Kerst Make-up: 100% natuurlijke, vegan & dierproefvrij | INIKA Organic

Vorige maand was ik mijn make-up aan het doen voor een afspraak en toen realiseerde ik mij dat ik mijn flesje foundation al 11 maanden in gebruik had. Het is de 100% natuurlijke foundation van INIKA Organic, dus zonder enige toevoeging van chemische troep of conserveringsmiddelen. En toch werkte hij nog altijd zo ontzettend goed: geen oxidatie, geen uitdroging. Alleen maar een mooie, natuurlijke flawless base. Ik was zo enthousiast dat ik vroeg of INIKA wilde samenwerken rondom Kerst. En dat wilden ze! Dus in deze blog deel ik een aantal van mijn INIKA favorieten en de make-up look die ik er mee creëer.

Over INIKA Organic

INIKA Organic is een 100% natuurlijk cosmeticamerk dat veganistische en dierproefvrij makeup ontwikkelt met een hoog percentage biologische ingrediënten. Het merk is naast natuurlijk, vegan, dierproefvrij en biologisch ook halal.

Prep & Prime

The INIKA Pure Primer

Wat je doet vóórdat je je make-up aanbrengt is minstens zo belangrijk als de make-up zelf. Een goed gereinigde huid en verzorgende dagcréme zorgen voor een goede basis. Ik gebruik zelf niet zo vaak een primer, omdat ik hou van zo min mogelijk laagjes over elkaar. Maar sls je een lange make-up dag voor de boeg hebt of snel last krijgt van een droge huid als je make-up draagt, is een primer een goed idee. De Pure Primer met hyaluronic acid van INIKA bevat 83% biologische ingrediënten, geeft je huid een gezonde glow en zorgt ervoor dat je foundation langer mooi blijft zitten. De primer heeft een citrusachtige geur, plakt niet en trekt snel in.

All about that base

natuurlijke makeup INIKA organic

En dan nu het pareltje. De foundation waar ik je al over vertelde: de Liquid Foundation met hyaluronic acid van INIKA Organic. De foundation bevat 73% biologische ingrediënten en is een ware droom voor je huid. De applicatie is heel eenvoudig en vergevingsgezind, de finish heel fris en natuurlijk en de dekking goed: your skin but better. Voor speciale gelegenheden als Kerst of als je huid het nodig heeft, kun je de dekking opbouwen met een extra laag. Mijn kleur is Cream NL3. Je kunt de dekking en de duur van je foundation ook nog meer verbeteren door een poeder erover heen te gebruiken.

Inika Organic concealer
INIKA Organic Perfection Concealer

Om de donkere huid onder mijn ogen op te laten lichten gebruik ik de Perfection Concealer van INIKA [kleur = very light]. Dit is geen dikke, dekkende concealer, maar meer een brightner. Voor puitjes en zonnevlekken raad ik je aan om wat color correcting toe te passen voordat je je foundation aanbrengt.

Contour, Highlight, Blush

INIKA Organic Contour Duo

Om mijn gezicht te contouren en op te warmen, gebruik ik het baked contour duo van INIKA Organic [kleur Almond]. Deze warme contour [meer een brontour] en natuurlijke highlight zijn een perfect duo voor een natuurlijke make-up look. De contour kleur gebruik ik om de natuurlijke dimensies van mijn wangen, mijn neus, nek en oogleden te verdiepen. De highlight kleur gebruik ik om mijn jukbeenderen, wenkbrauwen en het puntje van mijn neus te laten oplichten. Het is geen wham bam in your face highlight, maar een subtiele glow, die ook heel mooi staat als oogschaduw.

Inika organic blush

Een van mijn nieuwe favoriete INIKA pareltjes is dit blush duo. Pink Tickle bestaat uit een prachtige oud roze blush en een koraalroze tint. Ik mix de twee samen, breng ze aan op de bolle delen van mijn wangen en laat de kleur dan overlopen in mijn contour. De zacht roze kleur vind ik ook zalig als oogschaduw.


De basis zit er op. Op dit punt in mijn make-up routine spray ik mijn gezicht altijd even in met een face mist. Momenteel is dat mijn Super Glow Active Face Mist van Beauty Kitchen. In deze review kun je alles te weten komen over mijn huidverzorgingsroutine met Beauty Kitchen.


Brows and more

natuurlijke makeup

Het is nu tijd voor mijn ogen. Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik het Brow Define Palette in de kleur Chestnut van INIKA Organic. Dit wenkbrauwpalette bevat twee kleuren bruin – een lichtere en een diepere tint – en een doorzichtige wax om je wenkbrauwen te vormen en in bedwang te houden gedurende de dag. De donkere kleur bruin gebruik ik voor feestelijke gelegenheden ook om een klein randje aan de onderkant van mijn ogen te maken, voor een intensere look. De lichtbruine kleur werkt tevens goed als contour basis voor je oogschaduw. Ik heb geen oogschaduw palette van INIKA, maar door mijn andere paletten op deze manier te gebruiken kan ik toch allerlei eye makeup looks creëren.

INIKA Organic Mascara: A Love Song

inika organic mascara

Misschien nog wel meer dan op de foundation, ben ik verliefd op de Long Lash Mascara van INIKA Organic. Voor deze blog heb ik The Mascara gebruikt en hiervoor had ik de Bold mascara van het natuurlijke merk. Maar de Long Lash is en blijft mijn favoriet. Die mascara maakt je wimpers zo lang, vol en mooi. En hij vlekt niet, loopt niet uit en blijft heel lang zitten. Het is zonder twijfel de beste mascara die ik ook heb gehad.

Mijn make-up looks met INIKA Organic

Ik heb twee make-up looks gemaakt voor deze blog. Een everyday makeup look (links) die ik meestal draag, bijvoorbeeld als ik met mensen afspreek, erop uit ga met mijn gezin of een werkafspraak heb. Dit is gewoon één laagje foundation, contour duo, blush, wenkbrauwen en één laagje mascara. De tweede look is een meer dekkende makeup look met primer, twee lagen foundation, alle andere producten, oogschaduw [met de INIKA Palletes] en twee lagen mascara. Ik heb nog geen INIKA organic lipproducten dus de nude lipstick en de rode lipstick zijn van Dr. Hauschka.

Columns by Kari

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

4 thoughts on “Kerst Make-up: 100% natuurlijke, vegan & dierproefvrij | INIKA Organic

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.