Producten waar ik niet meer zonder wil | Natuurlijke Babyverzorging

Anderhalve maand geleden deelde ik de natuurlijke huidverzorgingsproducten waar ik niet meer zonder wil. Het is tijd voor een nieuwe “ride or die” blog, maar dan voor natuurlijke babyverzorging. Uiteraard gebruik ik voor Alela veel minder producten dan voor mezelf: een babyhuidje heeft niet zoveel nodig. Maar voor dat kwetsbare huidje is het nΓ³g belangrijker dat het 100% natuurlijk is: geen chemische troep, geen onnodige toevoegingen, geen schadelijke stoffen. Gewoon puur natuur. In dit artikel deel ik 8 absolute musthaves voor de babyhuid: producten waar ik niet meer zonder wil

Waarom natuurlijke babyverzorging

Er zijn verschillende redenen waarom ik zoveel mogelijk voor natuurlijke producten kies. Ten eerste is er de schadelijke invloed van chemische stoffen in cosmetica op de huid én op je lichaam. Dat wil ik niet voor mezelf, maar al helemÑÑl niet voor mijn baby.

Ten tweede is er het milieu aspect: natuurlijke grondstoffen hebben een minder negatieve impact. Daarbij zijn bedrijven die natuurlijke producten ontwikkelen vaak veel bewuster bezig met (recyclebare) verpakkingen, klimaatneutrale kantoren en productie Γ©n eerlijke handel. Ik wil de wereld zo groen en eerlijk mogelijk achterlaten voor mijn (klein)kinderen.

Als derde argument is er dierenleed: ik kies enkel voor cruelty free merken. Dus bedrijven die producten produceren waarvan zowel de ingrediΓ«nten als het eindproduct niet op dieren zijn getest. Niet door het bedrijf zelf Γ©n ook niet door andere bedrijven of overheden.

Tot slot zijn natuurlijke producten gewoon veel fijner in gebruik. Ze ruiken heerlijk, want de natuur heeft zoveel prachtige geuren tot haar beschikking. En ze zijn zacht en vriendelijk voor de huid, waardoor er geen irritatie ontstaat.

8 x natuurlijke babyverzorging waar ik niet meer zonder wil

1. Laveen Vitamine D&K druppels

Vitaminedruppels zonder troep: geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Gewoon 100% natuurlijk en biologische ingrediΓ«nten. Er is ook geen suiker aan toegevoegd en toch heel smakelijk: zowel bij Alela als bij Isaya gaat het erin als zoete koek. De eerste 12 weken heeft je kindje vitamine K Γ©n D nodig, daarna – tot de 4e verjaardag – alleen vitamine D. Je koopt de natuurlijke Laveen Vitamine D druppels hier en de Vitamine K druppels hier.

Let op! Op de Vitamine D druppels staat “peuters” maar is voor kinderen vanaf 12 weken.

2. Weleda Billenbalsem

Dit vind ik de allerfijnste billencrème die ik tot nu toe heb gebruikt. Weleda heeft gewoon hele goede natuurlijke babyverzorging. En 100% natuurlijk. Alela heeft geen kapotte billen. Naast de billencrème laat ik haar bibs iedere dag drogen aan de lucht, bijvoorbeeld als ik onder de douche sta of yoga doe. Je koopt de Weleda Billembalsem hier.

3. WaterWipes billendoekjes

In billendoekjes zitten over het algemeen heel veel chemische ingrediΓ«nten. Te bizar, als je erover nadenkt. Niet in WaterWipes. Die bestaan voor 99,9% uit water en 0,1% uit grapefruitextract. Ze zijn fijn stevig en vochtig. Ideaal. Lees hier mijn volledige review over WaterWipes. Wij bestellen de WaterWipes in bulk (want goedkoper) hier.

4. Aquaint reinigend water

Schone handjes zijn zo, zΓ³ belangrijk. Slechte hand hygiene is oorzaak nummer 1 voor de verspreiding van besmettelijke ziektekiemen. Aquaint 100% natuurlijk reinigend water maakt het heel gemakkelijk om de handjes, mond, speeltjes en speentjes van je kindje (en je eigen handen!) schoon te maken en houden. Tussendoor, onderweg, op de commode, s’ nachts – als je het eenmaal hebt, wil je niet meer zonder. Lees hier mijn volledige review over Aquaint. Je koopt Aqaint hier.

5. Balm Balm Kamille Spray

Ik deelde deze spray ook in mijn eigen “ride or die” huidverzorgingsproducten. Dat komt omdat ik deze spray zowel zelf als op Alela gebruik. Voor Alela gebruik ik ‘m als billenspray. Wanneer ik haar met de billen bloot laat, spray ik eerst wat kalmerende kamille spray van Balm Balm op haar bibs. Als haar billen een beetje rood zijn, is het daarna gelijk verdwenen. Je koopt de spray hier.

6. Weleda Crèmebad

Als ik een badje maak voor Alela doe ik er of wat olie in (wordt ze lekker zacht van!) of Weleda Calendula crèmebad. Heerlijk spul! De combinatie van calendula en biologische sesamolie en amandelolie houden de babyhuid zacht en beschermen tegen uitdrogen. Je koopt deze badmelk hier.

7. Pukka Motherkind Baby thee

Deze is ook een beetje voor mij: heerlijke “borstvoedingsthee”. De geur en smaak is zalig en rustgevend. De thee bevat kruiden die de borstvoeding stimuleren, zoals venkel en kurkuma, wat natuurlijk je baby ten goede komt. Blije mama, blije baby, dus hij mocht niet ontbreken aan deze lijst. Je koopt Pukka Motherkind Baby thee hier.

8. Popolini wasbare luiers

Natuurlijk moet ik deze lijst afsluiten met de wasbare luiers. Want we gebruiken ze nu ruim 4 maanden en ik kan eerlijk zeggen dat ik nooit meer iets anders wil. Zoals ik in mijn 2 maanden update schreef kan ik mij inmiddels geen enkele reden meer bedenken waarom niet wasbaar. Wil je weten hoe dat zit? Lees dan deze blog.

Columns by Kari

3 thoughts on “Producten waar ik niet meer zonder wil | Natuurlijke Babyverzorging

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.