Mijn Dierproefvrije Skincare Routine | Lente/Zomer 2018

Een half jaar geleden deelde ik mijn winter skincare routine – voor het eerst met alleen maar dierproefvrije producten. Het is tijd voor een lente/zomer editie. Een aantal producten die ik afgelopen winter gebruikte, gebruik ik nog steeds. En alle overige producten uit die blog raad ik nog steeds aan! Maar het afgelopen half jaar heb ik ook een heleboel andere natuurlijke en dierproefvrije huidverzorging getest. In deze blog deel ik mijn favorieten voor de zomer van 2018. Alles komt voorbij: makeup reinigers, face wash, scrub, toners, dagcrème, face mist, zonbescherming en maskers. Alles natuurlijk en dierproefvrij. 

Makeup Verwijderen

Wat?

Hier is niet zoveel veranderd: ik gebruik nog steeds mijn geliefde Dr. Hauschka reinigingsmelk en een olie. Maar niet meer kokosolie, maar jojoba olie. Ik ontdekte een maand of twee geleden namelijk dat dit nog gemakkelijk werkt om je mascara en oogschaduw mee te verwijderen. Zoals de meeste van mijn oliën komt ook mijn jojoba olie van Natural Heroes.

Hoe?

Ik haal eerst “de ergste” makeup eraf met een watje en jojoba olie. En daarna wrijf ik de Dr. Hauschka reinigingsmelk over mijn gezicht. Deze melk is zo heerlijk. De geur, het effect: het is echt een cadeautje. Daarna verwijder ik de laatste makeup met mijn Makeup Eraser.


Koop de Dr. Hauschka Reinigingsmelk voor €22,95 bij de Bijenkorf

Koop de Jojoba Olie voor €13,99 bij Natural Heroes


Gezicht reinigen

Wat?

Ik was tegenwoordig mijn gezicht met de Foaming Facial Cleanser van Sukin. Sukin is een van mijn nieuwe ontdekkingen van het afgelopen half jaar. En ik ben fan. Groot fan. Sukinproducten zijn vrij van sulfaten en paraben. Dit natuurlijke, milieubewuste en dierproefvrije merk is super betaalbaar en ook nog eens vegan. Verder gebruik ik nog steeds mijn Mukti 2-in-1 Resurfacing Exfoliant. Deze gezichtsscrub is echt een mini-spa moment: de geur is werkelijk zalig en je huid voelt na afloop heerlijk zacht aan. Een van mijn favoriete producten of all time.

Hoe?

De Foaming Face Cleanser gebruik ik twee keer per dag (ochtend en avond), gewoon een pompje in mijn handen of op mijn Clarisonic, met cashmere brush. De Mukti scrub gebruik ik 2 keer per week. Ik scrub mijn gezicht zachtjes en laat het 1 a 2 minuten intrekken voordat ik de scrub er weer af spoel.


Koop de Sukin Foaming Facial Cleanser voor €7,49 bij Holland & Barrett

Koop de Mukti 2-in-1 Resurfacing Exfoliant Scrub voor €65,00 bij De Groene Drogist


Toner & Face Mist

Wat?

Ik gebruik al enige tijd het Rozenwater van Jacob Hooy als toner (tonic). Ik heb eerder rozenwater als toner gebruikt en ik blijf een beetje in dubio over dit product. Enerzijds heb ik het idee dat het een grote bijdrage levert aan hoe zacht & puistjes-vrij mijn gezicht nu is + het is heel goedkoop. Anderzijds blijf ik het een vrij “heftig” product vinden. Mijn huid prikt altijd een beetje na gebruik. De Sukin Hydating Mist Toner gebruik ik tegenwoordig als mijn face mist. Ik was echt klaar met mijn Mario Badescu Face Mist en gebruikte inmiddels al een tijdje de Sukin cleanser. Dus dit bleek een logische keuze. Of het een blijver is weet ik nog niet, maar het is voorlopig een fijne, natuurlijke en betaalbare mist.

Hoe?

Mijn rozenwater gebruik ik na het wassen van mijn gezicht en voor ik mijn dagcrème opdoe. Toner is het overgangsproduct tussen reiniging en verzorging. Het doet namelijk beide: het verwijdert de laatste zeepresten en verzorgt je huid. De face mist gebruik ik om mijn makeup mee aan te brengen, mijn makeup mee te setten en als “opfrisser” gedurende de dag.


Koop het Rozenwater van Jacob Hooy voor €5,49 bij De Online Drogist.

Koop de Sukin Hydrating Mist Toner voor €7,49 bij Holland & Barrett


Zonnebrand, Gezichtscrème en een Beetje Extra

Wat & Wanneer?

Zonnebrand moet een onmisbare stap in je skincare routine zijn. Ik gebruik momenteel drie soorten en wissel ze af, afhankelijk van de dag en het doel. De Weleda Edelweiss gezichtszonnebrand (SPF 30) draag ik vaak onder mijn makeup. Mijn Alphanova zonnebrand gebruik ik als het echt warm is en ik lang in de zon ben. Mijn Coco Sun Tanning van Arganique gebruik ik als ik geen makeup draag en ook vaak als nachtserum. Lees meer over deze twee laatste producten in mijn Nura Nature review!

Mijn huidige dagcrème is de Rose Day Cream van Dr. Hauschka. Zoals alle Dr. Hauschka producten is dit ook echt weer een pareltje. Het is een vrij dikke cream, waardoor ik eerst dacht dat ik het niet fijn zou vinden. Maar hij smelt letterlijk onder je vingers, trekt snel in en maakt je huid babyzacht. Ik gebruik deze cream dag & nacht.

Ik ben opgeroeid op Curacao en daar wordt Aloe Vera voor heel veel doeleinden gebruikt. Wij plukten het gewoon uit de tuin als we een wondje hadden of verbrand waren. Aruba Aloe verwerkt de krachtige werking van Aloe Vera in haar producten. Ik gebruik deze Aruba Aloe Special Care Lotion, met vitamine E, op dagen dat mijn huid een beetje extra nodig heeft of als ik de hele dag in de zon ben geweest.


Koop de Weleda Edelweiss gezichtszonnebrand voor €14,99 bij de Drogist

Koop de Dr. Hauschka Rose Day Cream voor €24,50 bij de Bijenkorf
Heb je een vette huid? Dan raad ik je de Vloeibare Dagcreme van Dr. Hauschka aan, deze is iets dunner dan de Rozencreme. 

Koop de Special Care Lotion voor €12,00 by Aruba Aloe


Maskers

Wat?

Er zijn drie maskers die ik momenteel gebruik: het Zarqa Calming Face Mask, het Eco by Sonya Face Compost 7 minute Mask en het Dr. Hauschka Revitalising Mask. Het Zarqa masker is heel zacht en kalmerend en dus perfect voor de (over)gevoelige huid. Het Eco by Sonya Masker is een echte oppepper: dit is het masker waarmee je echt instant results ziet. Het Dr. Hauschka masker is heel verzorgend en ruikt het lekkerst.

Wanneer?

Zarqa gebruik ik als mijn huid onrustig is. Als ik het druk heb gehad of puisjes heb. Het brengt mijn huid tot rust. Ik laat het 15-20 minuten intrekken. Eco by Sonya gebruik ik als mijn huid grauw is, als ik een lage weerstand heb of gewoon een fikse boost nodig heb na een paar korte nachten. Omdat je het maar 7 minuten hoeft laten intrekken is het het ideale #momlife masker. Dr. Hauschka is mijn verwen-momentje: als mijn huid toe is aan wat extra verzorging en ik aan rust.


Koop het Zarqa Calming Face Mask voor €12,95 bij de Online Drogist

Koop het Eco by Sonya Face Compost 7 minute Mask voor €36,00 bij de Groene Drogist

Koop het Dr. Hauschka Revitalising Masker voor €29,95 bij de Bijenkorf


Er zitten inmiddels ook al stiekem wat nieuwe producten in mijn skincare routine. Ik ben sinds enkele weken producten aan het testen van een heel mooi, natuurlijk merk dat binnenkort verkrijgbaar is in Nederland. Volgende week lees je hier meer over!

Deze blogpost bevat affiliate links, naar de producten die ik aanbeveel. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je iets koopt via mijn link. Je betaalt niet extra of meer als je een affiliatie link gebruikt: de commissie gaat af van het normale bedrag en is een bedankje van de webshop aan mij omdat ik jou doorverwijs. Een deel van deze producten heb ik ontvangen van merken waarmee ik samenwerk. Ik schrijf alleen over producten waar ik oprecht dol op ben en merken die passen bij wat ik belangrijk vind. Wil je meer weten over affiliate linking en samenwerkingen? Lees dan mijn disclaimer!

One thought on “Mijn Dierproefvrije Skincare Routine | Lente/Zomer 2018

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.