Wat is Colour Correcting en hoe doe je het?

Donkere wallen, rode pukkeltjes, irritatie rondom je neus en pigmentvlekjes kun je eenvoudig en effectief aanpakken met colour correcting. Het werkt volgens het principe van de complementaire kleuren en zorgt ervoor dat je alle oneffenheden en tekenen van vermoeidheid kunt wegtoveren. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan gauw verder!

Cream Colour Correcting

Colour correcting kan met poeder of met cream. Ik zal eerst laten zien hoe het met cream producten werkt. Hiervoor gebruik ik de Camouflage Cream van Catrice – een mega betaalbaar (dierproefvrij!) makeup merk dat te koop is bij de Kruidvat (eerste foto). Op de tweede foto zie je mijn hysterisch vermoeide gezicht als ik s’ ochtends wakker word: donkere wallen, rode neus, rode plekjes, pigmentvlekjes. Daar wil ik de deur niet mee uit. Daarom: colour correcting. En zoals je op de foto’s hieronder kan zien, doet het wonderen.

Cream CorrectingCream Correcting
De donkere wallen en rode plekjes wegmoffelenDe donkere wallen en rode plekjes wegmoffelen
My Tired Mom FaceMy Tired Mom Face

Hoe het werkt:

Colour Correcting werkt volgens het principe van de complementaire kleuren. Dat betekent dat de kleur aan de ene kant van het kleurenspectrum de kleur aan de andere kant annuleert. Dus: rode plekjes pak je aan met groen, paarse plekken neutraliseer je met geel, blauwe plekken met oranje, gele huid werk je weg met paars, etc.

Mijn donkere wallen werk ik weg met een roze-rode kleur. Heb je een donkerdere huidskleur of hele blauwe wallen, dan werkt oranje beter. Je kunt hiermee ook donkere pigmentvlekjes wegwerken.

Roodheid om mijn neus en rode vlekjes: deze werk je weg met groen. Dat ziet er wat ongezond uit als je het aanbrengt, maar het werkt als een malle.

Ik raad je aan de cream correcter aan te brengen voordat je je foundation op doet. Breng de correcter aan met je (schone) vinger en let erop dat je bij het aanbrengen van je foundation niet hard veegt. Ik gebruik het liefst een beautyblender als ik foundation aanbreng na colour correcting, omdat de cream correcters dan niet worden weg of uitgeveegd door een kwast.

Lees ook: 5 Easy Steps to Flawless Foundation

Poeder Colour Correcting

Als je cream correcting maar verwarrend of een gedoe vindt en die extra tijd in de ochtend liever gebruikt om wat langer door te slapen (schijnt ook een effectieve methode tegen donkere wallen te zijn ;), dan is poeder colour correcting wellicht iets voor jou. Behalve dat het sneller is, is het ook gemakkelijker en loop je minder het risico dat je makeup in de loop van de dag “opbreekt” vanwege de verschillende lagen makeup. Colour correcting met poeder is ideaal voor beginners en als je minder tijd hebt om je makeup te doen.

Colour Correcting Dr Hauschka

Het enige wat je namelijk hoeft te doen, is je gebruikelijke laag foundation aan te brengen en dan met een poederkwast de correcting poeder erover heen te gaan. Geen precisie werk: de poeder doet het werk voor je. Je snapt dat ik negen van de tien keer kies voor deze optie. Ik gebruik de Colour Correcting Powder van Dr. Hauschka. Een super mooie poeder die, net als alle andere producten van Dr. Hauschka, ook nog eens heel lekker ruikt. De verschillende tinten in het pallet smelten samen tot de perfecte poeder, waardoor je een prachtige finish krijgt. Mijn huid gaat er van stralen zonder dat mijn foundation gaat glimmen. Het is echt een wonder product en momenteel mijn favoriete gezichtspoeder.

Lees ook: Natuurlijke Schoonheid met Dr. Hauschka.

Thank you for reading!

Voor deze blogpost raakte ik geïnspireerd door de prachtige poeder die ik van Dr. Hauschka kreeg toegestuurd. Verder staat er een affiliate link in deze blogpost. Lees meer over samenwerkingen en affiliate linking in mijn disclaimer

One thought on “Wat is Colour Correcting en hoe doe je het?

Leave a Reply