The Makeup Eraser: werkt het echt?

Een doekje dat al je makeup verwijdert, zonder enige hulp van reinigingsproducten. Dat is wat de Makeup Eraser belooft te zijn. Stel je voor: eye makeup remover, geen reinigingsmelk, geen facial wipes. Het wordt allemaal overbodig met dat enige, magische doekje. Werkt het echt?

The Makeup Eraser

Hij kost €19,95 bij de Douglas (online only). Niet goedkoop voor een stukje stof, ter grootte van een badkamer doekje. Maar als hij echt kan wat hij belooft, dan heb je het geld er zo uit. Je doet er namelijk 1000 wasbeurten mee. Dat zijn 1000 makeup-dagen zonder makeup-verwijderingsproducten. Hij komt trouwens in verschillende kleuren.

Voordat je The Makeup Eraser kunt gebruiken, moet je ‘m eerst wassen. Heel belangrijk, anders werkt hij niet naar behoren. Wel jammer, want hij is zooo zacht als hij net uit de verpakking komt! Wassen doe je gewoon op 40 graden. Even nat maken en dan is ‘ie klaar voor gebruik.

Makeup Eraser

Eerste indruk

De eerste keer dat ik ‘m gebruikte dacht ik: wonderproduct! Als je wilt weten hoeveel makeup ik op mijn gezicht had, lees dan even mijn review over de Diorskin Forever Foundation. The Makeup Eraser verwijderde mijn een full face of makeup, zonder dat er zeep, lotion, olie of wat dan ook aan te pas kwam. Ik hoefde niet hard te scrubben of wrijven. Mijn gezicht werd er niet rood of geïrriteerd van. Hij verwijdert ook een groot deel van mijn mascara.

Een maand later

Ik houd nog steeds ontzettend veel van mijn Makeup Eraser. Ondanks dat ik heel tevreden ben over mijn huidige, dierproefvrije skincare routine, is dit gewoon een ideaal lazy (or busy) girl product. Het is gemakkelijk. Wel heb ik gemerkt dat hij beter werkt met heet water. Ik gebruik ‘m dus bij voorkeur onder de douche. En anders gebruik ik nog een beetje reinigingsmelk na, om de laatste restjes makeup te verwijderen. En natuurlijk moet je daarna gewoon je gezicht wassen met een facewash: het is een makeup verwijderaar, geen gezichtsreiniger.

Eindoordeel

Het is echt wel bizar. Ook best geniaal, als je het mij vraagt. Houd er wel rekening mee dat er nog restjes makeup (vooral mascara) blijven zitten. Ik denk sowieso dat die 1000 wasbeurten een beetje overdreven zijn: ik vermoed dat hij na verloop van tijd minder effectief wordt. Maar een wonderproduct, dat is het toch wel een beetje.

 

Het enige andere nadeel dat ik verder kan bedenken is dat ik er maar eentje heb. Nadat ik mijn makeup heb verwijderd met The Makeup Eraser moet ‘ie natuurlijk weer in de was. Dus dan moet ik mijn makeup, op de dagen dat hij in de was zit, weer gewoon ouderwets verwijderen met makeup reinigers. Ik zou wel minstens vijf in mijn bezit willen hebben! Ik raad je The Makeup Eraser 100% aan.

Thank you for reading!

affiliate linking

Leave a Reply