Een make-up look die je beschermt tegen de zon {natuurlijk & dierproefvrij}

Het beloven weer zonnige dagen te worden en dat is fijn. Heel fijn. Maar ook extra reden om je huid goed te beschermen tegen zonnebeschadiging. Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat & waarom ik dit een zo ontzettend belangrijk vind. Maar dan weet je ook dat ik heel veel van makeup houd. En dat kan soms best lastig samengaan: een full face of make-up Γ©n je huid goed beschermd tegen de zon. Daarom in deze blog makeup met spf, zodat je ook veilig de zon in kunt op makeup dagen. En natuurlijk zijn het weer natuurlijke & dierproefvrije producten!

Makeup met SPF

De basis is het belangrijkst. Wat mij betreft altijd met make-up, omdat ik zelf niet zulke uitgebreide eye looks doe, maar als het om zonnebescherming gaat zeker!.

makeup met spf

Als ik een lange dag voor de boeg heb, gebruik ik zonnebrand met spf 50, zoals deze 100% natuurlijke zonnebrand van Alphanova. De informatie op het internet over hoe lang spf werkzaam blijft na aanbrengen, verschilt hier en daar. Dit komt omdat het afhankelijk is van de gevoeligheid van je huid en of je bijvoorbeeld zweet of onder water gaat. Maar in principe kun je de factor x 10 doen en dan heb je het aantal minuten dat je beschermd bent in de zon. Dus factor 15 is 150 minuten en factor 50 is 500 minuten. Dat is ruim 8 uur. Als ik geen make-up zou dragen zou ik echter altijd bijsmeren na een paar uur! En, vergeet je hals niet!

Omdat de zonnebrandcrΓ¨me van Alphanova een witte waas achterlaat, meng ik mijn BB cream van RAU Cosmetics, met de translucent bronzing tint van Dr. Hauschka. Dit product kun je gebruiken De BB cream bevat een natuurlijke UV-bescherming en geeft een mooie, natuurlijke look. Ik ben heel lang op zoek gegaan naar de perfecte BB cream. Maar ik vond ‘m uiteindelijk bij RAU Cosmetics.


Wil je iets kopen bij RAU Cosmetics? Mijn kortingscode is nog steeds geldig: Kari2018.


Als highlighter gebruik ik de Dr. Hauchka Illuminating Fluid: deze geeft een prachtige glow op de plaatsen waar je het wilt. Om bepaalde plekken, zoals onder mijn ogen en zonnevlekjes, iets beter te bedekken gebruik ik de concealer van INIKA organics. Zowel Dr. Hauschka als INIKA zijn 100% natuurlijke merken van zeer hoge kwaliteit.

Deze minerale poeder van Uoga Uoga is ontzettend fijn: hij geeft een natuurlijke look, matteert eventuele shine van zonnebrandproducten en geeft je huid toch een gezonde gloed. En hij heeft een beschermingsfactor 15. Deze poeder kun je ook gemakkelijk meenemen met een gesloten kabuki brush, om gedurende de dag aan te brengen, voor dat kleine beetje extra bescherming.

Om mijn makeup met spf “vast” te zetten, zodat het de hele dag blijft zitten, gebruik in mijn eigengemaakte Face Mist. Een van de ingrediΓ«nten is Witch Hazel in, wat het proces van huidveroudering vertraagd: iets wat goed van pas komt als je (veel) in de zon bent.

Bronze, blush, glow!

makeup met spf

Uiteraard wil je niet met een egaal dichtgetimmerd koppie naar buiten. Je kunt wat dimensie terugbrengen en uitvergroten in je gezicht door aan de slag te gaan met het INIKA Baked Contour Duo. Breng de donkere poeder aan in de holtes van je wangen, rondom je voorhoofd, onder je kin en lichtjes aan de zijkanten van je neus. Met het blush palette van Dr. Hauschka geef je je wangen een gezonde blush. De highlighters van de paletten kun je gebruiken om je jukbeenderen, het puntje van je neus en de huid onder je wenkbrauwen te highlighten. Deze producten bevatten geen spf, maar zijn wel 100% natuurlijk en dierproefvrij.


Ik bescherm mijn gezicht heel goed tegen de zon, om huidveroudering en zonnebeschadiging te voorkomen, maar ik vind het wel fijn om gezond kleurtje in mijn gezicht te hebben. Zeker in de lente- en zomermaanden. Daarom gebruik ik een zelfbruiner om toch een gebronsde teint te krijgen. Bijvoorbeeld de veganistische zelfbruiners van MineTan. Deze zelfbruiners zijn vrij van parabenen en bevatten arganolie, avocadoolie, kokosolie, kokoswater, karitΓ©boter.


Natuurlijke oog makeup look

Voor mijn ogen houd ik het op een day-to-day basis simpel en natuurlijk. Zeker als het heet is: je wilt dat alles blijft zitten. Het eyeshadow palette van Dr. Hauschka heeft alles wat je daarvoor nodig hebt: de bruine en rode kleur gaan in de holtes van je ooglid, de lichte kleur op het ooglid. De bruine kleur gebruik je tevens als wenkbrauwpoeder en vervolgens breng je je wenkbrauwen in shape met de Lavera Eyebrow Styling Gel.

Voor mascara ben ik helemaal en ik vrees voor altijd verliefd geworden op de Long Lash Mascara van INIKA. Ik heb vooralsnog geen betere 100% natuurlijke, vegan mascara gevonden die zΓ³ goed blijft zitten (hij is Γ©cht smudge free) en je wimpers super lang maken.

Bescherming & kleur voor je lippen

makeup met spf

Ook je lippen moeten goed beschermd worden tegen de zon. De Weleda Everon lip balm heeft een factor 4 bescherming. Deze lippenbalsem is super hydraterend, ruikt lekker en verzorgt je lippen. Voor wat kleur heb ik een mooie combo uitgekozen: een prachtige, diep paarse lipstick van BOHO en een van de liquid lips uit de High Spirits collectie van Dr. Hauschka. Dr. Hauschka liquid lips zijn de beste liquid lipsticks die ik ooit heb gebruikt, natuurlijk & niet.

Het resultaat: makeup met SPF

Columns by Kari

Post contains affiliate links + gifted products [non were given for the purpose of this post] + one paid link.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.