Is de Mario Badescu Facial Spray echt zo geweldig?

Als je een van mijn laatste Empties posts heb gelezen, weet je dat ik op zoek was naar een vervanger voor mijn Holy Grail facial spray, van Origins. Omdat Origins geen cruelty free merk is, besloot ik (met pijn in mijn hart) te stoppen met het kopen van Origins producten. Op YouTube hoorde ik de ene na de andere beauty guru raven over Marop Badescu. En dan met name de Facial Spray. Toen ik zag dat dit merk dierproefvrij was, besloot ik een grote fles van dit gehypte rozenwater aan te schaffen. Ik gebruik de Mario Badescu Facial Spray nu enkele maanden. Wil je weten of het echt zo geweldig is?

In eerste instantie: ja. Het is een heerlijk product. Ik gebruik het om mijn foundation mee aan te brengen, mijn makeup op te frissen tijdens een lange dag en gewoon zomaar, als ik er zin in heb. Want zo fijn is het. De Mario Badescu Facial Spray is een heerlijk ruikende, verfrissende spray. Mijn foundation ziet er veel natuurlijker en mooier uit als ik de spray gebruik en ik voel me wakkerder en opgefrist als ik het op mijn gezicht spuit. En het is ook best een betaalbaar merk.

Maar dat pompje…

Het enige nadeel dat ik kon ontdekken was het spray pompje. Dat is bagger. Die sprayt ongeveer 40% van de spray in je haar en naast je hoofd. Best wel een beetje zonde en onhandig. Maar oplosbaar: ik goot Mario gewoon over in mijn perfecte Origins fles en voila.

Dus, ik stond op het punt om een raving Mario Badescu Facial Spray ReviewΒ te schrijven en jullie allemaal aan te sporen om een eigen flesje in huis te halen. Maar toen ik nog wat nader onderzoek deed voor deze review ontdekte ik opeens nog een groot nadeel.

Liegen over Ingredienten?

Mario Badescu blijkt niet altijd eerlijk te zijn geweest over de ingrediΓ«nten die in de producten zitten. Sophie vanΒ Naoki – een van mijn favo cruelty free bloggers – raadt het merk om deze reden niet meer aan. Zij ontdekte namelijk dat er in haar toner veel meer ingrediΓ«nten zaten dan op de verpakking stond. Dat is natuurlijk te zot voor woorden. Liegen over ingrediΓ«nten is onethisch, illegaal en gevaarlijk. Ondanks dat haar blogpost hierover uit 2015 komt, staat Sophie er nog steeds achter, omdat Mario Badescu nooit openlijk verantwoording heeft afgelegd voor deze misleiding.

Alle ingrediΓ«nten die nu op mijn flesje staan afgedrukt, staan ook netjes weergegeven op de Mario Badescu website. Twee jaar is genoeg tijd voor een bedrijf om gewoontes te verbeteren. Maar kun je zo’n bedrijf, dat niet open en eerlijk is over haar fouten en verbeteringen, wel vertrouwen?

Die keuze laat ik aan jou over, want de producten zelf zijn heel fijn, ruiken lekker en werken goed. Maar ik heb met deze Facial Spray voorlopig het laatste product van Mario Badescu gekocht.

Thank you for reading!

One thought on “Is de Mario Badescu Facial Spray echt zo geweldig?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.