Mijn 100% Dierproefvrije Skincare Routine

De afgelopen maanden heb ik langzaam maar zeker mijn skincare routine aangepast. Alle merken die niet dierproefvrij waren, heb ik opgemaakt en vervangen voor cruelty free merken en producten. Ik heb de meeste producten een voor een vervangen, om eventuele veranderingen in mijn huid gemakkelijk te kunnen koppelen aan het gebruik van nieuwe skincare producten. Alle producten in deze blog zijn 100% dierproefvrij en de meeste zijn vegan en natuurlijk. Ik gebruik ze nu tussen de 1 tot 3 maanden. Nieuwsgierig naar mijn dierproefvrije skincare routine? Lees gauw verder!

Dierproefvrij je makeup verwijderen

Dr. Hauschka, Natural Heroes, Yes to

Op dagen dat mijn Makeup Eraser in de was zit, verwijder ik mijn makeup met drie producten:

  • Kokosolie van Natural Heroes: Ik ben gek op Natural Heroes. Misschien herinner je nog mijn blog over zelf zonnebrand maken? De rauwe en biologische producten – die in giga potten zitten – gaan een eeuwigheid mee en zijn heel betaalbaar. De kokosolie gebruik ik om mijn mascara te verwijderen en de rest van mijn makeup op te breken.
  • Daarna verwijder ik de olie en zoveel mogelijk makeup met een Facial Wipe van “Yes to“. Tot nu toe heb ik de komkommer en de grapefruit variant uitgeprobeerd. Ze zijn allebei fijn, maar de komkommer misschien net iets zachter voor de huid.
  • Tot slot verwijder ik de laatste restjes makeup met het fijnste product uit dit gedeelte van mijn skincare routine: de reinigingsmelk van Dr. Hauschka. Hij ruikt zo lekker en voelt zo zacht en verfrissend op je huid. Een echte aanrader: ik ben nog nooit een misser van Dr. Hauschka tegengekomen. Alle producten zijn een cadeau voor je huid en zintuigen.

Lees ook: Natuurlijke Schoonheid met Dr. Haushcka 

Dierproefvrij je gezicht reinigen

Mukti en Zarqa

Om mijn gezicht te reinigen gebruik ik twee producten:

Dierproefvrij je gezicht verzorgen

Louis Widmer

Ik heb lang gezocht naar een nieuwe dagcreme, toen ik erachter kwam dat mijn holy grail dagcreme niet dierproefvrij was. Ik gebruikte de Bobbi Brown Hydrating Face Cream al drie jaar en kon mij niet voorstellen dat ik iets zou kunnen vinden dat net zo goed zou werken en net zo fijn zou aanvoelen. Maar ik denk dat het is gelukt!

  • Nadat ik mijn gezicht heb gewassen gebruik ik een toner om eventuele zeepresten te verwijderen en mijn gezicht een extra boost te geven. Toner is een van mijn favoriete stappen in mijn skincare routine en eentje die je absoluut niet moet overslaan. De Louis Widmer tonic, zonder alcohol en zonder parfum, is zalig. Super verfrissend. Ondanks dat er dus geen alcohol inzit krijg je wel dat “schone, alcohol gevoel”, maar dan zonder dat het schadelijk is voor je huid! Echte aanrader.
  • En daar is ‘ie dan, de dagcreme die mijn holy grail moest vervangen: de Anti Aging Louis Widmer Emulsion Hydro Active cream. Ik heb de variant zonder SPF gekozen, omdat ik liever een SPF 50 zonnebrand gebruik. Deze variant is ook zonder parfum (met is ook een optie). Het is een hele fijne, dunne substantie, die snel intrekt en toch heel hydraterend is. Hij is niet vet en is de perfecte basis voor makeup.

Tip! Louis Widmer is verkrijgbaar bij de Etos, maar ik koop mijn Louis Widmer producten bij de Drogist.nl, omdat ze daar bijna altijd in de aanbieding zijn en je er vaak nog een gratis sample bij krijgt ook!

Dierproefvrij de nacht in

Mudmasky

Hoe ouder je wordt, hoe minder je ermee wegkomt om je gezicht s ‘nachts te negeren. Door op een zijden kussensloop te slapen en een overnight facemask te gebruiken, duw je de rimpels een stukje verder de toekomst in en word je niet wakker met een gezicht dat eruit ziet alsof het is overreden door een vrachtwagen. Lees hier mijn review over Mudmasky, een super fijn overnight facemask!

Tot slot!

Een ander product dat ik iedere dag gebruik en ook echt aanraad, is de Shea Butter van Natural Heroes. Ik gebruik het als lippenbalsem. Ik was vroeger verslaafd aan Labello. Mijn lippen werden daar alleen maar droger van. Nu gebruik ik in de zomer 1 keer per dag en in de winter 2-3 keer per dag Shea Butter: een wereld van verschil! Voor 10 euro heb je een gigantische pot, waar je een eeuwigheid mee doet.

Als je meer wilt weten over waarom ik dierproefvrij kies, lees dan deze blog of kijk dit filmpje van 60 seconden van PETA over de gruwels van animal testing. Een nieuw jaar is een prachtig moment om dingen te veranderen. Waarom zou je jezelf en miljoenen dieren niet een plezier doen door je skincare routine dierproefvrij te maken?

Thank you for reading!

Omdat ik sinds een week of twee ook een ander natuurlijk skincare merk aan het testen ben, gebruik ik ook een aantal andere producten op dit moment. Op 28 januari komt de review en mijn aanbevelingen over dit merk online. 

affiliate linking

Leave a Reply