Etos BB Cream: Het meest Bizarre Makeup Product dat ik ooit heb getest

Ik heb heel wat makeup geprobeerd de afgelopen jaren. Sommige producten werkten wel, anderen wat minder. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.  De BB Cream van de Etos moet toch wel het meest bizarre makeup product zijn dat ik ooit heb getest. Het is geniaal en verschrikkelijk tegelijkertijd. Wil je weten hoe dat kan? Lees dan gauw verder.

Ik had een hele bubs van die volle spaarkaarten van de Etos, waar je gratis producten van het Etos huismerk mee kunt halen. Omdat ik zag dat het huismerk van Etos dierproefvrij is dacht ik, waarom niet: ik probeer wat dingen uit. Een van die dingen was de hydraterende BB Cream, met spf 15. Hij kost nog geen 4 euro en het zou eerlijk gezegd nooit in mij opgekomen zijn om deze BB cream te kopen. Maar nu was ‘ie gratis, dus…

Op maandag ochtend bracht ik de Etos BB cream aan op mijn gezicht, gooide er wat poeders overheen en ging naar mijn werk. In de loop van de dag keek ik in de spiegel en dacht: dit spul is briljant!! Heb ik nou voor niks zoveel moeite gedaan om de perfecte BB cream te vinden? Lag ‘ie al die tijd gewoon bij de Etos voor een paar euro? Ik was heel erg onder de indruk: de dekking was laag, maar mijn huid zag er flawless uit en gedurende de dag veranderde daar niks aan. Toen ik ‘s avonds mijn makeup eraf haalde zag mijn basis er nog exact hetzelfde uit.

Maar toen!

De volgende ochtend had ik een beetje haast. Ik deed wat van de Etos BB Cream op mijn (schone) handen en smeerde mijn gezicht ermee in. Wat er toen gebeurde was zo bizar: de makeup leek wel uit elkaar te vallen. Alsof de olie en het pigment zich van elkaar deelden. Er ontstonden allemaal klontjes die niet uit of in te wrijven waren. Op de bovenste foto, hieronder, zie je hoe dat eruit zag. Op de foto eronder zie je hoe de BB Cream een dag eerder eruit zag.

Columns by Kari Etos BB Cream 4
Columns by Kari Etos BB Cream 3

Wat is hier nou aan de hand?

Ik realiseerde mij dat ik de dag ervoor de Etos BB Cream met mijn beautyblender had aangebracht. Dus ik vermoedde dat het daar in zat. Om het zeker te weten testte ik mijn theorie de dag erop. Ik bracht de BB cream eerst met een foundation kwast aan. Ik kreeg hetzelfde resultaat als met mijn handen (klonterig, niet egaal). Daarna probeerde ik het nogmaals met mijn vingers (vreselijk). En tot slot bracht ik de BB cream, op een schoon gezicht, opnieuw aan met een beautyblender. En voila: weer een mooi, egaal resultaat. Wel breng ik daarna een poeder aan om meer dekking te krijgen.

Columns by Kari Etos BB Cream 2

Dus.

Als je op zoek bent naar een super betaalbare [of gratis, als je twee volle spaarkaarten hebt – tot 5 nov.] BB cream, raad ik deze zeker aan. Maar. Je kunt ‘m dus wel alleen aanbrengen met een beautyblender [of Real Techniques spons – verkrijgbaar bij Etos]. Verder belangrijk om rekening mee te houden als je een BB cream gebruikt: kies een iets lichtere kleur dan je foundation [ik heb bij Etos de kleur Porcelain] en gebruik er een poeder overheen, omdat BB creams van zichzelf erg glimmen door de spf.

Thank you for reading!

2 thoughts on “Etos BB Cream: Het meest Bizarre Makeup Product dat ik ooit heb getest

  1. Oh wat bizar! Ik heb die BB dream ook ooit gehad en meteen weggedaan omdat hij zo raar was. Nooit in me opgekomen om het met mijn beautyblender te proberen haha.

Leave a Reply