Waarom ik Empties blogposts schrijf

Twee jaar geleden plaatste ik mijn eerste “Empties” post. Sindsdien probeer ik iedere maand een emtpies blog te schrijven, waarin ik laat zien welke producten ik de afgelopen tijd heb gebruikt & opgemaakt en of ik ze aanbeveel. Maar waarom eigenlijk? Waarom vind ik het belangrijk om je een kijkje te geven in mijn beauty-prullenbak? En wat heeft het te maken met groen leven?

Voor de (nieuwe) lezers die mijn Empties blogposts nog niet kennen. Je vindt ze hier. Of kijk in de menubalk onder “Beauty” en kies dan “Empties”. Zoals ik in de intro al schreef deel ik hier alle beauty producten die ik de afgelopen tijd heb opgebruikt: van make-up tot skincare en van haarproducten tot babyverzorging. Ik deel sinds een maand of 7 trouwens ook voedsel-empties. Deze serie heet “De Afvalbak van een Veganist” en die vind je hier!

Empties & Groen leven

Oké, een kijkje in mijn prullenbak. Waarom zou dat boeiend zijn? En waarom doe ik dat in hemelsnaam? Het klinkt misschien oppervlakkig: welke make-up heb ik gebruikt? Welke dagcrème is op? Maar dat is het niet. En dit is waarom:

1. Dierproefvrij & natuurlijk is een proces

Anderhalf jaar geleden, in september/oktober van 2017, besloot ik alleen nog maar dierproefvrije cosmetica te gaan kopen. Ik besloot dit nadat ik twee blogs had geschreven over de ingrediënten in mijn favoriete dagcrème. Ik was best geschrokken door alle troep die erin zat. De eerste stap ik nam, was voortaan alleen nog maar investeren in cruelty free beauty. En hoe meer ik mij hierin ging verdiepen, hoe vaker ik voor natuurlijke cosmetica koos. Inmiddels gebruik ik alleen nog maar natuurlijke (en uiteraard dierproefvrije) cosmetica. Maar het is wel een proces geweest. Ik heb niet al mijn producten weggegooid en alles in één keer nieuw gekocht. Dat is zonde. Ik heb alles braaf opgebruikt en door mijn empties te delen kon je dit proces volgen en zien dat het tijd neemt. Maar ook dat het mogelijk & haalbaar is om je volledig skincare routine en make-up routine natuurlijk & dierproefvrij te maken! Hetzelfde geldt voor plastic-vrij[er] leven en alle andere manier om een groen leven te leiden.


Bekijk hier mijn huidige 100% natuurlijke make-up routine

Bekijk hier mijn huidige 100% natuurlijke skincare routine


Empties blogposts
2. Maar hoe bevalt een product na een paar maanden?

Een andere belangrijke reden waarom ik Empties schrijf is omdat ik vaak reviews publiceer over cosmetica producten. Ik gebruik de producten die ik review meestal eerst 3 Γ‘ 4 weken, maar vaak ook langer, voordat ik ze aanbeveel. Ik vind het belangrijk om een goede aanbeveling te kunnen doen waar je echt wat aan hebt. Maar desalniettemin kan je mening over een product veranderen met de tijd. Soms ontdek ik nieuwe kwaliteiten of eigenschappen van een product. Soms ga ik een product nog meer waarderen, als ik het langer gebruik. En soms besluit ik dat ik een product niet meer opnieuw ga kopen als het op is. Ik vind het belangrijk dat jij als lezer “het volledige plaatje” hebt. En door de Empties posts is dat cirkeltje mooi rond.

3. Groen leven en zero waste

Met deze Empties posts probeer ik je ook te inspireren om je producten Γ³p te maken. Er wordt zo ontzettend veel weggegooid. Niet alleen eten, maar ook cosmetica. Je hebt een fles open, krijgt een nieuw, opent deze, laat die andere over datum gaan, kiepert ‘m weg. Kan gebeuren. Maar is het nodig? Nee. Je spullen opmaken is minder belastend voor het milieu en ook voor je portemonnee!

groen leven
4. Producten die goed zijn voor mens, dier en milieu

Tot slot wil ik jou natuurlijk inspireren om producten te kopen en gebruiken die goed zijn je huid en lichaam, waar geen dieren voor hebben geleden en zo min mogelijk een belasting zijn voor het milieu. Door zoveel mogelijk merken en opties te laten zien, hoop ik dat je producten vindt die bij jouw persoonlijke behoeften en budget passen. Als je ziet dat er veel opties zijn en waar deze te koop zijn, wordt het hopelijk gemakkelijker en laagdrempeliger om duurzame keuzes te maken en zo een happy & groen leven te leiden.

Columns by Kari
Kom je ook even kijken op Instagram?

2 thoughts on “Waarom ik Empties blogposts schrijf

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.