Water Wipes: Billendoekjes met 99,9% water

Het is bizar hoeveel chemische troep fabrikanten in billendoekjes stoppen. Schandalig, als je bedenkt dat het gaat om een babyproduct en ook nog eens een babyproduct dat wordt gebruikt voor de kwetsbare billetjes van je baby. Bij Isaya gebruikten we daarom het eerste half jaar water, hydrofiele doekjes en een drupje olie. Iets meer werk, maar ze had nooit een schrale of rode bibs, dus de moeite waard. Ik was van plan om dat bij Alela weer te doen, maar toen ontdekte ik op de Negenmaandenbeurs WaterWipes. Billendoekjes met 99,9% water.

Over de Billendoekjes van WaterWipes

Het uitgangspunt van WaterWipes is simpel: baby billen zijn super gevoelig – chemicaliën veroorzaken irritatie – dus, billendoekjes met chemicaliën is geen goed idee. Daarom hebben ze een zacht billendoekje ontwikkeld dat voor 99,9% uit water bestaat en 0,1% uit grapefruitextract. Geen troep, geen parfum, geen alcohol, geen conserveringsmiddelen, maar een zo puur mogelijk babyproduct. Het grapeftuitextract is afgeleid uit de pitjes, pulp en witte membranen van de grapefruit en heeft een antibacteriële en verzorgende werking. De doekjes zijn uiteraard vegan en dierproefvrij.

Gimmick?

99,9% water. Uhm, waarom dan niet gewoon met die hydrofiel en een drupje olie in een bakje water? Ja dat kan ook. En dat doen we thuis meestal ook. Dat is namelijk nog milieuvriendelijker, omdat je niks hoeft weg te gooien. Maar soms zijn billendoekjes zo handig en fijn. Bijvoorbeeld onderweg. Of als je midden in de nacht een poepluier verschoont en doodmoe bent omdat je iedere twee uur wakker bent om te voeden. Of omdat je even geen water bij de hand hebt. Of gewoon, omdat je dat prettiger vindt dan hydrofiele doekjes. Ik vind het een uitkomst. Ze zijn wel iets minder zacht & stevig dan de Alphanova billendoekjes, maar desalniettemin heel fijn in het gebruik. En zachter van prijs.

Waar te koop?

WaterWipes billendoekjes zijn op veel verkooppunten verkrijgbaar. Online kun je ze handig in grootverpakking bestellen, zodat je een voorraadje & voordeel hebt:

Columns by Kari

One thought on “Water Wipes: Billendoekjes met 99,9% water

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.