MÁDARA Natuurlijke Babyverzorging | Review

MÁDARA maakt dierproefvrije cosmetica met biologische ingrediënten. Ik ontdekte het merk uit Letland tijdens mijn zwangerschap, omdat ze een hele fijne verstevigende olie hebben. En ook de handcrèmes werken ontzettend goed. Dus toen ik hoorde dat MÁDARA ook natuurlijke babyverzorging heeft, wilde ik dat uiteraard heel graag testen. In deze blog review ik twee producten uit de Baby & Kids lijn. Dus als je op zoek bent naar natuurlijke, dierproefvrije, vegan & biologische verzorging voor je kindje, lees dan gauw verder!

Natuurlijke Babyverzorging

Als je mijn babyverzorging-blogs volgt, weet je dat ik vrij weinig producten gebruik op de meisjes en alleen dierproefvrije & natuurlijke babyverzorging. Een aantal van mijn favorieten tot nu toe, voor Alela (0) vind je hier en voor Isaya (3,5) hier.

Oat and Camomile Gentle Baby Wash

Wat zit er in?

Onder andere haver en kamille. De haver heeft een reinigende werking en de kamille kalmeert. Er zitten geen parabenen of synthetische geurstoffen in. 99% van de ingrediënten zijn natuurlijk en 5% van de ingrediënten in deze baby wash is van biologische oorsprong. Ook belangrijk om te weten: MÁDARA heeft het ECOCERT keurmerk, is vegan en cruelty free.

Wat vind ik ervan?

De Gentle Baby Wash komt in een flesje met een handig pompje: love that! Dat maakt het niet alleen voor mijzelf handig, maar ook als Isaya met een badje helpt, om te doseren. De Wash schuimt een beetje en is zacht voor de huid. Fijn dus voor de gevoelige babyhuid. De Wash ruikt heel lekker, een beetje zoetig, maar niet heftig. Alela’s huidje reageert er goed op en ze wordt er een lekkere schone bol van.

Aanrader?

Ja. Ik vind het een fijn product voor Alela en ik vind het pompje ideaal. De prijs vind ik acceptabel: hetzelfde als Weleda babyverzorging. Minpunt vind ik het lage percentage (5%) biologische ingrediënten, aangezien MÁDARA de tagline “organic skincare” heeft. De Gentle Baby Wash is te koop op de website van MÁDARA en bij De Groene Drogist. Dat is voor mij overigens ook altijd een teken dat een merk goed & betrouwbaar is: De Groene Drogist selecteert alleen natuurlijke merken van zeer hoge kwaliteit.

Tip! Bestel samen met vrienden of familie, zodat je geen bezorgkosten hebt of bestel het samen met verzorging voor jezelf. Volgende week komt mijn avondroutine met MÁDARA online.

Oat & Linden Baby Shampoo

Waarvoor gebruiken we het?

Voor Alela gebruik ik nog geen shampoo: die drie pluisjes op haar hoofd doen het voorlopig nog even prima zonder. Maar Isaya heeft hele lange engelenharen, waar ze eten, drinken, verf, klei en crèmetjes in verzamelt. Dat moet dus met enige regelmaat gewassen worden. De Oat & Linden shampoo voor Baby & Kids vindt ze heerlijk. Met name omdat hij zo ontzettend lekker ruikt. De geur lijkt op die van de Gentle Wash, maar hij is nog fijner.

Wat zit er in?

Wat de geur nog even dat beetje extra geeft, is denk ik de Lindebloesem. Zalig! Verder bevat deze shampoo ook haver, brandnetel en klitwortel. 99% van de ingrediënten is natuurlijk en 5% biologisch.

Aanrader?

Hoewel deze shampoo wat duurder is dan de Alphanova shampoo die Isaya ook heeft, vind ik het wel echt een aanrader. Met name vanwege de weldadige geur, maar ook omdat alle klitten er mee uit gaan, waardoor haren kammen niet zo pijnlijk is. De Oat & Linden shampoo is onder andere verkrijgbaar via De Groene Drogist en de website van MÁDARA.

Columns by Kari

Deze producten zijn met zorg & liefde opgestuurd door Puur PR. De ervaringen en meningen beschreven in deze blog zijn van mij & mijn meisjes.

3 thoughts on “MÁDARA Natuurlijke Babyverzorging | Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.