Waarom we bij de online drogist bestellen

Misschien weet jij dit al jaren, maar ik heb pas een paar maanden geleden ontdekt dat er ook een online drogist is. Meerdere zelfs. En dat die heel veel aanbod hebben, veel meer dan bijvoorbeeld de Etos of Kruidvat om de hoek. En dat het ook gewoon super chill is om je spullen – van [ecologisch] wasmiddel tot [dierproefvrije] makeup en van [natuurlijke] tandpasta tot [veganistische] voedingssupplementen – thuis te laten bezorgen. In deze blog deel ik mijn favoriete online drogist, wat wij er bestellen en waarom.Β 

De online drogist

Wij bestellen heel veel bij deonlinedrogist.nl. Ze hebben een huge (maar Γ¨cht giga) aanbod. “Gewoon” reguliere producten – dus alles wat je ook bij Etos, Kruidvat en andere drogisterijen kunt vinden – maar ook nog een heleboel andere merken en producten. En wat ik natuurlijk fijn vind: heel veel natuurlijke of ecologische merken en dierproefvrije merken. Probeer maar eens veganistische omega 3 pillen in Kruidvat te vinden. En Etos heeft echt geen plek voor veertien soorten natuurlijke tandpasta. De online drogist heeft dat dus wel. En dat vind ik fijn. Want ik heb graag wat te kiezen. En graag een beetje groen.

Van A tot Z

Behalve die omega pillen en tandpasta, bestellen we bij de online drogist ook bamboe tandenborstels, natuurlijke deodorant, natuurlijke shampoo en conditioner & natuurlijke babyproducten. De Online Drogist verkoopt natuurlijke merken als Weleda, Zarqa, Neobio, Benecos, Urtekram, Alviana, Salt of the Earth, The Ohm Collection, Borlind en nog veel meer. Heerlijk zoveel “groene” keuze. Je kunt uiteraard ook standaard drogisterij-dingen, zoals paracetamol, neusdruppels, hoestdrank, luiers, thuistesten en pleisters bestellen. Gewoon alles eigenlijk.

Lees ook: Mijn Favoriete Dierproefvrije Webshops [Natuurlijke Cosmetica

Het huishouden

De online drogist heeft ook mijn favoriete ecologische huishoudelijke merken, zoals Seepje, Sonnet, Klok en Ecover. Dat is relaxed, want (af)wasmiddel en schoonmaakmiddelen zijn zwaar op de fiets met twee kinderen, dus fijn als het thuis wordt bezorgd. In bulk uiteraard, want dat is beter voor het milieu qua bezorgen en je grijpt dan nooit mis. We doen het huishouden zoveel mogelijk met eco producten, zodat het milieu minder wordt belast en de kinderen geen gevaarlijke chemische troep inademen als ik schoonmaak.

Plastic-vrije kraamtijd

Voor en tijdens mijn kraamtijd heb ik ook alle kraam- en maandverband laten thuisbezorgen, van het merk Natracare. Dat is gemaakt van biologisch katoen en plastic vrij. Het is 95% biologisch afbreekbaar en ook chloorvrij. Natracare heeft ook gewoon maandverband, inlegkruisjes en tampons. Natracare biedt een alternatief voor deΒ gezondheids- en milieurisico’s van chloorgebleekte en met pesticide besproeide katoen en chemische grondstoffen in tampons en maandverband.

Lees ook: Natuurlijk & Dierproefvrij van A tot Z

Service

Het duurt meestal tussen de 2 en 4 dagen voordat alles in huis is. Er is gratis verzending boven de 20 euro. Ik raad je sowieso aan om bulk-bestellingen te doen: dat is handig, want dan heb je voorraad (vooral zware spullen) en beter voor het milieu.

Op een rijtje

Nog even op een rijtje waarom wij bij de online drogist bestellen:

  • Veel groter assortiment dan in een fysieke drogist
  • Veel meer natuurlijke en dierproefvrije keuze
  • Omdat je online bestelt kun je direct reviews google’n over merken
  • Google gelijk of iets dierproefvrij is of niet
  • Thuis laten bezorgen is gemakkelijk, vooral zware spullen, zoals schoonmaakmiddelen
  • In bulk laten bezorgen is handig, want dan grijp je nooit mis
  • Je leert nieuwe merken kennen, omdat ze in je zoekopdracht naar voren komen
  • Je kunt shoppen wanneer je wilt

Maar…

Het assortiment van De Online Drogist is verre van compleet natuurlijk. Veel van mijn favoriete natuurlijke merken, zoals Dr. Hauschka, {SIMPLE as that}, Alphanova, Boho, Eco by Sonya, Marina Miracle, RAU cosmtics, Arganique, TonyMoly en Zuii zijn alleen bij mijn favo natuurlijke webshops te krijgen.Β Desalniettemin vind ik shoppen bij online drogisterijen echt leuk en een uitkomst en ik hoop dat, als je er nog geen gebruik van maakte, het jouw leven ook weer een stukje gemakkelijk gaat maken!

Columns by Kari

4 thoughts on “Waarom we bij de online drogist bestellen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.