Nooit Meer Last van Vet Haar: 8 Tips

Heb jij snel last van vet haar? Moet je eigenlijk iedere dag je haar wassen om het een beetje fatsoenlijk eruit te laten zien? Met deze 8 tips heb je (bijna) nooit meer last van vet haar!

Tip 1 – Stop er geen troep in

Wax, gel, mousse en allerlei andere meuk: de drogisterij staat er vol mee. Voor ieder haartype, iedere haarwens, iedere haarlook is er wel een flesje te vinden. Negen van de tien keer zijn deze producten niet alleen schadelijk voor je haar, ze maken je haar ook nog eens super vet. Weg ermee. Kies een paar natuurlijke stylings-producten, waar zo min mogelijk rotzooi inzit.

Koop hier de perfecte haarolie

Tip 2 – Verschoon je kussensloop

Je kussensloop zit vol met haarproducten, vettigheid van je huid, make-upresten en kwijl. Super smerig, als je erbij nadenkt. Je haar en je gezicht zullen je dankbaar zijn als je je kussensloop verschoont na iedere haar-wasbeurt. Overweeg om te investeren in twee zijden kussenslopen: veel beter voor je huid en je haar.

Tip 3 – Gij Zult Nooit Met Make-up Slapen

Haal altijd je makeup van je gezicht als je gaat slapen. Was je gezicht voor je naar bed gaat. Dit houdt je kussensloop schoon, je huid zuiver en je haar fris. Een goede skincare routine is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar.

Tip 4 – Was je haar slechts 1-2 keer per week

Als je snel vet haar hebt, is de kans groot dat je je haar iedere dag wast. Doe je dat niet, dan hangen de lokken na een dag al als vette frietjes langs je gezicht. Maar je moet eraan gaan geloven: je haar 1 keer, hooguit 2 keer per week wassen. Dat zal ALLES gaan schelen. Hoe doe je dat? Nou zo:

  • Doe het in stappen. Sla eerst 1 dag over. Houd dit een week lang vol. Sla dan 2 dagen over. Etc. Tot je op 1 a 2 keer wassen per week zit.
  • Gebruik droogshampoo om een wasbeurt uit te stellen en fatsoenlijk op je werk/school/leven te verschijnen. Kies bij voorkeur een droogshampoo zonder al te veel troep, bijvoorbeeld van Moroccan Oil.

tips tegen vet haar

Tip 5 – Investeer in goede shampoo

Ken je het Labello effect? Je hebt droge lippen, dus begint te smeren en voor je het weet raak je al in paniek bij de gedachte om zonder Labello-stick in je tas de deur uit te stappen. Zo is het ook met (de meeste) goedkope shampoo’s. Het is vaak prut, waar je haar super snel weer vet van wordt. Goede merken, waar ik ervaring mee heb, zijn Aveda, Hair O’right, Moroccan Oil en Hair Wonder. Je betaalt in eerste instantie meer, maar: je gebruikt minder shampoo per wasbeurt, je hebt veel minder wasbeurten per week en je haar blijft langer gezond.

Tip 6 – Blijf van je haar (en je gezicht) af

Misschien is het een hardnekkige gewoonte, misschien is het een nerveuze tic, misschien sta je er wel helemaal niet bij stil. Maar hoe vaak zit je wel niet met je handen in je haar? Stop ermee. Je handen zijn vies en vet en maken je haar ook vies en vet. En je gezicht ook. Zoek iets anders (een lange oorbel, een choker, een gezellig armbandje) waar je aan kunt draaien en friemelen en laat je haar met rust.

Tip 7 – Was uw hoofddeksels

Petten, mutsen, haarbanden en hoeden: super functioneel en/of hip. Maar, ook een prachtige plek om van alles aan viezig- en vettigheid in te verzamelen. Was ze regelmatig en zet geen vet zweetpetje op je schoongewassen haartjes.

Tip 8 – Schone borstel tegen vet haar

Heb jij ook van die haarborstels waar de halve wereld in gaat zitten? Je draait je om en er zit, behalve vierduizend haren, ook nog een halve kilo stof en een lading onidinteficeerbare smerigheid in. Was je haarborstel regelmatig. Beter nog: gebruik twee aparte haarborstels. Een voor schoon haar en een voor als je haarproducten gebruikt om je haar te stylen.

Succes!

Thank you for reading!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.