Waarom je Aleppo Zeep moet gaan gebruiken

Afgelopen winter ben ik Aleppo zeep gaan gebruiken. Toen ik mijn Dierproefvrije Hand & Nagel Routine deelde gebruikte ik de zeep een week of drie en was er heel tevreden mee. Maar ik werd pas écht fan toen de zeep eenmaal op was. Want toen gebeurde er iets bijzonders. En nu weet ik het zeker: ik wil niet meer zonder en ik raad het iedereen aan om te gaan gebruiken. 

Toen mijn eerste blok Aleppo zeep op was, gingen we even terug naar de flesjes Palmolive handzeep die nog in de voorraad stonden. Na een week zei ik tegen mijn vrouw “ik heb echt droge handen”. Mijn vrouw zei “ik ook!”. Toen realiseerden we ons dat we allebei, in de periode dat we Aleppo zeep gebruikten, nauwelijks handcrème nodig hadden gehad en geen last hadden gehad van droge handen.

Normaal gesproken liggen mijn knokkels letterlijk open in de winter, omdat ze zo droog zijn. Pas toen ons zeepblok op was en we weer terug gingen naar onze oude handzeep merkten we hoe gewone handzeep hieraan bijdraagt. Die zeep droogt je handen gigantisch uit. Terwijl Aleppo zeep je handen juist hydrateert en voedt.

Aleppo Zeep

Ik wist wel, door erover te lezen, dat Aleppo zeep een 100% natuurlijke zeep is. Het bevat geen chemische ingrediënten en  toegevoegde stoffen, maar gewoon de puur natuur werkzame stoffen. Ook wist ik dat het heel geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of met huidproblemen, zoals eczeem. En dat je het zelfs kan gebruiken voor baby’s en kinderen. Maar ik merkte de volle impact van Aleppo zeep dus pas toen ik ermee stopte en terugging naar chemische zeep. Toen pas realiseerde ik mij hoe slecht die chemische troep is voor je huid. Daarom kan ik niet anders dan het iedereen aanraden: bestel nu een lading Aleppo zeep en kijk nooit meer terug.

Aleppo Zeep

Hoe wordt Aleppo zeep gemaakt?

Aleppo zeep wordt gezien als de oudste zeep ter wereld. De ingrediënten zijn olijfolie, laurierolie en alleen natuurlijke soda. De zeep wordt gemaakt volgens een traditioneel recept, waarbij de oliën worden ingekookt. De zeep wordt gestort en tenminste 9 maanden gedroogd. Aleppo zeep is 100% biologisch afbreekbaar.

Percentage Laurier Olie

De kwaliteit van Aleppo zeep wordt bepaald aan de hand van het percentage laurier olie. Hoe hoger het percentage laurierolie, hoe beter de zeep. 55% Laurier Olie is een unieke hoge concentratie. Hoe gevoeliger de huid, hoe hoger het laurierolie % je het best kan kiezen. Bij Improve your Health kun je kiezen uit verschillende percentages Laurier Olie.

Hoe lang doe je met een blok Aleppo Zeep?

Afhankelijk van het percentage Laurier Olie kost een blok Aleppo zeep tussen de 6 en 8 euro (200 gram). Wij deden met 1 blok bijna 4 maanden. Even ter vergelijking: met een pompje handzeep (300 ml) van 2 euro doen we hooguit 2 weken. Reken maar uit, je winst.

Aleppo Zeep

Aleppo zeep voor handen, lichaam, haar… en tanden?

Aleppo zeep is niet alleen voor je handen heel fijn, maar ook te gebruiken voor de rest van je lichaam en voor je haar. En je kunt er zelfs een tanden mee poetsen… Dat heb ik nog niet geprobeerd en ik durf ook niet te beloven dat ik dat binnen afzienbare tijd ga proberen. Maar, weet, het kan.

Op (wereld)reis met Aleppo zeep

Als je een weekendje weg gaat, gaat kamperen of op wereldreis gaat, is Aleppo zeep het perfecte product. Snijd een blok in een paar handzame stukjes en doe ze in een plastic bakje. In plaats van dat je 4 verschillende producten moet meenemen, heb je aan 1 genoeg. Je kunt er namelijk ook je kleding mee uitwassen. De zeep heeft namelijk een bacterie-werende werking.

Blok, Pomp, Fles

Vind je een pompje of fles handiger? Improve you Health heeft flesjes met een pompje (500 ml) met 40% laurier olie. Voor onder de douche is er ook een speciale shower gel, in een fles (250 ml). Dus laat gebruiksgemak je niet tegenhouden. Laat niks je eigenlijk meer tegenhouden. Je huid verdient het beste. En soms is het beste ook de goedkoopste keuze.

3 thoughts on “Waarom je Aleppo Zeep moet gaan gebruiken

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.