aveda om deze reden. De afgelopen tijd heb ik de Biotin Repair Shampoo en Conditioner van Aubrey Organics. Deze lijn is speciaal voor fijn en dunner wordend haar en herstelt beschadigd haar.Β De producten bevatten 75% biologische ingrediΓ«nten en zijn 100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij.

Dagelijkse verzorging

Deze Pesho Argan Oil gebruik ik voor mezelf en voor Isaya. Isaya houdt niet van haren kammen en loopt het liefst als een soort wildling rond. Maar hoe langer haar haren worden, hoe noodzakelijker het is om ze te borstelen en in te vlechten/ in een staart te doen, anders is het aan het einde van de dag één grote klittenboel. Deze haarolie helpt om het borstelen gemakkelijker en pijnloos te maken en om van het “haren doen” een soort ritueeltje van te maken, in plaats van een gevecht.

Voor mezelf vind ik deze olie ook fijn, omdat mijn dunne haar super snel pluizig wordt. Het maakt mijn haar niet vet, maar geeft het wel een gezonde glans. Argan is een alleskunner: het versterkt, hydrateert en herstelt. Daarbij ruikt deze Pesho olie za-lig. Je hebt maar 1 pompje nodig per dag, waardoor de fles super lang meegaat. Echte aanrader.

De extra haar- boost

Arganique is zo’n merk waar je verliefd op wordt en dan alles van wilt hebben. Ik gebruik al geruime tijd de Coco Sun Tanning: een heerlijke argan olie die je huid & haar beschermt tegen de zon. Een heel fijn product om het hele jaar door te gebruiken als face oil en zonbescherming in één. De Β arganolie met Jojoba van Arganique is echt gericht op voeding en herstel. Ik gebruik deze olie als haarmasker: twee keer per week, de avond voordat ik mijn haren was, masseer ik een paar pompjes in mijn haar en hoofdhuid. Ik laat de Jojoba ‘s nachts haar werk doen en was het ‘s ochtends weer uit met de Aubrey shampoo en conditioner.

Styling

Ik probeer mijn haar momenteel zo min mogelijk te fΓΆhnen en stylen. Hoe vaker ik de stijltang gebruik, hoe sneller het afbreekt. Maar soms ontkom ik er gewoon niet aan en dan gebruik ik styling-producten uit mijn lente/zomer haar routine, om de schade te beperken.

Columns by Kari

2 thoughts on “Natuurlijke & Dierproefvrije Haar Routine | Herfst & Winter 2018

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.