De Nieuwe Weleda Zonnebrand en Aftersun | Review

Ik ben al jaren groot fan van Weleda en daarom was ik natuurlijk super nieuwsgierig toen er eindelijk weer een Weleda zonnebrand op de markt verscheen! Weleda heeft 4 nieuwe cremes tegen zonnebrand en een aftersun uitgebracht, voor baby’s & kinderen, volwassenen en het gezicht. Met als belangrijkste ingrediΓ«nten Titanium Dioxide (non nano), biologische Edelweiss Extract en biologische plantaardige oliΓ«n, zoals jojoba, zonnebloem en sheabutter. Wil je meer weten over de nieuwe Weleda zonnebrand en aftersun? Lees dan gauw verder.

De Weleda Zonnebrand

De Weleda oinverzorging beschermt tegen UVA en UVB straling, direct na het aanbrengen. De zonnebrand bevat minerale filters, zonder nano deeltjes, is veilig voor mens en natuur en belooft geen allergische reacties te veroorzaken. De zonnebrand is daarom ook zeer geschikt voor kleintjes en mensen met een gevoelige huid. De cremes zijn vegan en, op de gezichtscrème na, water resistent. Dit vind ik heel belangrijke voorwaarden voor een zonnebrand.

Hij komt in 4 “smaken”: 2 voor kinderen en 2 voor volwassenen. De baby & kind zonnebrand is er in SPF50 (50ml) en SPF30 (150 ml). Deze is partfumvrij. De gewone zonnebrand, voor volwassenen, heeft SPF30 en komt in een gezichtscrΓ¨me (50ml) en een gewone lotion (150 ml).


Koop de Weleda Edelweiss Zonnebrand (50 ml) voor Baby’s & Kinderen SPF50 voor €14,99

Koop de Weleda Edelweiss Zonnebrand (150 nl) voor Baby’s & Kinderen SPF30 voor €22,99

Koop de Weleda Edelweiss Zonnelotion (150 ml) voor volwassenen SPF30 voor €22,99

Koop de Weleda Edelweiss Zonnecreme Gezicht (50 ml) voor volwassenen SPF30 voor €14,99


Ik heb de zonnebrandcrème voor het gezicht getest. Ik gebruik deze creme op dagen dat ik makeup draag. Hij ruikt lekker en is een goede basis. Ook heb ik geen last van de witte waas als ik er een bb cream of wat foundation over draag. Als ik vol in de zon ga, bijvoorbeeld op het strand, draag ik geen makeup en factor 50.

De Weleda Aftersun

De aftersun (250 ml) verzacht de rode en gevoelige huid, zorgt voor een langdurige, natuurlijke bruine teint, hydrateert en trekt snel in. Ook de aftersun is vegan. De aftersun ruikt heerlijk. Zo’n typische Weleda geur. Als je ooit Weleda producten hebt gebruikt, weet je wat ik bedoel. Ondanks dat alle producten andere ingrediΓ«nten en geuren hebben, is er die uit duizenden herkenbare Weleda geur. Een cadeautje, vind ik altijd. En dus vind ik de aftersun ook een heerlijk product.


Koop de Weleda Edelweiss After Sun Lotion (200 ml) voor €14,99


Edelweiss extract

Edelweiss extract heeft een sterk antioxidatieve werking en voorkomt UV schade aan de cellen. Door de schadelijke vrije radicalen te vangen en te neutraliseren wordt het DNA beschermd, waardoor huidveroudering en rimpels minder kans krijgen.

Nano versus Non Nano

Nano deeltjes uit chemische filters kunnen tot allergische reacties leiden, omdat ze in de huid trekken. Daarom heeft Weleda gekozen voor zonnebrand met non nano minerale filters. Daarbij hebben chemische filters circa 30 minuten nodig om in te trekken voor ze beschermen. Bij minerale filters is het zonneproduct direct na insmeren actief. Producten met een non nano minerale filter leggen een beschermlaagje op je huid en weerkaatsen zo de UV stralen. Daarom heeft de creme ook een wittend effect. Ik vind dat bij Isaya heel handig: dan kan ik niet alleen zien waar ik heb gesmeerd, maar ook als het tijd is om weer opnieuw te smeren.

Deze producten heb ik ter review ontvangen van UPR. Dit artikel bevat enkele affiliate links.

5 thoughts on “De Nieuwe Weleda Zonnebrand en Aftersun | Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.