Een natuurlijke oplossing voor buikkrampjes

Als blogger ontvang ik regelmatig producten & spullen en daar ben ik altijd heel dankbaar voor. Maar soms ontvang ik producten waarvan ik denk: oooo had ik maar eerder geweten dat dit bestaat! De babyverzorging van Aromed valt in die categorie. Aromed heeft namelijk allerlei natuurlijke oplossingen voor buikkrampjes, benauwdheid en andere kwaaltjes, waar bijna alle babies mee te maken krijgen. In de vorige blog vertelde ik hoe je op natuurlijke wijze berg kunt verwijderen. In deze blog laat ik zien hoe je buikkrampjes en buikpijn op een natuurlijke manier kunt verzachten, met de buikolie en buikband met kompres en wikkel van Aromed.

Buikkrampjes bij pasgeboren babies

Vooral de buikkrampjes van Isaya herinner ik mij maar wat goed. Omdat ze mijn eerste baby was, wist ik nog niet zo goed wat ons overkwam, hoe lang het ging duren en wat ik er precies aan kon doen. Ik weet alleen dat ik nacht na nacht, uren lang rondjes om de tafel liep, met Isaya in de draagdoek en Eefje de Visser op de plantenspeler. Alela had de eerste drie maanden ook buikkrampjes, maar als meer ervaren mama kon ik er beter mee omgaan. Neemt niet weg dat ik die ellendige buikkrampjes ook bij Alela heel naar vond. Je wilt zo graag de pijn weg kunnen nemen bij je kleine baby!

natuurlijke oplossingen voor buikkrampjes
Een veelvoorkomend babykwaaltje

Buikkrampjes zijn heel normaal tijdens de eerste drie a vier maanden van het leven van je baby. De darmpjes moeten wennen aan het leven buiten de buik en de (borst)voeding. Maar ook als ze ouder zijn, kunnen kindjes nog regelmatig last hebben van buikpijn. Vaak gaat het doorkomen van de tandjes gepaard met buikkrampjes. Maar ook wennen aan vast voedsel of een gewoon griepje kunnen de nodige buikpijn veroorzaken. Aromed heeft hele fijne natuurlijke oplossingen voor buikkrampjes en buikpijn.

Natuurlijk, maar gemakkelijk

Jullie weten inmiddels wel dat ik wel een beetje een geitenwollensokkermoeder ben. Maar ik heb, als mijn kind buikkrampjes heeft, Γ©cht geen mentale ruimte om 16 biologisch dynamische, zes keer omgeraspte en naar de maan gekneusde kruiden, zaden en pitten klaar te maken. Ik wil een natuurlijke oplossing, maar wel een kant & klare: eentje die ik zΓ³ bij de hand heb en die gemakkelijk toe te passen is. De buikband met kompres en wikkel van Aromed vind ik daarom een welkome oplossing. Al helemaal in combinatie met de buikolie.

Hoe doe je het?

Als je baby last heeft van buikkrampjes of buikpijn leg je de wikkel (dat is dat zachte, rechthoekige doekje op de foto hierboven) en het kompres (dat is het oranje beertje) in warm water. Terwijl de wikkel en het kompres opwarmen, smeer je het buikje van je baby, met de klok mee en met ronddraaiende bewegingen, in met 4-6 druppels Aromed buikolie. Wring de warm geworden wikkel goed uit en leg deze op het buikje van je baby. Doe vervolgens de buikband om en sluit deze met het klittenband. Daarna doe je het kompres-beertje in de buikband. Daaroverheen doe je een rompertje. Rompertjes van wol zijn lekker zacht en warm en toch ademend.

Let op! Uiteraard check je altijd eerst of de wikkel en het kompres niet te heet zijn voor de tere babyhuid! En als je baby koorts heeft wordt extra warmte toepassen afgeraden.

Lees ook: waarom we bij de online drogist bestellen

buikkrampjes
In een volgende baby blog vertel ik over natuurlijke oplossingen voor benauwdheid!
Hoe lang laat je het zitten?

Over het algemeen laat je een wikkel 30-60 minuten zitten. Daarna haal je de wikkel en de kompres uit de buikband en maak je deze wat losser. De buikband kun je vervolgens nog een uurtje of gewoon de hele nacht laten zitten.

Waarom werkt het?

De vochtige warmte en lichte (tegen)druk in combinatie met de 100% natuurlijke, rustgevende olie zorgen ervoor dat de pijn wordt verzacht, de darmwerking wordt bevordert en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De buikolie bevat onder andere sojaboonolie, olijfolie, wortelolie, venkel, lavendel en geranium. Deze essentiΓ«le oliΓ«n verminderen spanning en werken via de huid in op de darmen. De ingrediΓ«nten zijn heel precies samengesteld in het laboratorium van Aromed en afgestemd op de specifieke klacht.

De draagzak

De draagzak is altijd echt een onmisbaar element geweest voor mijn meiden tijdens buikkrampjes. Sowieso gaat er geen dag voorbij dat ik Alela niet (uren) in de draagzak draag: ik zou niet weten hoe ik anders moet moederen. Maar voor krampjes is het extra fijn, omdat ze dicht bij je zijn, wat troost biedt, maar ook omdat dat buik-tegen-buik ook zorgt voor warmte en lichte tegendruk. Ik gebruik deze draagzak en deze draagdoek.

Wikkel Bikkel

Voor alle wikkel-gevorderden: uiteraard kun je met deze buikband van Aromed ook wikkels en kompressen maken met kruidenthee, kwark, ui, lijnzaad, aardappel, citroen en meer.

Over Aromed

Aromed maakt al 30 jaar verzorgingsproducten en zelfzorgproducten – voor alle leeftijden – op basis van aromatherapie. Alle producten zijn 100% natuurlijk en dierproefvrij. Ze zoeken oplossingen, voor een breed scala aan behoeften en klachten, in en met respect voor de natuur. De producten zijn een gezonde en heilzaam aanvulling op de klassieke geneeskunde en hier verkrijgbaar.

Columns by Kari

Ad – gifted

2 thoughts on “Een natuurlijke oplossing voor buikkrampjes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.