Mijn 100% natuurlijke huidverzorgingsroutine | Winter 2020

Het is tijd voor mijn huidverzorgingsroutine van 2020! Hoewel ik nog steeds dol ben op alle producten en merken die ik in mijn routine van 2019 gebruikte, is mijn natuurlijke huidverzorgingsroutine van 2020 new & improved. Dus als je op zoek bent naar 100% natuurlijke & dierproefvrije verzorging voor je gezicht – reiniging, dagverzorging, nachtverzorging, maskertjes en meer – lees dan gauw verder!


Bij alle producten hieronder staat vermeld of ze vegan zijn of niet. Als ze niet vegan zijn komt dit omdat er biologische bijenwas en/of lanoline in zit.


Mijn natuurlijke huidverzorgingsroutine

Zero waste je gezicht reinigen
natuurlijke huidverzorgingsroutine
Plastic vrij je gezicht reinigen

In de badkamer en onder de douche zijn we een heel flink stuk op weg naar plastic en afval vrij. In deze blog lees je alles over onze plastic vrije badkamer. Ik reinig mijn gezicht nu al geruime tijd met vegan houtskoolzeep van J’adore Bio en het is fijn. Heel fijn. Je doet er ook nog eens een eeuwigheid mee, dus het bespaart je bakken met geld. Ik gebruik een paar keer per week de konjac spons van Beauty Kitchen; een hele prettige en zachte manier om je huid een grondige reiniging te geven. Lees hier mijn blog over Beauty Kichen, een merk dat zich volledig focust op minimal waste en milieuvriendelijke producten.

Face mist, setting spray en toner
natuurlijke huidverzorgingsroutine
Kies wasbare wattenschijfjes in plaats van wegwerp!

Als mijn gezicht schoon is, gebruik ik de Super Glow Active Mist van Beauty Kitchen. Soms gebruik ik hem als toner: ik spray het op mijn gezicht en met een wasbaar wattenschijfje dep ik mijn huid droog. Als ik wat meer tijd heb laat ik de vegan mist in mijn huid trekken. Ik gebruik deze glow mist ook als setting spray over mijn make-up. Als je ook graag wilt overstappen op wasbare wattenschijfjes vind je hier mijn favorieten! Alle producten van Beauty Kitchen kun je halen of bestellen bij Holland & Barrett.

Dr. Hauschka, a love song
Natuurlijke verzorging van Dr Hauschka
100% natuurlijke dag en nacht verzorging van Dr. Hauschka

Als je mijn blog al een tijdje leest, weet je dat ik over bijna ieder Dr. Hauschka product wel een liefdeslied kan volzingen. Momenteel gebruik ik als dagcrΓ¨me de RozencrΓ¨me light. Voor de nacht gebruik ik het Nacht Serum en daaroverheen een paar druppeltjes van de Clarifying Oil van Dr. Hauschka. Het is echt een prachtig trio. Ik heb een [vermoeide] vochtarme tot normale huid dus zo voelt mijn huid overdag niet vettig, met de light crΓ¨me en krijgt het ‘s nachts een goede boost en intensieve verzorging met het serum en de gezichtsolie. De rozencrΓ¨me bevat lanoline en is dus niet vegan. Het serum en de olie zijn wel vegan. De gezichtsverzorging van Dr. Hauschka is verkrijgbaar op de Dr. Hauschka website.

Weleda favorieten
Natuurlijke verzorging van Weleda
Lippenbalsem, oogcrème, tinted dagcrème en SOS gel van Weleda

Als Weleda Ambassadeur heb ik jullie al heel erg veel Weleda favorieten laten zien. Ik ben nog nooit een Weleda product tegengekomen waar ik niet als een blok voor viel. Momenteel gebruik ik de Skin Food lippenbalsem, de Wild Rose oogcontour [want eerste lijntjes], de SOS gel als ik een puistje heb en de Beauty Balm als ik geen make-up wil dragen maar wel een filter over mijn gezicht wil, bijvoorbeeld na een slechte nacht. Allemaal stuk voor stuk prachtige producten en aanraders. Wel goed om te weten: de Skin Food lip balm is niet vegan, want bevat lanoline en bijenwas. De oogcontour bevat ook bijenwas. De andere Weleda producten in deze blog zijn wel vegan.

Natuurlijke zonnebescherming van MÁDARA
natuurlijke huidverzorgingsroutine
Je gezicht beschermen tegen de zon moet het hele jaar door

In deze blog heb ik een grote ode gebracht aan de zinbescherming van MÁDARA en wauw, wat ben ik nog altijd fan van deze producten. Een natuurlijke zonnebrand die geen witte waas achter laat. Er zit namelijk een tintje in de face sunscreen, waardoor je niet alleen beschermd bent tegen de zon, maar ook een mooie, natuurlijke dekking krijgt. Ideaal. De meeste mensen denken dat je in de winter geen zonnebrand nodig hebt, omdat je niet kunt verbranden. Maar ook als je niet verbrandt, wordt je huid beschadigd en verouderd door de UV straling. Dus smeren moet het hele jaar door. Ik vind de City CC, met factor 15 daarom ideaal. Deze producten bevatten bijenwas en zijn dus niet vegan.

Maskertje van Beauty Kitchen
natuurlijke huidverzorgingsroutine
Een potje dat je kunt terugbrengen naar de winkel als het leeg is!

Ik gebruik altijd twee soorten maskers: een reinigend of actief masker en een verzorgend of ontspannend masker. Die laatste is momenteel het 5 minute miracle masker van Beauty Kitchen. Het is een heel fijn en zacht masker dat je huid voedt, verzorgt en hydrateert. Wat ik ook heel goed vind aan dit masker is dat je het lege potje kunt terugbrengen naar Holland & Barrett, zodat het kan worden hergebruikt. Dit is namelijk milieuvriendelijker dan recycling. Ook dit masker hier verkrijgbaar, bij H&B.

Reinigingsmasker van Dr. Hauschka
natuurlijke huidverzorgingsroutine
Zalige reinigende maskers van Dr. Hauschka

Het ontspannende masker van Beauty Kitchen wissel ik af met het reinigende masker van Dr. Hauschka. Dit is momenteel mijn go to ‘actieve’ masker. Dit vegan masker gebruik ik als mijn huid even een boost of optater nodig heeft. Als mijn huid dof, moe of flets is en ik een fris gevoel wil. Een prachtig masker, dat niet alleen je huid reinigt en zuivert, maar ook een heel fijn, blij gevoel geeft. Die authentieke Dr. Hauschka geur, de weldadigheid: echt een ultiem verwenmoment in mijn natuurlijke huidverzorgingsroutine.

Papaya lips
Lippenbalsem van P'URE Papayacare
De 100% natuurlijke lippenbalsem van P’URE Papayacare

Natuurlijk ontbreekt P’URE Papayacare niet in mijn natuurlijke huidverzorgingsroutine. De Weleda Skin Food lipbalm gebruik ik ‘s ochtends en ‘s avonds – thuis – maar in mijn tas zit altijd de Papaya lips. Het is een vegan lipbalm: er wordt geen lanoline, maar candelila wax gebruikt. Verder bevat de Papaya lips geen palmolie en geen petroleum. P’URE Papayacare heeft het NATRUE-keurmerk – een streng keurmerk voor natuurlijk cosmetica, waar ook bedrijven als Weleda en Dr. Hauschka aan voldoen. 

Plastic vrij make-up verwijderen 
plastic vrij makeup verwijderen
Zo zero waste mogelijk je make-up verwijderen

Hoe ik mijn make-up verwijder wisselt nog al eens. Maar meestal gebruik ik een olie of butter van Natural Heroes – maar net wat ik in de kast heb staan – samen met een wasbaar wattenschijfje. De jojobae olie, amandelolie en castor olie van Natural Heroes werken heel goed. Maar momenteel gebruik ik de kokosolie om mijn mascara en een groot deel van mijn gezichtsmade-up te verwijderen. Daarna maak ik mijn make-up doekje van Human+Kind nat om zo de rest van mijn make-up te verwijderen. Dit doekje komt [helaas] in plastic verpakt, maar kun je vervolgens jarenlang hergebruiken.

Columns by Kari

Deze blogpost bevat enkele affiliate links

One thought on “Mijn 100% natuurlijke huidverzorgingsroutine | Winter 2020

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.