{SIMPLE as that} Pure & Natuurlijke huidverzorging

De afgelopen maanden heb ik veel natuurlijke producten kunnen testen en ik heb een grote liefde ontwikkeld voor simpele producten. Producten met zo min ingrediënten maar zo veel mogelijk effect. {SIMPLE as that} is zo’n merk, met pure & natuurlijke huidverzorging.

De natuurlijke huidverzorging van {SIMPLE as that}

{SIMPLE as that} is een Australisch skincare merk, opgericht door meester apothekers, dat gebruik maakt van natuurlijke, biologische, fair trade en veganistische ingrediënten. {SIMPLE as that} gebruikt zo min mogelijk ingrediënten en ze kiezen ingrediënten die elkaar versterken. Natuurlijke schoonheid is hun focus: geen poespas, maar gewoon, “simple as that”. Een groene planeet, gezonde oceanen, geen dierenleed en het beste voor de mens: dat zijn de voorwaarden waar ieder product aan moet voldoen. Je snapt waarom ik zo enthousiast ben over dit merk!

De Cleanser

De cleanser van {SIMPLE as that} is een briljant product. Ik gebruik het nadat ik mijn makeup heb verwijderd, ‘s avonds voor ik naar bed ga en nog even gauw mijn gezicht wil wassen of voordat ik onder de douche stap. Je doet een beetje cleanser op een wettenschijfje, haalt deze over je gezicht en spoelt je gezicht daarna af met water. Simpel, maar effectief en lekker knoei-vrij. De cleanser bevat slechts 4 (!) ingrediënten en toch wordt je huid helemaal schoon. Echt briljant. De geur doet mij denken aan iets van vroeger, een product met eenzelfde sinaasappelgeur misschien, dat mijn moeder gebruikte toen ik klein was.

De Toner

Toner is een van mijn favoriete stappen in mijn skincare routine. Ik vind het heerlijk om nieuwe toners te testen. Een goede toner moet mijn huid een fris gevoel geven, een soort wakeup call, en een zachte overgang zijn van reinigen naar verzorgen. De toner van {SIMPLE as that} voldoet aan deze voorwaarden. De geur is mij niet specifiek bijgebleven – die is heel neutraal -, maar het gevoel en het resultaat van deze toner zijn fijn.

De Moisturizer

Mijn overstap naar dierproefvrij begon omdat ik ontdekte dat er meer dan 50 ingrediënten in mijn favoriete dagcrème zaten. Ingrediënten die erg dubieus waren, niet vegan en ook zeker niet cruelty free. We zijn nu een jaar verder en ik weet nu veel meer over ingrediënten, maar ook vooral hoe ontzettend onnodig het is, al die troep in cosmetica. In deze moisturizer van {SIMPLE as that} zitten slechts 3 ingrediënten: shea butter, cocos olie en jojoba olie. En dat is blijkbaar het enige dat je nodig hebt, want hij is echt super fijn.

De Zonnebrand

Eerder schreef ik al een review over deze geweldige zonnebrand van {SIMPLE as that}. Hij laat namelijk geen witte waas achter, ondanks dat er geen chemische filters worden gebruikt! Die review, waarin ik ook het verschil uitleg tussen natuurlijke en chemische filters in zonnebrand, lees je hier!


Ik kan het iedereen aanraden om te stoppen met producten met een enorme waslijst aan onbegrijpelijke ingrediënten op het label. Bekijk je producten eens. Snap je wat erop staat? Weet je wat de ingrediënten betekenen? Waar ze vandaan komen? Wat ze doen? Zo nee, maak je product op (weggooien is zonde) en koop de volgende keer natuurlijke huidverzorging. Niet alleen je huid, maar ook het milieu zullen je dankbaar zijn. Meer inspiratie voor natuurlijke huidverzorging vind je hier.


Columns by Kari

Deze producten zijn met veel zorg & liefde opgestuurd door Organic Beauty en verkrijgbaar bij De Groene Drogist

 

One thought on “{SIMPLE as that} Pure & Natuurlijke huidverzorging

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.