Natuurlijke zelfbruiner van MADARA

Het flesje stond al een tijdje in mijn beauty kast; de natuurlijke zelfbruiner van MADARA. Maar afgelopen zomer had ik weinig zin om aan self tanning te doen en in de winter doe ik dat sowieso niet. Maar het is een nieuw jaar en hopelijk gaan we een heerlijke lente en zomer tegemoet. Dus ik besloot de natuurlijke zelfbruiner van MADARA eindelijk te testen! De natuurlijk zonnebrandproducten van MADARA zijn al heel lang mijn nummer 1, als het gaat om milieuvriendelijke zonnebrand. Dus mijn verwachtingen waren hoog. In deze blog laat ik ‘before’ en ‘after’ foto’s zien en deel ik mijn ervaring en eindoordeel over dit milieuvriendelijke alternatief voor chemische zelfbruiners!

Disclaimer

Altijd even een disclaimer vooraf, bij blogs over zelfbruiners. Alle huidskleuren zijn mooi. Je hoeft geen zelfbruiner te gebruiken. Je huid is mooi zoals deze is. Ik gebruik zelf graag (zo nu en dan) een zelfbruiner omdat ik mezelf mooier voel als ik wat bruiner ben. Ik word extreem bleek in de winter en ik vind dat ik er gezonder uitzie als ik geen licht geef als ik met blote benen en armen rondloop πŸ˜‰ Dat is hoe ik naar mijn eigen lichaam en gezicht kijk. Dat zegt niks over hoe ik naar jouw huid kijk: je bent prachtig zoals je bent en je mag natuurlijk gewoon je eigen hierin keuzes maken. Deze blog is bedoelt om te laten zien dat – Γ‘ls je graag zelfbruiners gebruikt – er milieuvriendelijke alternatieven zijn, die niet schadelijk zijn voor je lichaam en het milieu. Daarnaast zijn zelfbruiners een gezondere optie dan “liggen bakken” in de zon, omdat je dan geen huidbeschadiging oploopt!

Natuurlijke cosmetica van MADARA

MÁDARA is een natuurlijk skincare merk uit Letland. De producten zijn 95-100% natuurlijk, bevatten biologische ingrediënten en zijn dierproefvrij. Een aantal producten bevat biologische lanoline en/of bijenwas, de andere producten zijn 100% vegan. MADARA heeft het Ecocert keurmerk. Ik gebruik het merk nu ruim 3 jaar, sinds mijn zwangerschap van Alela. Ik heb tal van huidverzorgingsproducten, babyproducten, make-up en zonbescherming van MADARA getest en kom eigenlijk nooit misser tegen. Sterker nog, sommige producten van MADARA zijn absolute favorieten die standaard in mijn skincare- en beautyroutine zitten, zoals de Plant Stam Cell Age Defying Face Sunscreen (spf 30) en de Hyaluronic Anti- Pollution City CC Cream (spf 15). In deze blog vind je al mijn favoriete natuurlijke en milieuvriendelijke zonnebrandproducten voor ons en voor de kinderen. Mijn verwachtingen, van de natuurlijke zelfbruiner van MADARA, waren dus hoog!

De natuurlijke zelfbruiner van MADARA

natuurlijke zelfbruiner van MADARA

De FAKE IT Natural Look Self Tan Lotion van MADARA is 99% natuurlijk, vegan, dierproefvrij, gluten- en notenvrij en Ecocert gecertificeerd. De zelfbruiner is voor een “lichte tot medium huid” waar denk ik mee wordt bedoeld “witte tot lichtbruine huid”. Het is een lotion, geen foam, die je aanbrengt – bij voorkeur met een tanning handschoen – op je schone huid, laat intrekken en dan in 4 to 6 uur je huid bruiner maakt. Je hoeft de zelfbruinen niet af te wassen en je kunt de kleur opbouwen, door een nieuwe laag aan te brengen dezelfde of volgende dag(en).

Het resultaat van de zelfbruiner van MADARA

De foto’s in deze blog zijn 100% onbewerkt en filterloos. Ik heb zowel de ‘before’ en als ‘after’ foto’s gemaakt in de namiddag, op dezelfde plek in huis, met (zo veel mogelijk) dezelfde hoeveelheid natuurlijk licht. Aan de kleur van de vloer kun je zien dat dit laatste niet helemaal is gelukt. Maar what you see is dus dicht mogelijk bij what you get. Tenminste, op mijn huidskleur. Het resultaat zal verschillen per huidskleur, maar je krijg in ieder geval een zo eerlijk mogelijke indruk van de werking van het product. Allereerst de ‘before’ en ‘after’ foto’s. De before foto’s zijn zoals mijn huid is na een lange winter. De after foto’s zoals mijn huid is na 1 laag FAKE IT natuurlijke zelfbruiner van MADARA. De ‘after’ foto’s zijn een dag later genomen en dus na een douchebeurt.

Mijn ervaring met de FAKE IT self tan milk

De FAKE IT self tan milk van MADARA zit in een mooie, witte fles met gouden en zwarte letters. De lotion komt uit de fles met een breed pompje en kan goed gedoseerd worden. De natuurlijke zelfbruiner heeft een “zelfbruiner geur”, maar niet te intens. Ik heb de self tan lotion aangebracht op een schone, gescrubte huid, met een tanning handschoen. Het is belangrijk om de zelfbruiner goed uit te smeren, goed te verdelen en geen plekken te vergeten, om strepen te voorkomen. Bij je knieΓ«n, enkels, ellebogen en polsen moet je extra goed opletten dat je er niet dubbel overheen gaat en goed uitsmeert, om oneffenheden te voorkomen. Ik heb de natuurlijke zelfbruiner van MADARA over mijn hele lichaam aangebracht, behalve mijn gezicht (hier heeft MADARA een ander product voor). De self tanning lotion trekt na een minuut of 15 in. Daarna heb ik gewoon mijn kleuren aangetrokken. Voor de zekerheid heb ik gekozen voor zwarte kleding om eventuele vlekken te voorkomen.

FAKE IT self tan milk

In de loop van de dag werd mijn huid bruiner, subtiel maar wel duidelijk. Geen oranje fake tan, maar gewoon een natuurlijke kleur. De volgende ochtend heb ik gedoucht. De zelfbruiner gaf nauwelijks af aan mijn handdoek. De kleur was na een dag of 4 weer helemaal verdwenen. Ik voelde geen behoefte om de kleur op te bouwen, omdat het regende en het is nog maar net lente. In de zomer bouw ik mijn zelfbruiners meestal wel op: dan smeer ik zo nu en dan een nieuwe laag op zodat ik – met de zomer mee – steeds bruiner word, zonder dat ik mijn huid onbeschermd blootstel aan de brandende zon.

Uiteraard moet je, met het gebruik van een zelfbruiner, je ook gewoon blijven insmeren met zonnebrandcrème. Zelfbruiners beschermen niet tegen verbranding en huidveroudering.

Eind oordeel over de natuurlijke zelfbruiner van MADARA

Aanrader! De natuurlijke zelfbruiner van MADARA is effectief, ruikt niet te sterk (je houdt uiteraard een beetje die authentieke zelfbruiner geur, but I’ve had worse), trekt snel in en geeft een mooie, natuurlijke kleur. De prijs ligt (in verhouding) iets hoger dan andere natuurlijke zelfbruiners waar ik enthousiast over ben, maar ik vind de verpakking (het doseerpompje) bijvoorbeeld weer een plus. MADARA is een merk waar ik helemaal achter kan staan en altijd graag aanbeveel aan familie en vrienden. Je kunt de natuurlijke zelfbruiner van MADARA hier kopen. Ik ben recent ook gestart met het testen van de Fake It zelfbruiner voor je gezicht en mijn eerste indruk is heel positief!

Self tanning tips!

  1. Scrub je huid de dag voordat je gaat tannen. Dit kan bijvoorbeeld met een scrub handschoen of een scrub gel.
  2. Hydrateer je huid daarna met een olie- vrije bodylotion.
  3. Als je een zeer gevoelige huid of huidproblemen hebt, probeer dan eerst een klein stukje uit (bijvoorbeeld op je been) voordat je het gelijk op je hele lijf – en al helemaal voordat je het op je gezicht – smeert.
  4. Houd er rekening mee dat overgangsplekken (van enkel naar voet, ellebogen, van polsen naar handen en knieΓ«n) lastige plekken zijn waar eerder vlekken ontstaan. Zorg dat deze plekken zijn gescrubd en gehydrateerd en bruin ze niet dubbel.
  5. Laat de zelfbruiner intrekken – trek niet gelijk je witte zomerjapon aan. De meeste zelfbruiners hebben ongeveer 15 minuten nodig om in te trekken.
Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.