Natuurlijke en Dierproefvrije Zonnebrand | Alphanova en Arganique

Vorig jaar, rond deze tijd van het jaar, kocht ik nog niet bewust dierproefvrij. Dus ook mijn zonnebrand en de zonnebrand die ik voor Isaya gebruikte, waren niet cruelty free. NiveaΒ en Clarins testen zelf niet meer op dieren, maar verkopen wel in Mainland China, waar dierproeven verplicht zijn. Daarom ging ik op zoek naar dierproefvrije zonnebrand voor deze lente en zomer. En omdat ik niet alleen het welzijn van dieren, maar ook van het milieu heel belangrijk vind, zocht ik natuurlijke zonnebrand – zonder troep – die zacht is voor de huid en de natuur. In deze blog laat ik zien waar mijn keuze op is gevallen, om Isaya en mezelf te beschermen tegen de zon!

Dierproefvrije Zonnebrand

Dierproefvrije Zonnebrand van Aphanova Sun

Na enige research kwam ik uit bij het merk Alphanova. Een prachtig dierproefvrij merk dat verkrijgbaar is bij NuraNature en onder de naam Alphanova Sun natuurlijke en dierproefvrije zonnebrand maakt, voor volwassenen en voor kinderen. Deze zonnebrand is vrij van nano deeltjes, parabenen, chemische filters, chemische conserveringsmiddelen en dierlijke ingrediΓ«nten. Ze zijn niet schadelijk voor de oceaan en riffen, iets wat ik, als eilandkind, erg belangrijk vind.

Verder vind ik het essentieel om voor kinderen en voor je gezicht, schouders en borst factor 50 te kiezen. Door alle jaren in de Tropen ken ik de fantastische kanten van de zon, maar ook de schadelijke kanten. De zon, net als de zee, geeft en neemt volgens haar eigen wetten en regels. En als mensen kunnen we ons daar alleen maar naar voegen. Huidschade is zo opgelopen en kan leiden tot zonnevlekken en zelfs huidkanker. Ik raad mensen daarom altijd aan om de kracht van de zon niet licht te nemen.

Alphanova Sun

De Alphanova Sun SPF 50+Β (€16,53) en de Alphanova Baby SPF 50+ (€16,63) zijn daarom de flesjes zonnebrand die Aya en ik de komende maanden zullen gebruiken en die ik ook straks voor de baby zal gebruiken. Behalve dat ze dierproefvrij en natuurlijk zijn, zijn ze ook nog eens betaalbaar en – het allerbelangrijkste – ze werken goed.

De zonnebrand heeft een lichte, witte waas. Iets wat sommige mensen vervelend kunnen vinden. Maar dat trekt snel in (5 min), dus ik heb er geen last van. Ik draag deze zonnebrand ook regelmatig met een BB cream of foundation erover heen. De Alphanova Sun heeft geen invloed op hoe je foundation en makeup draagt: het is een perfecte basis. Je makeup wordt er niet olie-achtig van en breekt niet op aan het einde van de dag.

De Coco Sun Tanning van Arganique

Er is nog een product waar ik erg gehecht aan ben geraakt. En dat is de Coco Sun Tanning van ArganiqueΒ (€27,00). Het product wordt omschreven als de “ideale partner tijdens het bruinen” en is op basis van arganolie. Arganolie is een heel verzorgende olie, zowel voor je huid als voor je haar. De Coco Sun Tanning van Arganique bevat wortelzaad olie, wat een natuurlijke beschermingsfactor heeft van SPF 38-40. Ook de kokosolie heeft een beschermende functie tegen de zon. En de caroteen (carrot oil) zorgt ervoor dat je sneller een mooie bruine teint krijgt.

Arganique Coco Sun Tanning

Je gebruikt dit product dus op verschillende manieren: als lichte bescherming tegen de zon (zowel voor je haar als voor je huid), om een mooie bruine teint te krijgen, als aftersun en als dagelijkse verzorging. Omdat het een olie is, voelt het heel verzorgend op je huid, waardoor het heel prettig is om na een dag in de zon op te smeren. Verder gebruik ik de Coco Sun Tanning op dagen dat ik niet de hele dag buiten ben, of onder factor 50, of als het minder zonnig is. Want zoals ik al al zei, vind ik het heel belangrijk om met name mijn gezicht, hals en schouders goed te beschermen tegen de zon. De Coco Sun Tanning is ook prima te gebruiken onder makeup: ik heb een normale tot vochtarme huid en de olie heeft geen negatief effect op hoe mijn foundation draagt.

NuraNature

Binnenkort komt er een blog online over dierproefvrije zelfbruiners. Want hoe belangrijk het ook is om je huid te beschermen tegen de zon, dat betekent niet dat je niet lekker bruin de zomer tegemoet kan treden πŸ˜‰

5 thoughts on “Natuurlijke en Dierproefvrije Zonnebrand | Alphanova en Arganique

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.