Empties, deel 31: milieuvriendelijke baby- en kinderverzorging

Ik gebruik heel weinig producten op mijn kroost. Wat zeep voor hun lijf en haren, een fijne massage olie en calendula zalf voor pijntjes. In deze blog deel ik een paar milieuvriendelijke en natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s en kleine kinderen, die wij hebben opgebruikt. Merken die niet alleen zacht zijn voor de kwetsbare kinderhuid maar ook voor de planeet. Dus als je milieuvriendelijke babyverzorging wilt (gaan) gebruiken, lees dan gauw verder!

Natuurlijke babyverzorging van Weleda

Dit is het eerste merk dat ik altijd noem als (nieuwe) ouders mij vragen naar milieuvriendelijke babyverzorging. Weleda is 100% natuurlijk, dierproefvrij en een prachtig groen merk. De hele baby lijn is geweldig. De billencrème vond ik onmisbaar toen Alela nog in de luiers zat, de calendula olie gebruikte ik altijd als massage en badolie toen de meiden klein waren en de douche- en haarverzorging staat nu in de douche. Ook de kinderlijn is een aanrader: Isaya vond deze 2 in 1 shampoo en bodywash heel fijn.

Weleda babyverzorging
Met een paar weken oude Alela in de tuin van Weleda

Milieuvriendelijke babyverzorging van MADARA

Zoals jullie weten ben ik zelf groot fan van MADARA. Vooral van de natuurlijk zonnebescherming, maar ook hun make-up en huidverzorging is heel prettig in gebruik. De baby lijn van MADARA ruikt heerlijk en is zacht voor de gevoelige huid. De babyshampoo in deze Empties post is heel fijn in gebruik en prikt niet in de oogjes.

milieuvriendelijke babyverzorging

Milieuvriendelijke babyverzorging van Aromed

Aromed is net als Weleda onmisbaar in ons groene huishouden. De buikolie voor krampjes en buikpijn, de inhalatie olie voor als ze benauwd zijn, de berg olie: Aromed heeft voor alles een 100% natuurlijke en effectieve oplossing. De baby massage olie van het merk is een dikke aanrader: mijn meisjes vonden het heerlijk ontspannend om ermee gemasseerd te worden.

VSM kind

Het is alweer ruim een jaar geleden dat de meiden waterpokken hadden. Maar ik heb het lege flesje bewaard omdat ik het nog een keer wilde delen hier op de blog: de VSM kind waterpokken spray bracht zoveel verlichting. Ik deed ze in een havermout badje, daarna droogde ik ze zachtjes af en dan spoot ik ze in met deze spray. Oa verkrijgbaar bij de AH of drogist.

Eco friendly babyproducten van Bambo Nature

Bambo Nature is een mooi groen merk dat we vorig jaar uitgebreid hebben getest. Ze verkopen onder andere duurzamere wegwerpluiers. De milieuvriendelijke babyverzorging is 100% natuurlijk en zeer geschikt voor de gevoelige huid. Deze Hair & Body wash hebben we met veel plezier opgebruikt.

milieuvriendelijke babyverzorging

Alphanova Baby

Alphanova is een van de eerste merken die ik probeerde (na Weleda) toen ik op zoek ging naar milieuvriendelijke babyverzorging tijdens mijn eerste zwangerschap. Deze hydraterende baby bodylotion is fijn en zacht. Maar omdat ik eigenlijk geen bodylotion op de meiden gebruik, heb ik deze bodylotion zelf opgebruikt. En dat vond ik helemaal geen straf.

Columns by Kari

Deze blogpost bevat enkele affiliate links

4 thoughts on “Empties, deel 31: milieuvriendelijke baby- en kinderverzorging

  1. Dank je wel voor deze opsomming! De Weleda billencreme heb ik ook in huis maar gebruik ik vooral zelf omdat er zinkoxide inzit en dat schijnt niet zo goed te zijn voor wasbare luiers. Heb jij je daar toevallig ook in verdiept en alsnog hiervoor gekozen? Ben benieuwd, dan kan ik m mogelijk ook opgebruiken op billetjes;).

    Als alternatief gebruiken wij Oh Lief Bum Balm. Helemaal natuurlijk en weinig ingrediΓ«nten. Wordt alleen wel geproduceerd in Zuid-Afrika, dus dat is wat minder duurzaam. Maar het is zoooo fijn (ook de balm voor hele lijf).

    1. Hi Judith!

      Het wordt inderdaad afgeraden om de billencreme direct in contact met de luier te brengen. Dus wat ik deed was:
      – een inlegger in de luier als ik billencreme opsmeerde bij Alela (de inlegger beschermt de luier tegen ontlasting als je baby eenmaal hapjes gaat eten: https://columnsbykari.com/2019/03/31/wasbare-luiers-en-vaste-voeding/
      – of billencreme opsmeren en even de billen laten luchten: dus even geen luier om. Ik zette haar dan op een beschermende doek, zodat de vloer niet vies werd.
      De billencreme van Weleda is zo fijn omdat je deze niet iedere dag hoeft te gebruiken, alleen om een probleem op te lossen (de rode of beschadigde huid). Na een dag of 2/3 is de huid genezen door de crème en veel luchten (is echt belangrijk om momenten zonder luier in te plannen). En dan hoef je de crème niet te gebruiken, tot er zich weer een probleem voordoet. De billemcreme is ook fijn voor andere schaafwondjes (bijvoorbeeld als ze vallen hun knie)
      Liefs
      Kari

  2. Hallo Kari,

    Al een tijdje volg ik je blog. Het is heel inspirerend om te lezen hoe jij op natuurlijk basis de baby/kind verzorging hebt toegepast. En nog aan het toepassen bent. Verder vind ik de adviezen die je geeft bij natuurlijk schoonmaakmiddelen maken heel handig.

    Tijdje terug had ik via een andere blog van zelf cosmetica maken een reply gemaild. Bedankt nog voor de reactie. Tijdens die reply had ik verteld dat ik zwanger ben en ben nog druk bezig met de voorbereidingen.
    Op dit moment ben ik op zoek naar natuurlijk zonnebrand.
    Wat voor zonnebrand raad je aan? Ik lees bij deze blog dat je zonbescherming van Madara goed bevalt. Maar kan je de zonbescherming Madara ook bij de baby gebruiken?

    Verder had ik ook nog een andere vraag. Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen op wasbare luiers . Op je blog van; https://columnsbykari.com/2020/02/11/wasbare-luiers-van-bamboe/
    vertel je ondervindingen van bamboe en katoenen luiers. Op de blog heb je ook erg leuke rieten manden met luiers erin op de foto staan. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

    Groeten, Marloes

    1. Hi Marloes!
      Voor mezelf gebruik ik graag deze natuurlijke zonnebrand: https://columnsbykari.com/2019/06/15/natuurlijke-zonnebrand-van-madara-zonder-witte-waas/
      Voor de meiden gebruik ik de natuurlijke zonnebrand die ik noem in deze blog: https://columnsbykari.com/2021/04/07/healing-oil-frankincense-the-ohm-collection/
      Super tof dat je je aan het verdiepen bent in wasbare luiers!
      De rieten manden komen voornamelijk uit de kringloopwinkel. Op eentje na, de lage ronde, die komt hier vandaan: https://ds1.nl/c/?si=7059&li=1325903&wi=275762&ws=&dl=bolgamand-o-37-cm-00012162.html
      Liefs
      Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.