Gastblog: “3 redenen om over te gaan op natuurlijke cosmetica”

Een tijdje geleden kreeg ik van Kari de vraag of ik een gastblog wilde schrijven voor Columns by Kari. Een gastblog vanuit mijn expertise op het gebied van groene en natuurlijke cosmetica. En die kans laat ik natuurlijk niet zomaar aan mij voorbij gaan. Het is namelijk mijn grootste missie om iedereen kennis te laten maken met natuurlijke cosmetica en verzorging.

We zijn ons tegenwoordig erg bewust van welke voeding we tot ons nemen en de invloed daarvan op onze gezondheid. Maar er wordt minder kritisch gekeken naar wat we dagelijks op onze huid smeren. En dat is iets waar we ons zorgen om zouden moeten maken! Want wist je dat de meeste verzorging en cosmetica bomvol schadelijk stoffen zit? Denk aan synthetische parfums, conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG’s. En wist je dat deze schadelijke stoffen via je bloedbaan in je lichaam terecht kunnen komen en zelfs een hormoonverstorende werking kunnen veroorzaken? Daarom ben ik een aantal jaar geleden bewust overgestapt op natuurlijke verzorging. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat een natuurlijke crème een stuk lekkerder smeert. Vandaag vertel ik je graag waarom, zodat ik jou misschien ook een goede reden geef om toch eens die natuurwinkel binnen te stappen!

Natuurlijke cosmetica is beter voor het milieu

Naast dat natuurlijke cosmetica veel beter is voor jezelf, is het ook veel beter voor het milieu. Wanneer je doucht spoel je producten zoals shampoo, bodywash en scrub weg door het doucheputje. Dit komt vervolgens weer in het milieu terecht, en veel petrochemische stoffen zoals triclosan die aanwezig zijn in deze producten zijn niet afbreekbaar in het milieu. Zo draag je dus onbewust je steentje bij aan de plastic soep. Terwijl natuurlijke producten wel biologisch afbreekbaar zijn! Ook worden de reguliere producten vaak verpakt in plastic terwijl er bij natuurcosmetica eerder gekozen wordt voor een meer duurzame optie. Zoals glas of aluminium wat makkelijker is om te recyclen. Er zijn zelfs merken die je een beloning geven wanneer je het lege potje weer inlevert, zodat het potje weer opnieuw gebruikt kan worden.

Maar ook beter voor je huid

Jouw huid is je belangrijkste orgaan, verantwoordelijk voor een kwart van de dagelijkse ontgifting van het lichaam. Daarom is het essentieel dat je huid goed kan blijven ademen. Gebruik je niet natuurlijke producten dan houd je dit proces automatisch tegen en kun je allerlei vervelende allergische reacties krijgen. Natuurlijke cosmetica daar in tegen heeft een hoge kwaliteit van actieve werkstoffen die je huid heel mild en intensief verzorgt. Doordat er alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruikt zijn, wordt de huid veel beter gevoed. Je wordt er dus echt mooier van en dat is uiteindelijk wat de meesten van ons toch hopen te bereiken met cosmetica.

Wil jij direct producten shoppen voor een natuurlijke en dierproefvrije skincare routine? Lees dan deze blog!

En de werking van natuurlijke cosmetica is net zo goed (of misschien wel beter!)

natuurlijke ingrediënten

Toen ik net de overstap maakte naar natuurlijke cosmetica maakte ik mij wel een beetje zorgen. Ik vroeg me namelijk af of die natuurlijke producten net zo goed werkten als de synthetische tegenhangers? Inmiddels gebruik ik al meer dan vijf jaar natuurlijke verzorging en cosmetica en ik weet nu dat ik me voor niets zorgen maakte. Mijn huid heeft er namelijk nog nooit zo goed uitgezien en mijn haar is net zo zacht ook zonder al die siliconen en nare gifstoffen. Wel is het in het begin misschien even zoeken naar welke merken je prettig vindt of wat voor producten het beste bevallen. Maar zodra je eenmaal de juiste producten gevonden hebt, wil je nooit meer terug! Bovendien zijn natuurlijke producten en cosmetica van zeer hoogwaardige kwaliteit die je huid optimaal verzorgen. Waardoor je de gevolgen van huidveroudering steeds langer en effectiever kan uit stellen en soms zelfs terug kan draaien!

Overstappen op natuurlijke haarverzorging? Lees dan dit!

Tot slot

Ik hoop dat ik je genoeg redenen heb gegeven om wellicht over te stappen op natuurlijke cosmetica. Wil je weten waar je natuurcosmetica kunt kopen neem dan ook eens een kijkje op mijn blog. Verder vind je op mijn blog informatie en reviews over natuurlijke cosmeticaproducten. Ook laat ik je zien hoe je gemakkelijk je eigen cosmetica producten kunt maken met alleen maar natuurlijke ingrediënten.

Liefs Marije

Marije blogt op basedonnature.nl, een super toffe blog over natuurlijke cosmetica. Je kunt haar ook volgen op Instagram.

2 thoughts on “Gastblog: “3 redenen om over te gaan op natuurlijke cosmetica”

  1. Hi Kari ,

    Super leuk dat ik deze blog voor je mocht schrijven!
    Ik hoop dat je het een leuk artikel vond 🙂

    Groetjes Marije

Leave a Reply