Mad Hippie Serums tegen huidveroudering & pigmentvlekken | Review & Kortingscode

Half januari liet ik een VISIA huidanalyse doen. Het oordeel: de zonnebeschadiging, door alle jaren die ik in de Tropen woonde, is niet mals. Ik heb veel pigmentvlekken op mijn huid, zowel lichte zonnevlekjes als plekken met donkere huidverkleuring en uit de zwangerschap overgebleven hyperpigmentatie. Een deel van de beschadiging zit aan het oppervlak van mijn huid en een ander deel zit dieper verborgen. In deze blog onderzoek ik wat je op natuurlijke wijze aan pigmentvlekken, huidveroudering en rosacea kunt doen, door het gebruik van vitamine A, C en exfoliΓ«rende producten met AHA. Onderaan deze blog vind je tevens een kortingscode!

Voordat ik dieper inga op de ingrediΓ«nten en de producten review, eerst even dit.

One tip for the future 

Ik schreef het in mijn artikel over de de huidanalyse al: het is ontzettend confronterend wat zonnebeschadiging voor effect heeft op je huid. De gevolgen zijn niet terug te draaien. En denk niet “och, maar ik ben niet in de Tropen opgegroeid, dus dit geld niet voor mij”. Nederlanders zijn er ontzettend goed in om die paar zonnestralen, die de Hollandse zomer rijk is, in volle glorie op te zuigen. En ook op vakantie wordt er bar slecht gesmeerd. Als ik mijn zonnebrandcrΓ¨me in oktober of februari tevoorschijn haal zeggen mensen altijd “ach nee joh, je verbrandt nu niet [meer]!” En dat is nu juist waar het gevaar zit: men weet niet dat de zon ook schade aanricht als je niet verbrandt. De zonnebeschadiging en de huidveroudering zet door, ook in de winter. Zonnebrand smeren moet je dus het hele jaar door. En goed om te weten: zonnebeschadiging uit je jeugd wordt meestal pas goed zichtbaar na je dertigste. Dan komen de pigmentvlekken ineens tevoorschijn.

Lees ook: 5 x 100% natuurlijke zonnebrand

Smeren tegen pigmentvlekken, huidveroudering en andere huidproblemen

Na de huidanalyse kreeg ik als advies om, naast peel maskers met AHA, vitamine A en C (en eventueel B) te gaan gebruiken. Deze vitaminen kunnen niet door het eigen lichaam worden aangemaakt. Je moet ze binnenkrijgen via je voeding. En je kunt ze dus op je huid smeren. Vitamine A en C gaan onder andere het proces van huidveroudering tegen, vervagen pigmentvlekken en verminderen rosacea. Maar als je het internet op gaat, op zoek naar bijvoorbeeld producten met vitamine A, word je overspoeld met informatie en keuzes. Aangezien ik natuurlijke producten gebruik, vroeg ik advies van Martina, van AelΓ©a Organics. Zij legde mij veel uit over vitamine A en C en adviseerde het natuurlijke cosmeticamerk Mad Hippie.

Mad Hippie

Mad Hippie produceert natuurlijke huidverzorging, die met respect voor mens, dier en milieu wordt ontwikkeld. Hun producten zijn uiteraard cruelty free, ze gebruiken BPA vrije flesjes en soja inkt, produceren op duurzame energie en doneren $1 van iedere websale aan een goed doel. Mad Hippie is in Nederland verkrijgbaar bij Bewust Puur, een webshop die is gespecialiseerd in natuurlijke, biologische en dierproefvrije cosmetica. Ze hebben tevens een groot veganistisch aanbod, waaronder de producten van Mad Hippie die ik heb getest. Bewust Puur heeft ook een tof assortiment milieuvriendelijke lifestyle producten.

pigmentvlekken verwijderen

Over vitamine A

Vitamine A zit bijvoorbeeld in vis(olie), maar ook in zoete aardappel, boerenkool, spinazie, wortels en pompoen. Vitamine A stimuleert de productie van collageen, waardoor je een stevigere huid krijgt en het verbetert tegelijkertijd de huidelasticiteit. Dus het maakt je huid steviger, maar ook soepeler: het is een effectief anti-aging middel. Vitamine A is verder vooral bekend door retinol, een natuurlijk afgeleide van vitamine A, dat in cosmetica mag worden gebruikt. RetinoΓ―den, daarentegen, zijn vormen van vitamine A die alleen voorgeschreven mogen worden door een dermatoloog en in de apotheek verkrijgbaar zijn. Deze vorm van vitamine A kan namelijk heftige irritatie veroorzaken. De vitamine A die ik heb getest en in deze blog review is uiteraard een “mildere” variant van vitamine A. Welke variant dat precies is lees je verderop.

Vitamin A Serum van Mad Hippie

Vitamine A is lastig goed te verwerken in skincare, omdat het vrij instabiel is en gevoelig voor oxidatie. In het vitamine A serum van Mad Hippie is een van de nieuwste vormen van vitamine A, genaamd hydroxypinacolone retinoate (HPR), werkzaam. Deze vorm is een stuk stabieler en minder irriterend dan andere vormen van vitamine A. Het serum is 100% natuurlijk en werkt actief tegen zonnebeschadiging en huidveroudering. Het Mad Hippie vitamine A serum (30 ml) kost €28,75 en is hier verkrijgbaar.

Dit vitamine A serum ruikt erg lekker. De geur doet mij denken aan de Gencyde neusspray (tegen pollen) van Weleda. Het is een zachte formule die de huid niet irriteert. Het exfoliërende serum bijvoorbeeld kan een klein beetje prikken als je bijvoorbeeld een wondje op je gezicht hebt; het vitamine A serum niet. Je smeert het serum in de avond, na het reinigen van je huid. Vervolgens laat je het 10 minuten intrekken en smeer je een nachtcrème op. Goed om te weten: het gebruik van vitamine A wordt afgeraden tijdens de zwangerschap.

Over vitamine C

Vitamine C zit onder andere in paprika, spruitjes, boerenkool, kiwi, aardbeien, sinaasappel en nog veel meer groente en fruit. Vitamine C beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij denken aan UV- straling en vervuiling. Het gaat daarom huidveroudering tegen. Het is tevens een effectief middel tegen oppervlakkige pigmentvlekken, het stimuleert het genezingsproces van de huid en versterkt de werking van zonnebrandproducten. Je gebruikt vitamine C daarom altijd in de ochtend. En omdat vitamine C het herstel van de huid stimuleert, is het een goed middel tegen acne. Vitamine C werkt (vooral) goed in combinatie met vitamine E – een antioxidant dat dus zeker in een goed vitamine C serum moet zitten.

pigmentvlekken verwijderen
Vitamin C serum van Mad Hippie

Meestal wordt ascorbinezuur gebruikt in huidverzorging met vitamine C. Dit zuur komt echter niet gemakkelijk door de lipide barriΓ¨re van de huid heen en kan (juist) acne en irritatie veroorzaken. In het Vitamin C serum van Mad Hippie wordt daarom gebruik gemaakt van natrium ascorbylfosfaat. Dit is ascorbinezuur met een zoutmolecuul. Dit is niet alleen stabieler maar dringt ook gemakkelijker door de barriΓ¨re van de huid. Het Vitamin C serum van Mad Hippie (30 ML) heeft meerdere beauty prijzen gewonnen en is hier verkrijgbaar, voor €29,50.

Dit serum breng je in de ochtend aan, na het reinigen van je huid en voordat je je dagcrΓ¨me aanbrengt. Na je dagcrΓ¨me moet je ook absoluut zonnebrand aanbrengen. Zeker als je gebruik maakt van vitamine A en/of exfoliΓ«rende maskers en serums. Het serum geeft je huid een gezonduitziende “instant glow”. Het is zacht en mild: je hoeft niet bang te zijn voor irritatie.

Over exfoliΓ«ren

ExfoliΓ«ren is een natuurlijk proces van de huid, waarbij oude en beschadigde huidcellen worden afgestoten en vervangen door nieuwe huidcellen. Dit proces wordt echter verstoord door huidveroudering, zonnebeschadiging of huidaandoeningen. Hierdoor krijg je last van een doffe of droge huid, schilfers, puistjes en verstopte poriΓ«n. Je helpt je huid een handje door zelf te exfoliΓ«ren. Het proces van huidveroudering wordt hierdoor vertraagd, je huid wordt gladder, zachter, beter gehydrateerd en minder dof, puistjes en verstopte poriΓ«n worden bestreden en je huidkrijt een gezonde uitstraling. Je kunt exfolieren door te scrubben of door te exfolieren met AHA. In dat laatste geval worden de oude huidcellen als het ware “losgeweekt” in plaats van weggescrubt.

Exfoliating serum van Mad Hippie
Exfoliating serum van Mad Hippie

Klinkt misschien heftig, het losweken van dode huidcellen, maar met het exfoliating serum van Mad Hippie gaat dat op een hele milde manier. Zoals ik eerder al schreef, kun je korte tijd wat irritatie voelen als je een wondje of puistje op je gezicht hebt. Maar dat trekt snel weg. Je brengt dit serum aan in de avond, na het reinigen van je huid. Ook dit serum laat je 10 minuten intrekken, waarna je een nachtcrème aanbrengt.

Het Mad Hippie Exfoliating Serum (30 ML) is bij Bewust Puur verkrijgbaar, voor €30,50. Uiteraard is ook dit serum 100% natuurlijk, dierproefvrij en vegan. Zoals ik al eerder heb benadrukt in deze blog is het een absolute must om zonnebrand te gebruiken (de volgende ochtend).

Mijn Mad Hippie proces

Ik ben op 8 februari 2019 begonnen met de serums van Mad Hippie. Het vitamine C serum heb ik iedere ochtend gebruikt en het vitamine A serum en het exfoliating serum heb ik om en om gebruikt, iedere avond. Ik ben het 3 avonden vergeten. Daarnaast heb ik 2 a 3 exfoliating maskers met AHA per week gebruikt. Deze, van MÁDARA en deze van Rituals. Verder heb ik gewoon mijn huidige, natuurlijke skincare routine voortgezet.

Bijna 8 weken diep zit ik nu dus in mijn Mad Hippie traject. Volgens Mad Hippie is 30 dagen de minimale periode om resultaten waar te nemen. Tussen de 30 en 60 dagen merkt men meestal resultaat en 90 dagen is het beste meetmoment. Mijn vitamine C serum, dat ik iedere dag gebruik, is nu – na 8 weken – op. De andere serums, die ik om & om gebruik, uiteraard nog niet.

Werkt het tegen pigmentvlekken?

Ik vind de producten van Mad Hippie heel fijn in gebruik. Zoals ik in de beschrijving van de individuele serums al schreef, voelen ze prettig op mijn huid en geven ze een instant glow. Een ander resultaat, dat na verloop van tijd steeds duidelijker werd, is dat mijn huid een stuk zachter, gladder en soepeler aanvoelt. Verder merk ik dat de serums ook goed werken tegen puistjes (mijn huid herstelt veel sneller) en het op afstand houden van rimpels. Maar het effect op rosacea en pigmentvlekken is, na 8 weken gebruik, nog minimaal.

Ik heb before en after foto’s gemaakt en, op een paar [kleine] verminderde plekjes na, zien de pigmentvlekken er nog hetzelfde uit. Het kan natuurlijk zijn dat na langer gebruik er meer resultaat zichtbaar is. Ook zouden nieuwe VISIA huidfoto’s een waarachtiger before en after beeld geven dan iPhone foto’s. Maar ik vermoed eigenlijk dat mijn pigmentvlekken, vanwege de jaren in de Tropen, meer tijd nodig hebben of misschien zelfs alleen met een laserbehandeling kunnen worden verminderd. Wat de rosacea betreft: ik had wat kleine plekjes rond mijn neus en die heb ik nog steeds.

Aanrader?

Ondanks dat mijn pigmentvlekken niet echt zijn verminderd, vind ik de serums een aanrader. Ten eerste omdat ik wel andere resultaten zie op het gebied van huidveroudering, huidherstel, soepelheid en zachtheid. Ten tweede omdat de serums 100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij zijn en dus een betere keuze dan chemische producten waar dieren & milieu voor moeten lijden. Verder zijn deze serums zeer betaalbaar, in vergelijking met andere vitamine serums.

Tot slot vind ik het heel logisch dat iets wat jÑren de tijd heeft gehad om zich te manifesteren (pigmentvlekken en andere gevolgen van zonnebeschadiging, vervuiling, etc.), niet in 8 weken verdwenen is. Ik blijf de serums daarom zeker gebruiken. En wat ik anderen aanraad voor een gezonde huid: smeer iedere dag met zonnebrandcrème, reinig je huid 2x per dag, gebruik in de ochtend het vitamine C serum, in de avond het vitamine A serum of het exfoliating serum en bouw het gebruik van exfoliërende maskers met natuurlijke AHA op.

Kortingscode Mad Hippie

Tot 10 april kun je gebruik maken van de kortingscode Kari15 bij Bewust Puur. Hier krijg je 15% korting mee, op je Mad Hippie bestelling.

Columns by Kari

Volgens de regels: ik heb zelf een samenwerkingsvoorstel ingediend voor deze producten en alle meningen en ervaringen in deze blog zijn oprecht en 100% van mijzelf. Ik ben niet betaald voor dit artikel.


One thought on “Mad Hippie Serums tegen huidveroudering & pigmentvlekken | Review & Kortingscode

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.