Natuurlijke & Dierproefvrije Avondroutine met MÁDARA

Die paar uurtjes tussen dat mijn kids in slaap vallen en ik zelf ga slapen gebruik ik vaak om te werken. Maar ik probeer ook altijd een beetje te ontspannen en wat tijd voor mezelf in te plannen. Een warme douche, een maskertje en fijne huidverzorging horen daar bij voor mij. In deze blog deel ik mijn natuurlijke en dierproefvrij avondroutine met heerlijke MADARA huidverzorging. Ik review het Peel masker, de Purifying foam, de Clarifying toner en de Regenerating Night Cream.

MADARA huidverzorging

MÁDARA is een natuurlijk skincare merk uit Letland. De producten zijn 99% natuurlijk, bevatten biologische ingrediënten en zijn 100% vegan en dierproefvrij. Ik gebruik sinds enkele maanden body olie, body lotion en hand crème van dit merk. Een paar weken geleden kwamen daar producten bij uit de Babylijn (die review lees je hier!). De MADARA huidverzorging die ik in dit artikel review heb ik 4 weken lang iedere avond getest, maar zal ik zeker blijven gebruiken.

De MÁDARA Purifying Foam

De Purifying Foam bevat onder andere rozenwater, duizendblad en calendula

Deze cleansing foam is voor alle huidtypes en beloofd een diepe reiniging en makeup verwijdering. De foam doet mij denken aan de reinigingsmousse van Weleda: zelfde soort verpakking en pompje en ook een foam. De MÁDARA foam is echter wat zachter. Hij is daarom heel fijn voor mensen met een gevoelige en droge huid. De geur is niet heel uitgesproken, gewoon zacht, net als de mousse. Hij reinigt mijn huid goed en laat mijn gezicht zacht en gehydrateerd aanvoelen.

In mijn avondroutine

Ik gebruik deze foam ‘s avonds onder de douche. Even de stad van mijn gezicht wassen en tot rust komen. Gouden regel voor clear skin: nooit met make-up gaan slapen en altijd je gezicht reinigen voor het slapen gaan.

MÁDARA Clarifying toner

De Clarifying toner bevat onder andere rozenwater, komkommer en kalmoes

Als je mijn beauty blogs al een tijdje volgt, weet je dat ik erg kritisch ben als het om toners gaat. Dat komt omdat het een van mijn favoriete stappen in mijn skincare routine is. Een toner moet die perfecte overgang zijn tussen reiniging en huidverzorging. De Clarifying toner heeft een frisse geur en geeft mijn huid ook een fris en schoon gevoel. Ik kijk er naar uit om hem te gebruiken en verkies ‘m vaak boven mijn andere toners, wat voor mij een teken is dat het een aanrader is.

In mijn avondroutine

Ik gebruik deze toner als ik uit de douche kom. Ik breng een beetje aan op een wattenschijfje en ga ermee over mijn gezicht en hals. Daarna is mijn huid klaar voor een crème.

De MÁDARA Regenerating Night Cream

De Regenerating Night Cream bevat onder andere kamille, algen en duindoorn

Deze nachtcrème herstelt je huid ‘s nachts van de invloeden van de dag. Stress, vervuiling, huidveroudering, zonnebeschadiging: deze night cream helpt je huid gedurende de nacht vernieuwen. Deze nachtcrème is niet super dik: hij trekt snel in en je krijgt dus niet een plakkerig gevoel gedurende de nacht. Ik vind dat fijn. Als je een zeer droge huid hebt, heb je wellicht een iets rijkere crème nodig. De cream komt in een handig flesje met doseerpompje: ideaal!

In mijn avondroutine

Na het aanbrengen van mijn toner, smeer ik twee pompjes van deze night cream op mijn gezicht en één pompje op mijn hals en decolleté.

Het MÁDARA Peel masker met AHA

Het Peel Masker bevat onder andere lavendel, vlierbloesem en kweepeer

Ik was best een beetje nerveus om dit masker te gaan gebruiken. Ik moet bij Peel Masks altijd aan die aflevering van SATC denken, waarin Carrie’s boekpresentatie plaatsvindt en Samantha nog even haar gezicht eraf laat peel’en van te voren! Maar dat is bij dit masker absoluut niet het geval. Het is een hele zachte manier om te exfoliëren. Veel zachter dan bijvoorbeeld scrubben. De AHA smelt als het ware de dode huidcellen van je gezicht, waardoor het natuurlijke proces van celvernieuwing wordt ondersteund . En hoewel je de aanbevolen tijd niet moet overschrijden, gebeurt deze peeling op een hele milde wijze. Geen roodheid of irritatie: mijn huid wordt er extreem zacht en glad van. In de winter wordt mijn huid snel grauw en een beetje grijzig. Na het gebruik van dit masker krijg ik een gezondere kleur in mijn gezicht.

In mijn avondroutine

Ik gebruik dit masker 1x per week. Ik heb het nu dus 4 x gebruikt. De eerste keer heb ik het 3 minuten laten zitten. Daarna 5 minuten. De derde keer heb ik het 7 minuten laten zitten en de laatste keer 10 minuten. Lees van te voren de gebruiksaanwijzing en volg de instructies voor jouw huidtype.


Ik kan alle producten uit deze blog aanbevelen en zal ze allemaal met plezier blijven gebruiken. Ik probeer ook meestal een aanbeveling te doen voor als je één product wilt uitproberen van het merk dat ik review. In dit geval vind ik het lastig, omdat ze allemaal zo fijn zijn. Maar ik denk dat het Peel masker mijn favoriet is. Gevolgd door de reinigingsfaam en toner. In mijn Empties blogposts kun je over een tijdje lezen hoe de producten zijn bevallen, als ik ze heb opgebruikt. Je kunt MADARA huidverzorging onder andere hier kopen.

Columns by Kari

Deze producten zijn met zorg en liefde opgestuurd door Puur PR. De ervaringen en meningen in deze blog zijn van mij.

6 thoughts on “Natuurlijke & Dierproefvrije Avondroutine met MÁDARA

  1. Hi Kari,
    Wat een prachtige foto’s! En wat lijken mij dit ook fijne producten. Staat nog hoog op mijn lijstje om de producten van Madara eens uit te proberen en zo te zien en te lezen is het de moeite waarde ;)!
    Xx Marije

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.