Empties, deel 27: wat de groene mama weggooit

Ik heb weer een heleboel lege beauty producten bewaard en dus is het de hoogste tijd voor een nieuwe Empties blogpost. In deze blog laat ik 14 natuurlijke cosmetica producten zien, die we hebben opgebruikt de afgelopen weken. Ik geef mijn “eindoordeel” over de milieuvriendelijke huidverzorging, vertel waar je ze kunt kopen en welke producten ik opnieuw zal aanschaffen. Wil je de verzorgingsroutines van jou en je gezin vergroenen? Lees dan gauw verder!

Plastic vrije milieuvriendelijke huidverzorging

plastic vrije zepen

We gebruiken zoveel mogelijk zero waste producten. Dat is een proces. Onze cosmetica is nog niet 100% zero waste, maar de badkamer wordt steeds plastic vrijer en afvalvrijer. Plastic vrij verpakte blokken zeep zijn daar een belangrijk onderdeel van: een blok zeep voor je haren, een voor je lijf, een voor je gezicht, een voor je kroost (zie verderop), een om te scheren en een voor je handen, bij de wastafel. Of gewoon een die dat allemaal kan natuurlijk, maar ik vind het belangrijk dat alles echt goed werkt en dat we kunnen blijven genieten van producten en geuren, zonder het milieu te belasten. Afgelopen maanden hebben we onder andere opgebruikt:

  • Plastic vrij verpakte zepen voor lichaam en gezicht, van Beauty Kitchen. Beauty Kitchen is een heel mooi natuurlijk merk (B-corp status) dat innovatief werkt aan zero waste cosmetica. Heel fijne zepen: zeer geschikt voor de gevoelige huid en gemakkelijk verkrijgbaar bij Holland & Barrett.
  • Plastic vrij verpakte zeep (Rose + Vanilla) voor lichaam en gezicht, van Schmidt’s. Schmidt’s is ook heel toegankelijk (en verkrijgbaar bij Holland & Barrett). De deo’s, tandpasta’s en de zepen zijn fijn en effectief en ik geef de producten ook graag cadeau.
  • Vaste zeep voor lichaam, van hagi.
    Hagi is een van de merken van Origanic.nl – een natuurlijke webshop waar ik enkele weken terug mee heb samengewerkt. De hagi zeep (Sea Buckthorn oil en Poppy Seed peeling) is een zalige, verfrissende zeep en zal ik zeker opnieuw aanschaffen. Ik heb een discount code voor deze shop: KARI15%

Milieuvriendelijke huidverzorging voor baby’s en kinderen

milieuvriendelijke huidverzorging voor baby's en kinderen

Voor de meiden gebruiken we zo min mogelijk producten – vaak van Weleda (shampoo, tandpasta, medicijnen) of van Aromed (massageolie, natuurlijke oplossingen voor lichamelijke klachten). Maar deze plastic vrije en natuurlijke zeep van J’adore bio is echt een must have wat mij betreft. Hij is zacht voor de huid en de haartjes van je zero waste baby en extra leuk: je kunt er melkbadjes mee maken – super schattig voor foto’s. De wattenstaafjes gebruiken we al een tijdje niet meer (ik maak de oren van de meisjes voorzichtig schoon met een herbruikbaar bamboe oorschrapertje). Maar dit is een fijn plastic vrij alternatief gemaakt van biologisch katoen.

100% natuurlijke parfum

100bon natuurlijke parfum

Ooo ik was echt een beetje droevig toen deze op was. De 100% natuurlijke geuren van 100BON zijn werkelijk waar pareltjes. De kwaliteit is subliem (lees in deze blog alles over dit bijzondere merk) en deze geur l’eu du parc was zalig: fris, zacht en zonnig. Ik gebruik nu het myrrhe & encens mystérieux parfum van 100BON – een hele rijke, diepe geur. Deze parfums zul je de komende jaren nog wel een paar keer voorbij zien komen op mijn blog. Ze zijn ook heel mooi om cadeau te geven.

Natuurlijke & vegan makeup

INIKA natuurlijke makeup

INIKA organic is een van mijn all time favoriete natuurlijke makeup merken. Ik heb al verschillende blogposts geschreven over de makeup en maakte hier twee makeup looks met de producten. De liquid foundation en Long Lash mascara zijn echte “ride or die” producten waar ik altijd weer op teruggrijp. Momenteel test ik ook de huidverzorging van INIKA. Ze hebben een nieuwe lijn met skincare producten. Over een paar weken kun je mijn review erover lezen!

Natuurlijke zonbescherming

MADARA zonnebrand

Deze producten verdienen ook een ode. De natuurlijke zonbescherming van MADARA heb ik tot de laatste druppel opgebruikt. De gezichtszonnebrand (factor 30) vind ik ideaal: natuurlijke zonnebrand, maar geen witte waas want er zit een tintje in, waardoor je ook nog eens een fijne filter over je huid krijgt. De City CC (factor 15) is perfect voor de wintermaanden. In deze blog kun je alles lezen over de MADARA zonverzorging. Ook deze milieuvriendelijke huidverzorging is mooi om cadeau te geven. Enige nadeel is dat de color range zeer beperkt is. Dus als je diepere huidskleur dan ik hebt, is deze zonnebrand niet geschikt. Dan raad ik de Coco Sun Tanning van Arganique aan.

Natuurlijke face mist

milieuvriendelijke huidverzorging

Ik ben dol op facemists. Het is altijd een van de eerste dingen die ik wil uitproberen van een merk. De milieuvriendelijke huidverzorging van Natural Heroes gebruik ik als basis producten voor mijn DIY face mist. Ik vind Natural Heroes een fijne plek om pure producten te kopen voor home made cosmetica producten. Ik doe er altijd graag inspiratie op, ze hebben toffe DIY pakketten en het is ook echt een aanrader als je op zoek bent naar een origineel, groen cadeau.

De Super Glow Active facemist van Beauty Kitchen is mijn tweede flesje van dit merk: de eerste heb ik teruggebracht naar de winkel toen hij leeg was. Dat vind ik zo’n tof initiatief van Beauty Kitchen. Ze reinigen de flesjes (en sommige potjes) en hergebruiken ze dan. Deze face mist gaat dus niet de glasbak in maar breng ik (lopend of op de fiets!) terug naar Holland & Barrett.

Meer milieuvriendelijke huidverzorging

milieuvriendelijke huidverzorging

Ik testte behalve de hagi zeep ook andere milieuvriendelijke huidverzorging van Origanic.nl. De bodylotion stick van hagi is een echte aanrader: heel verzorgend en een ware beauty hack omdat je geen bodylotion aan je handen krijgt. Het enige dat ik dan nu zou willen van hagi is dat ze de vaste bodylotion in een kartonnen verpakking (zoals We Love the Planet) gaan verkopen. Dan heb je zero waste bodylotion! De facemist van MakeMeBio was zalig – als wake up mist in de ochtend, maar ook als setting spray over makeup. En ook heel betaalbaar. Enige nadeel vind ik dat het in plastic is verpakt. Ik heb een discount code voor deze shop: KARI15%

Columns by Kari

Deze blogpost bevat PR producten en affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.