Natuurlijke zonnebrand zonder witte waas {SIMPLE as that}

Hoe heerlijk dat we weer lekker buiten kunnen zitten, lopen, leven en spelen, in de zon! Zonbescherming is wel een must deze maanden.Β Steeds meer mensen kiezen voor een dierproefvrije zonnebrand op natuurlijke basis. Ze weten dat natuurlijke filters beter zijn voor je huid, je lichaam, de dieren, de oceanen en voor het milieu. Maar die witte waas, die veel natuurlijke zonnebrandcrΓ¨mes achterlaten op je huid… Kan dΓ‘t ook anders? Jazeker, ik heb een natuurlijke zonnebrand zonder witte waas gevonden!

Chemische filters VS Minerale filters

In veel zonnebrandcrèmes wordt gebruik gemaakt van chemische filters. Deze filters absorberen Uv-straling. Ze beschermen je huid tegen de zon en laten geen witte waas achter. Maar chemische filters hebben ook flink wat nadelen. Zo zijn ze niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen, omdat ze sneller huidirritatie veroorzaken. En omdat deze chemische filters in je bloedbaan terecht komen, kunnen ze de hormoonbalans verstoren. Daarbij zijn deze zonnebrandproducten schadelijk voor het milieu en giftig voor koraal. De meeste van deze producten zijn ook nog eens getest op dieren, waardoor je eigenlijk te maken hebt met een product dat voor zowel mens, dier als aarde schadelijk is.

Er is een alternatief. Namelijk zonnebrandproducten met minerale (fysische) filters. Deze filters absorberen de Uv-straling niet, maar leggen een laagje op de huid, waardoor de straling wordt afgekaatst. Minerale filters zijn zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid en dringen ook niet door tot in je bloedbaan. Daarbij werken deze zonnebrandcrèmes direct na het aanbrengen: er is geen inwerktijd nodig, zoals bij chemische filters. Tot slot zijn de ingrediënten vriendelijker voor het milieu en omdat het vaak natuurlijke, milieubewuste merken zijn die deze producten op de markt brengen zijn ze meestal dierproefvrij en veganistisch. Deze zonnebrandproducten bevatten zinkoxide of titaniumdioxide als actieve ingrediënten ter bescherming tegen de zon.

Natuurlijke zonnebrand zonder witte waas

Keuze snel gemaakt toch, als je dit zo leest? Toch blijven veel mensen voor zonnebrandproducten met chemische filters kiezen, omdat ze geen witte waas op hun lichaam en gezicht willen, tijdens het zonnen. Dat is een persoonlijke voorkeur en een hele begrijpelijke, hoe donkerder je huid is. Maar die voorkeur hoeft niet te betekenen dat je geen natuurlijke zonnebrand kunt gebruiken! Er is namelijk een prachtige, natuurlijke zonnebrand zonder witte waas.

De SPF30 Natural Sunscreen Lotion van {SIMPLE as that} is een volledig natuurlijke zonnebrandcrème, die geschikt is voor je gezicht en lichaam, helemaal veganistisch is, geen conserveringsmiddelen bevat én geen witte waas achterlaat. En dat terwijl het actieve bestanddeel in deze lotion zinkoxide (minerale filter) is! Andere belangrijke ingrediënten van deze lotion zijn rozenbottel olie, framboos en groene thee. Er is twee jaar vol liefde aan de lotion gewerkt, om een natuurlijke zonnebrand zonder witte waas te creëren.

Over {SIMPLE as that}

De Natural Sunscreen Lotion van {SIMPLE as that} voelt niet vet aan op je huid, trekt snel in, voelt heel verzorgend en ruikt erg lekker. {SIMPLE as that} is een Australisch skincare merk, opgericht door meester apothekers, dat gebruik maakt van natuurlijke, biologische, fair trade en veganistische ingrediΓ«nten. De ingrediΓ«nten zijn bio-degradable, waardoor ze niet schadelijk zijn voor de riffen en koralen. {SIMPLE as that} gebruiktΒ zo min mogelijk ingrediΓ«nten en kiezen ingrediΓ«nten die elkaar versterken. Natuurlijke schoonheid is hun focus: geen poespas, maar gewoon, β€œsimple as that”.

Een groene planeet, gezonde oceanen, geen dierenleed en het beste voor de mens: dat zijn de voorwaarden waar ieder product aan moet voldoen. Je snapt waarom ik zo enthousiast ben over dit merk!

De Groene Drogist verkoopt naast de zonnebrand ook maskers, moisturizers, scrubs, cleaners, toners en makeup remover van {SIMPLE as that}. Oeh & als je een set van twee zonnebrandcrèmes koopt, krijg je 8 euro korting!

9 thoughts on “Natuurlijke zonnebrand zonder witte waas {SIMPLE as that}

  1. Hi Kari,

    Heb al veel over dit merk gehoord, wat leuk dat jij erover schrijft en er zo enthousiast over bent. Momenteel gebruik ik nog de zonnebrand van The Ohm Collection ook op natuurlijke basis en zonder witte waas en een hemelse geur.. Maar wellicht ga ik deze ook nog eens proberen want dit klinkt goed;)!

    Liefs Marije

    1. O the Ohm is ook heel fijn! Ik ben net begonnen met het testen van hun deo cremes. Ook zo’n mooie verpakking hebben zij. Ik kan me voorstellen dat hun zonnebrand ook echt een topper is! Goeie tip! x

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.