Natuurlijke Hand & Nagel Routine Winter 2018/2019

In de winter hebben je handen altijd een beetje extra TLC nodig. De kou en de droge lucht kunnen je handen flink toetakelen. Ik liep vroeger altijd met kapotte knokkels in de wintermaanden, omdat ik gewoon niet wist hoe ik mijn handen écht moest verzorgen. Want die handcrèmes met allerlei chemische troep doen alleen maar meer kwaad dan goed. Sinds vorige winter gebruik ik natuurlijke producten voor mijn handen en dat maakt een wereld van verschil Dit is mijn updated hand & nagel routine, voor de koude herfst- en wintermaanden. Volledig natuurlijk en dierproefvrij!

Natuurlijk handen wassen met Aleppo Zeep

Ik ontdekte Aleppo zeep een jaar geleden en afgelopen mei schreef ik een blog over waarom dit product zo onmisbaar is geworden in mijn huidverzorging. Aleppo zeep is de enige zeep die ik ooit heb gebruikt die mijn handen niet uitdroogt. Als ik Aleppo zeep gebruik, heb ik bijna geen handcrème nodig en blijven mijn handen de hele winter heel.

Aleppo zeep wordt gezien als de oudste zeep ter wereld. De ingrediΓ«nten zijn olijfolie, laurierolie en alleen natuurlijke soda. Aleppo zeep is 100% biologisch afbreekbaar en 100% natuurlijk. Het bevat geen chemische ingrediΓ«nten en toegevoegde stoffen. Het is heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid of met huidproblemen, zoals eczeem. En je kunt het zelfs kan gebruiken voor baby’s en kinderen.

Ook fijn: Aleppo zeep is zeer betaalbaar (met het laurierpercentage stijgt de prijs iets) én je doet heel lang met één blok. Je kunt het hier kopen.

Nagels knippen met de SensClipper

Nu ik twee lieve meisjes heb, heb ik natuurlijk veel minder tijd om mijn nagels te doen. Mijn nagels vijlen neemt veel tijd in beslag en ik merk dat ik daar ook altijd een beetje tegenop zie. Maar het is voor de kwetsbare huidjes van de meiden en voor de hygiΓ«ne heel belangrijk dat mijn nagels niet te lang worden. Daarom is de SensClipper momenteel een uitkomst. Hij knipt gemakkelijk en veilig en bespaart mij veel tijd omdat ik alleen maar een klein beetje hoef bij te vijlen na gebruik. Zie je dat ronde stukje zilver, met een streepje erdoorheen, op de foto? Daarmee kun je instellen hoe lang je nagels worden afgeknipt, zodat ze allemaal dezelfde lengte krijgen en niet te kort kunnen worden afgeknipt. Ook fijn: de knipper vangt de nagels op, zodat ze niet alle kanten opvliegen tijdens het knippen.

Koop bij bol.com

Natuurlijke nagellak van Boho

Ik heb een peuter rondlopen die altijd graag met mijn make-up speelt en haar nagels altijd gelakt wil hebben. Ik wil geen chemische troep op en rond mijn kinderen. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom ik natuurlijke cosmetica ben gaan gebruiken. De nagellak van Boho is minimaal 73% natuurlijk. Verder zijn de nagellakken van Boho vegan en biologisch.

De nagellakken zijn vrij van de hormoonverstorende stof Triphenylphosphat (en dus veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap) en allerlei andere troep, zoalsΒ formaldehyde, dibutyl phthalate, Β parabenen, xylene en kamfer. Boho heeft ook prachtige make-up en is zeer betaalbaar. Je koopt de nagellak hier.

Natuurlijke handcrème van MÁDARA

MΓ‘dara is zo’n prachtig merk. Ik gebruik het sinds mijn zwangerschapΒ en ben helemaal fan. Volledig natuurlijk, biologische ingrediΓ«nten, EcoCert keurmerk, dierproefvrij, vegan… wat wil je nog meer? Het is ook een heel mooi merk om cadeau te geven, omdat alle producten als een cadeautje voor je huid zijn. Zo ook de handcrΓ¨mes. De Infusion Blanc Supreme Hydration Hand Cream en de Infusion Vert Repairing Multi-Layer Hand Cream zijn echte pareltjes uit het MΓ‘dara landschap.

De Blanc Supreme is verzorgend en ruikt heerlijk naar Jasmijn. Hij trekt snel in en wat overblijft is een super zachte huid die heel subtiel en zalig zoet ruikt. Zo fijn. Ik zou deze aanraden voor de wat jongere huid. De Infusion Vert is voor de echte droge of ruwe huid. Uit de Infusion Vert lijn heb ik meerdere producten en ze zijn ideaal: zo voedend, hydraterend en versterkend. Deze handcrème versterkt ook je nagels. Ik zou deze aanraden voor de iets rijpere huid.

Natuurlijke nagellak remover van Benecos

In een natuurlijke nagel routine mag een nagellak remover natuurlijk niet ontbreken. Ik heb echt wel even moeten zoeken naar een natuurlijke nagellak remover. Maar het was de zoektocht waard. Voorheen werden mijn nagels altijd broos en uitgedroogd als ik mijn nagellak verwijderde, door alle chemische troep die normaal gesproken in nagellakremovers zit. Deze natuurlijke nagellak remover van Benecos zonder aceton tast mijn nagels niet aan en werkt toch effectief. Daarbij is hij vegan, dierproefvrij Γ©n super betaalbaar. Je koopt ‘m hier.

Columns by Kari

Enkele producten uit deze blog zijn met zorg & liefde toegestuurd door Puur PR. Daarnaast bevat deze blog bevat een aantal affiliate links.Β 

One thought on “Natuurlijke Hand & Nagel Routine Winter 2018/2019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.