Mijn Favoriete Dierproefvrije Merken & Producten bij Kruidvat

Ik shop altijd graag in groene drogisterijen, omdat ik dan weet dat alles dierproefvrij en natuurlijk is. Maar je hoeft niet perse naar een speciale winkel of webshop om dierproefvrije producten te kopen voor je haar, huid of kindje. Er zijn bijvoorbeeld een heleboel dierproefvrije merken en producten bij Kruidvat verkrijgbaar. In deze blog deel ik mijn favoriete, cruelty free huidverzorgingsproducten, makeup, haarproducten en babyproducten die je kunt kopen bij Kruidvat.

Dierproefvrije Huidverzorging bij Kruidvat

Treaclemoon is een heerlijk merk. Ik ben dol op de zoete geuren en de verpakking. De flessen zijn ook super groot, waardoor je er mega lang mee doet. Treaclemoon was eerst alleen verkrijgbaar bij Etos en AH. Maar nu verkoopt Kruidvat ze dus ook! Super goed nieuws!

Lees Β hier mijn review over Treaclemoon!

Ik zag de Pure & Nature douchegel liggen voor €1,99 en kreeg ‘m bij de kassa voor slechts een euro, toen ik 100 spaarpunten inleverde. Kruidvat heeft drie nieuwe doucheproducten gelanceerd met biologische ingrediΓ«nten. Deze, met Aloe Vera & Matcha vond ik het lekkerst ruiken. Het ruikt naar een snoepje van vroeger, maar ik weet niet meer welke! (Als jij het wel weet, vertel het mij!)

De producten van Pure & Nature zijn NATRUE gecertificeerd. Wat betekent dat ze op basis van plantaardige wasactieve stoffen zijn, geen synthetische kleur- en geurstoffen, siliconen, paraffine- en minerale oliΓ«n en conserveringsmiddelen bevatten en dermatologisch zijn goedgekeurd. En dierproefvrij dus. Want Kruidvat huismerk is niet getest op dieren.

Dierproefvrije Makeup bij Kruidvat

Ik gebruikte al een tijdje producten van Catrice (zie hieronder), maar toen ik dit “Wood you love me” palette van Essence zag liggen bij Kruidvat kon ik niet anders dan overstag gaan. De kleuren zijn zo mooi! Het is echt een heel mooi oogschaduw palette, voor slechts €3,59. De highlighter kleur is super intens en je krijgt mega veel oogschaduw voor je geld. Heel leuk voor een lente- look.

Van Catrice ben ik al geruime tijd fan. De lip producten en colour correcting creamsΒ zijn van hele goede kwaliteit en alles kost maar een paar euro. Dit is echt een lekker merk om af toe, guilt free, iets voor jezelf te kopen. Je #makeupaddiction wordt gestild, zonder dat het een aanslag is op je portemonnee en het is net als Essence niet getest op dieren.

Ik ben bang dat dit een tijdelijke was: de producten van Eco Essentials bij Kruidvat. Ze zijn nog wel in de meeste winkels te vinden, maar online al niet meer verkrijgbaar. Ik raad je aan om morgen je Kruidvat binnen te stormen en in ieder geval de makeup kwasten mee te nemen. Ze zijn geweldig! Met de haarborstel heb ik geen ervaring, maar die zien er ook prachtig uit.

Dierproefvrije Haarverzorging bij Kruidvat

Batiste heeft fantastische, cruelty free droog shampoo’s, in super lekkere geurtjes. Het werkt super goed en het kost een beetje. Fijn voor die dagen dat je geen tijd hebt om je haar te wassen, maar toch echt even iets moet voor je de deur uitstapt.

Even full disclosure: deze hairspray heeft Kruidvat niet (deze heb ik bij Holland & Barret gekocht)Β Maar ze hebben wel veel andere Hair Wonder producten. Ik heb hele positieve ervaringen met het haarmasker. Echt een aanrader als je op zoek bent naar haarproducten die niet alleen dierproefvrij maar ook natuurlijk zijn – en betaalbaar!

Dierproefvrije Baby Producten bij Kruidvat

Na een jaar lang doorgelekte Pampers luiers, maakten we vorig jaar de overstap naar Etos luiers. En hoewel die beter werkten voor ons dan Pampers, zijn we vorige maand toch overgaan op Kruidvat luiers. Want die hebben namelijk een Eco Label. Zoals ik in mijn Negenmaandenbeurs-blog vertelde, vinden wij het belangrijk dat luiers niet doorlekken, Aya er goed op slaapt (ze draagt alleen ‘s nachts nog luiers), het makkelijk is in gebruik en het milieu niet te zwaar wordt belast. Ik ben nog aan het onderzoeken wat we voor babymeisje nummer twee gaan gebruiken, maar voorlopig blijven we deze Eco Label luiers van Kruidvat gebruiken voor Aya.

Wat betekent het EU Ecolabel?
Een product met een EU Ecolabel heeft een lage milieubelasting tijdens de hele levenscyclus. Dus vanaf de keuze van de grondstoffen, de productie, het transport, het gebruik totdat het product verwerkt wordt als afval. Iedereen in de keten, van de grondstoffenleveranciers tot aan de transporteurs, moet aan de strenge eisen van het keurmerk EU Ecolabel voldoen.

VSM is zo’n merk waar je ongemerkt bijna wekelijks naar grijpt. Of het nu calendula zalf is, neusspray of hoestdrank: iedereen heeft wel producten van VSM in huis. Kruidvat, heeft net als Etos, een groot aanbod van VSM.

Thank you for reading!

4 thoughts on “Mijn Favoriete Dierproefvrije Merken & Producten bij Kruidvat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.