Lavera Foundation Review | Nude Effect Fluid

Ik was ontzettend nieuwsgierig naar de Lavera foundation. Lavera is een 100% natuurlijk cosmeticamerk uit Duitsland, met biologische ingrediΓ«nten. De producten zijn veganistisch en dierproefvrij. En, ook wel fijn: super betaalbaar! Klinkt geweldig, toch? Maar is de Nude Effect Fluid in gebruik net zo geweldig? Je komt er achter in deze review!

Over Lavera

100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij: love it. Lavera verkoopt een breed scala aan cosmetica: van tandpasta tot dagcrΓ¨me en van zonnebrand tot showergel. En ze hebben dus een uitgebreide make-up lijn. Ik gebruik al geruime tijd de Lavera Wenkbrauw Gel en dat is een absolute aanrader. Dus ik was wel benieuwd naar andere producten van dit betaalbare natuurcosmeticamerk. Ik besloot de Lavera foundation te proberen en koos voor de Nude Effect Make-up Fluid [€13,-].

Lavera Nude Effect Make-up Fluid

Lavera Foundation Review

Ik koos de kleur Ivory Light (01), omdat ik nogal-tot-spier-wit ben. De Lavera foundation zit in een handig flesje met een pompje. Als de kleur uit de fles komt, ziet deze er perfect uit voor mijn huidskleur. Als ik de foundation aanbreng op mijn huid, voelt het in eerste instantie heel goed. De fluid ruikt onwijs lekker, smelt samen met mijn huid, geeft een natuurlijke look en voelt prettig aan. De Lavera foundation geeft een goede dekking, maar blijft er naturel uitzien. Wauw, fijn. Totdat…

…Nog geen paar minuten later ben ik zo oranje als een sinaasappel. De foundation is in een mum van tijd geoxideerd en 4 tinten donkerder. Nee!! Hieronder zie je hoe dat eruit ziet:

oxideren van foundation

De Lavera Foundation oxideert

Dat foundations oxideren, dat komt wel vaker voor. Meestal als ze over datum zijn. Maar soms heeft het ook te maken met je huid. De foundation reageert dan op de oliΓ«n op je huid. Maar deze Lavera foundation verandert binnen een paar minuten, en ook op een papiertje, in een veel donkerdere foundation. Het schijnt dat primers met siliconen oxidatie kunnen tegengaan, maar ik vrees dat dit bij deze foundation daarom niet werkt. [Ook is het een beetje raar om dergelijke primers te gebruiken als je kiest voor 100% natuurlijk].


Lees ook: Het meest bizarre make-up product dat ik ooit heb getest


oxideren van foundation

Ik kan deze foundation dus niet echt aanraden. Ik gooi ‘m [nog even] niet weg, want wie weet is het straks in de zomer – met een flinke lading natuurlijke zelfbruiner – een betere match.

Columns by Kari

Contains affiliate links

One thought on “Lavera Foundation Review | Nude Effect Fluid

  1. He kari , wat jammer zeg! De foundation van lavera heb ik zelf jaren gebruikt.. en ben er altijd erg tevreden over het is een product wat ik nog steeds zou kopen als ik Inika niet ontdekt had haha! Echt bizar dat ie zo van tint veranderd πŸ™ zo zie je maar weer hoe iedere huid weer anders reageert … Xxx

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.