Beauty Kitchen: hoe werkt het precies?

In mijn groene tips van de dag vertelde ik al over Beauty Kitchen. Beauty Kitchen is een natuurlijk cosmeticamerk met een sterke missie om de afvalberg van de wereld te verkleinen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid onder andere door composteerbare en zero waste producten te verkopen, maar ook door jou als consument de mogelijkheid te geven je lege potjes en flesjes in te leveren, zodat ze hergebruikt kunnen worden. Hoe werkt het precies en wat vind ik van de natuurlijke huidverzorging van Beauty Kitchen? Je leest het allemaal in deze blog!

Natuurlijke huidverzorging van Beauty Kitchen

Beauty Kitchen is een natuurlijk cosmeticamerk uit Engeland. Hun complete focus ligt op het ontwikkelen van zo effectief Γ©n duurzaam mogelijke huidverzorging. Natuurlijke ingrediΓ«nten, milieuvriendelijke verpakkingen, groene investeringen: het zijn geen bijzaken, maar de pilaren waar het merk op steunt. Hun doel is het meest duurzame cosmeticamerk ter wereld te zijn. Hoe vertalen ze dat naar de praktijk?

  • De ingrediΓ«nten van Beauty Kitchen producten zijn 100% natuurlijk
  • De meeste producten zijn veganistisch, op een aantal na die duurzaam verkregen bijenwas of honing bevatten.
  • Het merk is dierproefvrij
  • Waar mogelijk wordt voor biologische ingrediΓ«nten gekozen
  • Beauty Kitchen heeft een B Corp status. Dit is een certificaat dat bedrijven die milieuvriendelijk werken kunnen ontvangen.
  • De natuurlijke huidverzorging van Beauty Kitchen bevat geen micro beads
  • De verpakkingen zijn recycled, recyclebaar of navulbaar [lees verderop hoe dit werkt]
  • Er wordt zo min mogelijk plastic gebruikt voor de verpakkingen
konjac spons beauty kitchen

Het inleveren van lege flesjes en potjes van Beauty Kitchen

Een deel van de natuurlijke huidverzorging van Beauty Kitchen zit in papier verpakt, zoals de zepen en konjac sponzen. Deze kun je uiteraard gewoon bij het oud papier gooien. Maar Beauty Kitchen gaat verder als het gaat om duurzame verpakkingen. Sommige flesjes en potjes kun je na gebruik weer inleveren. Ze worden dan gewassen en hergebruikt. Uit doorberekeningen blijkt namelijk dat dit een stuk milieuvriendelijker is dan recycling. In Nederland kun je Beauty Kitchen producten kopen Γ©n terugbrengen bij filialen van Holland & Barrett. Als het “Return, Refill, Repeat” logo op je potje of flesje staat, kun je het na gebruik inleveren. Je ontvangt dan ook nog eens 200 passiepunten van H&B. Je potje wordt uiteraard niet in de winkel opnieuw gevuld. Alleswordt allemaal eerst goed gereinigd door Beauty Kitchen. Je koopt dus gewoon een nieuw product, maar jouw ingeleverde potje wordt wel herbruikt!

natuurlijke zeep plastic vrij

Wat vind ik van de natuurlijke huidverzorging van Beauty Kitchen

Ik vind het bedrijf natuurlijk geweldig. Merken die zich actief inzetten voor een betere wereld, daar word ik super enthousiast van. Maar de producten zelf, hoe zit het daar mee? Enkele maanden geleden kocht ik een flesje Glow Mist. Een rijk, actieve mist die je kunt gebruiken om je huid voor te bereiden op dagcrème of nachtcrème, maar ook om je gezicht gedurende de dag een opfrisser te geven. Ik gebruik de Glow Mist ook als makeup setting spray en om, tijdens een lange makeup dag, mijn makeup weer even een boost te geven. Ik vond het een fijne mist en wilde graag meer ontdekken van Beauty Kitchen.

natuurlijke huidverzorging beauty kitchen

Beauty Kitchen Beauty Routine

Ik mocht een aantal producten van Beauty Kitchen uitkiezen en testen. Ik koos voor producten die ik daadwerkelijk nodig had en erg nieuwsgierig naar was. Ook hield ik rekening met minimale of “return” verpakkingen. Dat waren de konjac sponzen, de plastic vrije zepen, het gezichtsmasker en de lip treatment. Samen met een heerlijke, nieuwe fles Glow Mist, heb ik een fijne 100% natuurlijke beauty routine gecreΓ«erd.

Stap 1: Was je gezicht en lijf met een van de organic vegan soap bars

Stap 2: Geef je gezicht een zachte cleanse & exfololiate beurt met een van de konjac sponzen

Stap 3: Verwen je huid met het 5 minuten “miracle masker”

Stap 4: Spoel het masker af, spray je gezicht in met de Super Glow Active Mist

Stap 5: Volg met je dagcrème en smeer je lippen in met de Natruline

natuurlijke huidverzorging van beauty kitchen

Ik vind de natuurlijke huidverzorging van Beauty Kitchen echt zalig: zacht voor de huid en toch effectief. De Konjac sponzen bijvoorbeeld, maken je huid goed schoon, maar zijn niet ruw op je gezicht. Het is een zachte scrub. En ontzettend duurzaam, omdat je wel drie maanden met een spons doet. Daarna is de spons 100% composteerbaar. Het masker is heerlijk ontspannend en heeft een hydraterende werking. Als het potje leeg is, mag ik hem inleveren bij H&B. Aan de geur van de Glow Mist moet je misschien even wennen, maar aan de lichte tinteling voel je direct de werking van de mist.

beauty kitchen lip balm

Ik kan alleen maar razend enthousiast zijn over dit merk en kan het aanraden als dagelijkse verzorging voor jezelf of je partner. Het is ook een prachtig duurzaam cadeau voor de feestdagen – bijvoorbeeld een selectie uit de Seahorse Plankton+ lijn of de Abyssinian Oil lijn. Je kunt de natuurlijke huidverzorging van Beauty Kitchen hier online bestellen. Maar nog beter voor het milieu is als je ze gaat halen [en na gebruik weer inlevert] met de fiets!

Columns by Kari

Ad [gifted products]

3 thoughts on “Beauty Kitchen: hoe werkt het precies?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.