Schone handjes onderweg & na het verschonen | Aquaint

O ik heb zo iets handigs ontdekt. Zo’n product waar je, als je het eenmaal hebt, niet meer zonder wilt. Het is het reinigend water van Aquaint. Een 100% natuurlijke reiniger, waarmee je handjes, huid, mondjes, spenen en speelgoed op een veilige manier kunt schoonmaken. In & om het huis, op de commode en onderweg, want er zijn ook mini flesjes. Je gaat er eigenlijk pas echt bij stilstaan als je kinderen hebt: hand hygiene is zo ontzettend belangrijk.

Waarom wij Aquaint reinigend water gebruiken

Als je ons al een tijdje volgt op social media en mijn blog weet je misschien wel dat Isaya twee keer een week opgenomen is geweest in het ziekenhuis, in de afgelopen twee jaar, met een lage saturatie. Eerst vanwege het RS virus, daarna met longontsteking. Dat is echt stressvol, die zorgen die je dan hebt. En ik heb mij suf gepiekerd over waarom zij wel een week in het ziekenhuis met een longontsteking en een ander kindje niet.

Maar ook voor die “andere kindjes” geldt dat handhygiene het allerbelangrijkste is, als het gaat om het voorkomen van besmettelijke ziektekiemen. Als je in de zorg werkt, zit dat in je systeem. Maar ik ben het mij het pas echt goed gaan realiseren na Isaya’s ziekenhuisopname. Ik weet natuurlijk niet of dat de oorzaak is van haar kwetsbaarheid. Maar ik ben toch veel bewuster en consequenter haar handjes gaan wassen. En nu, met Alela erbij, moeten we natuurlijk al helemaal goed opletten.

Het reinigend water van Aquaint helpt daarbij. Het maakt het gewoon veel gemakkelijker om door de dag heen handjes, speentjes en speeltjes schoon te maken.

Aquaint Natuurlijk Reinigend Water

Hoe we het reinigend water gebruiken

Ik gebruik Aquaint om de handen en mond van Isaya schoon te maken onderweg en Alela’s handjes te reinigen na het verschonen. Want ja, ik doe Alela niet zo vaak in bad, maar dat betekent niet dat ik haar niet schoon houd! Ook gebruik ik het reinigend water ‘s nachts om mijn eigen handen te reinigen voor en na het verschonen. Je hoeft het niet af te spoelen. Verder gebruik ik het om Alela’s speen en speeltjes schoon te maken. Maar ook om bijvoorbeeld de wc bril schoon te maken als Isaya ergens onderweg moet plassen. Er staat een grote fles op de commode en er zit een klein flesje in mijn tas.

Hoe werkt Aquaint

Aquaint is 100% natuurlijk reinigend water. Het is water met hypochloorzuur. Hypochloorzuur is een natuurlijk zuur dat onder andere door ons eigen lichaam aangemaakt wordt, maar bijvoorbeeld ook in citrusvruchten zit. Aquaint bevat geen alcohol en is veilig om in te slikken, waardoor het sterk mijn voorkeur heeft op hand sanitizers met alcohol en andere chemische troep. Aquaint reinigend water ruikt nergens naar en het is een allergie veilig product, dus je hoeft niet bang te zijn voor irritatie of allergische reacties.

Aanrader?

Ja. 100%. Zoals ik in het intro al schreef: ik zou willen dat ik dit drie jaar eerder al had. Het is ook heel betaalbaar, dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Moeders (en vaders, opa’s, oma’s, tantes en oppassers), ik zou een lading bestellen en nooit meer omkijken. De Groene Drogist verkoopt Aquaint reinigend water.

Columns by Kari

 

3 thoughts on “Schone handjes onderweg & na het verschonen | Aquaint

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.