Mijn favoriete dierproefvrije merken en producten bij Etos

Een paar weken geleden stond ik in de Etos, op zoek naar dierproefvrij zonnebrandΒ en vroeg advies aan de verkoopster. Ze zei “alles is dierproefvrij, want het is tegenwoordig verboden om op dieren te testen”. Hoewel dit deels klopt (animal testing is verboden in de EU) betekent dit absoluut niet dat alle producten die je hier koopt dus ook dierproefvrij zijn! De verkopers van Etos zijn altijd super goed geΓ―nformeerd en behulpzaam, dus haar opmerking is vooral een bewijs van hoe ingewikkeld dat hele dierproefvrije gebeuren is. Het is niet altijd gemakkelijk om erachter te komen welke merken 100% dierproefvrij zijn en welke niet. Maar dit zijn in ieder geval dierproefvrije merken en producten bij Etos!

Dierproefvrije merken en producten bij Etos

Dierproefvrije Makeup

Makeup Revolution

Ooo…Β Makeup Revolution is echt een van mijn favoriete makeup merken. De kwaliteit is geweldig, de prijs is laag en ze zijn cruelty free. Het is geen natuurlijk of groen merk, maar voor alle makeuplovers out there – Makeup Revolution is echt heerlijk. Lees hier mijn reviews over de:

Real Techniques

Real Techniques is een van mijn favoriete merken voor makeup kwasten. Zoeva vind ik soms nog net even wat fijner werken. Maar RT is ook echt super. En verkrijgbaar bij de Etos. En dus ook cruelty free. De volgende Real Techniques producten zijn in ieder geval aanraders:

Met al mijn andere RT kwasten ben ik ook niet ontevreden, maar vind ik de Zoeva versies gewoon beter.

Dierproefvrije Baby Producten

Naif

Ik denk dat er inmiddels geen mama meer in Nederland is die niet van Naif heeft gehoord of het al heeft uitgeprobeerd. Als je in de laatste categorie valt, weet je dat het fijn spul is. Gewoon no nonsense, no troep. Als je eenmaal bent overgestapt op natuurlijke producten wil je nooit meer terug naar Zwitsal en andere populaire babymerken vol chemische troep. Wij gebruiken momenteel de Naif shampoo.

Lees ook: Mijn Favoriete Dierproefvrije Merken en Producten bij Kruidvat!

Dr. Swaab

Dr. Swaab is zo’n merk waarbij het niet direct duidelijk was of het dierproefvrij is of niet: het was niet direct terug te vinden op de verpakking of website. Maar ze mailden mij terug met een dierproefvrije belofte. En daar ben ik blij mee, want dit spul moet je hebben. Het is de zinkoliezalf van Dr. Swaab. Als je baby rode of kapotte billen heeft, is dit je redder in nood. Het is een absolute mama musthave.

De meningen zijn tegenwoordig verdeeld over Burt’s Bees. BB is trots op hun groene, “tree-hugging” imagoΒ en natuurlijke ingrediΓ«ntenΒ en het was daarom een shock toen ze in 2017 besloten de Chinese markt op te gaan met hun producten (animal testing is verplicht in Mainland China). Er zijn echter wat uitzondering en loopholes als het aankomt op deze markt – Weleda duikt er ook doorheenΒ – en ik geef ze alsnog het voordeel van de twijfel. Want er is een product dat ik echt onvervangbaar vind – een product dat Burt’s Bees beter maakt dan welk merk dan ook. En dat is de multi purpose cream.

Dierproefvrije huidverzorging

Etos mama balm

Het eigen merk van Etos is ook dierproefvrij! Het is niet de beste kwaliteit moet ik heel eerlijk zeggen. Sommige producten zijn prima, zoals deze belly balm. Andere producten zijn echt een flop. Maar als je dierproefvrij on a budget wilt shoppen, is het eigen merk van Etos een optie.

Weleda

Ik ben al jaren een groot Weleda fan. Van de oliΓ«n tot de douchecremes, van de gezichtsverzorging tot de zonnebrand en van de babyproducten tot de medicijnen – ik heb het bijna allemaal uitgeprobeerd de afgelopen 10 jaar en ik ben eigenlijk nog nooit teleurgesteld geweest.


Omdat Etos geen webshop heeft, heb ik de merken en/of producten hierbovenΒ gelinkt naar andere vertrouwde webshops, zodat je online kunt shoppen als je dat fijner vindt. Maar, alles is dus ook gewoon verkrijgbaar bij Etos. Er zijn nog meerΒ dierproefvrije merken en producten bij Etos verkrijgbaar, waaronder TreacleMoon en VSM, die ik ook al in mijn Kruidvat blog noemde. Ik hoop dat deze blog je inspireert om, de volgende keer dat je Etos binnenstapt, een dierproefvrije keuze te maken!

TIP!Β Zet ook een link naar deze lijst van Naoki in de notities van je telefoon, zodat je tijdens het shoppen gemakkelijk & snel kunt checken of een merk cruelty free is of niet.

Thank you for reading!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.