Even een uurtje voor jezelf…Wat doe jij dan?

Stel je voor, je hebt een half uurtje voor jezelf. Of misschien zelfs een uurtje? Wat doe jij dan? Ga je zeven dagen was wegvouwen of als een speer met de stofzuiger alle kamers door? Of misschien moet je nog een deadline of de boodschappen halen? Allemaal super nuttig en vast heel nodig. Maar is jezelf zo nu en dan in de watten leggen niet net zo nuttig & nodig? Kom op, je kunt vast wel iets beters bedenken om dat uurtje mee te vullen. En anders help ik je een handje: dit zijn mijn zeven tips om te ontspannen en jezelf een beetje te verwennen.

Als Isaya slaapt, werk ik meestal. Maar soms neem ik dat uurtje voor mezelf, meestal in de avond. En dit is dan wat ik doe om helemaal tot rust te komen voor het slapen gaan. Een zeven-stappen-plan om te ontspannen. Werkt het ook voor jou?

Zeven Tips om te Ontspannen

1. Zet een kopje thee

Ontspanningstips

Het klinkt misschien simpel. Maar een lekker heet kopje thee kan wonderen doen. Vooral in de winter. Je warmt er van op, je moet het wel rustig opdrinken en als je een ontspanningsthee, zoals kamille kiest, werken de kruiden ook mee. Probeer maar.

2. Smeer een maskertje op je gezicht

Gezichtsmasker Eco by Sonya

Als je theetje is gezet doe dan een fijn masker op je gezicht. Dit masker van Eco by Sonya isΒ 100% natuurlijk, vegan, biologisch en dierproefvrij. Het Face Compost Mask is rijk aan antioxidanten en geschikt voor all huidtypen. Er wordt gebruik gemaaktΒ van biologische groente, superfruit en zaden om de gezondheid van de huid te helpen verbeteren. Er zit onder andere spinazie, chia zaad, aloe vera en acai in!

Je smeert het masker op je gezicht, laat het zeven minuutjes intrekken en scrubt het vervolgens zachtjes er weer af. Daarna is je huid stralend, schoon en super zacht. De afgelopen maand heb ik ontzettend genoten van mijn zeven minuutjes als groen monster rondlopen. Echt een cadeautje voor je huid. Het is verkrijgbaar bij de Groene Drogist.

Je krijgt bij De Groene Drogist nu tijdelijk een gratis Foaming Body Wash van Eco by Sonya, ter waarde van €23,- als je het gezichtsmasker bestelt!Β 

3. Lees een mooi tijdschrift terwijl je wacht

Hoe lang is het geleden sinds jij rustig een boek of tijdschrift hebt kunnen lezen? Ik las vroeger 2 tot 3 boeken per maand. Nu is de Harper’s Bazaar is echt even mijn rustmomentje. Even niet hoeven nadenken en al lezend en bladerend genieten van de mooiste designers, inspirerende vrouwen en mooie makeup. Perfect om open te slaan terwijl je wacht tot je maskertje is ingetrokken.

4. Neem een hete douche

Douchen was altijd al een van mijn favoriete ontspan-momentjes, maar sinds ik moeder ben realiseer ik mij al helemaal wat een luxe “even alleen douchen” is. Ik houd van lekker heet douchen: even helemaal opwarmen en mijn spieren ontspannen. Heerlijk! Mijn moeder zei vroeger altijd “spoel maar lekker de dag van je af”. En dat is precies wat een lekkere douche met je kan doen: je laat alles los, vergeet de dagelijkse beslommeringen en laat problemen door het doucheputje spoelen.

Lees hier welke dierproefvrije producten ik graag gebruik onder de douche!

5. Zet fijne muziek op

Na het douchen is het tijd voor watΒ muziek. Iets waar je vrolijk van wordt, of van ontspant of misschien zelfs wat je ontroert. Muziek is een directe verbinding naar je gevoel. En nu heb je even helemaal de tijd om daar voor open te staan.

6. Smeer jezelf in met lekkere lotions of olie

De muziek staat aan en je haar zit in een handdoek. Tijd om te smeren. Je huid verzorgen met bodylotion of olie is niet alleen verzorgend voor je huid (vooral in de koude winter als je huid droog is!), maar het is ook even een moment om op een positieve manier bezig te zijn met een lichaam en er aandacht aan te besteden. Ik gebruik momenteel de Mama Belly Balm van Etos, voor mijn bolle buik en mijn Spark of Hammam bodylotion van Rituals, voor mijn armen en benen.

7. Zachte pyjama aan & op de bank of in bed met je tijdschrift

Tijd voorΒ een relaxte pyjamabroek. Na je ontspanningsritueel geen strakke kleren meer aan of makeup op: gewoon lekker chillen. Je tijdschrift uitlezen op de bank of een leuke serie op Netflix kijken. Als je hoofd nog vol zit kun je even een lijstje maken met dingen die je nog bezig houden of de volgende dag weer moet oppakken. Maar dan zzzz.

Thank you for reading!

Deze blogpost is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

3 thoughts on “Even een uurtje voor jezelf…Wat doe jij dan?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.