INIKA natuurlijke huidverzorging | Review

Ik gebruik de 100% natuurlijke make-up van INIKA Organic al een paar jaar, dus toen ik zag dat ze ook natuurlijke huidverzorging hadden uitgebracht wilde ik dat gelijk gaan testen. De afgelopen 5 weken heb ik de INIKA organic huidverzorging getest. In deze blog review ik de producten. Ben je op zoek naar cosmetica die zacht is voor je huid en voor de aarde? Lees dan gauw verder.

INIKA organic huidverzorging

Zoals ik in de inleiding al schreef gebruik ik de make-up van INIKA organic al enkele jaren. Met name de foundation en de mascara zijn echt mijn “ride or die” producten van dit merk. Het zijn de producten die ik standaard aanbeveel als mensen iets willen uitproberen van INIKA of op zoek zijn naar foundation of mascara. Maar ik gebruik ook de andere producten heel graag. In deze blog vind je twee make-up looks met enkel producten van INIKA. Toen ik de skincare lijn zag, wist ik gelijk: dat wil ik proberen! Maar ook had ik direct torenhoge verwachtingen. Als je eenmaal een bepaalde kwaliteit gewend bent van een merk, zet dat natuurlijk de toon voor alle nieuwe producten die ze uitbrengen.


INIKA stelt gelukkig zelf ook hoge eisen: de producten zijn 100% natuurlijk, 100% vegan, 100% hallal, 100% dierproefvrij en minimaal 70% biologisch. De dagcrème is bijvoorbeeld 78% en de micellar water 86% biologisch. Even in gedachten houdend dat skincare deels uit water bestaat (wat niet binnen het percentage biologisch valt), is dat percentage heel hoog.


De Maca Root RICH Day Cream van INIKA organic
Inika organic huidverzorging dagcreme

De Maca Root dagcrème van INIKA is een rijke en stevige crème voor de droge en ouder wordende huid. De crème is 100% natuurlijk, bevat 80% biologische ingrediënten, is vegan en dierproefvrij. De dagcrème bevat onder andere macawortel, shea butter, argan, roos van Jericho, aloë vera en nog vele andere rijke oliën zoals lavendel, patchoeli, rozenbottel en jojobae. De crème is opgebouwd vanuit deze plantaardige ingrediënten om te huid diep te hydrateren, te regenereren (huidveroudering tegen te gaan) en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling.

Mijn ervaring met deze dagcrème

De dagcrème zit in een glazen potje, met een zilvergouden dop – de crème heeft een luxueuze uitstraling en staat mooi op mijn beautykastje. De geur van de dagcrème is zalig: een licht zoetige, maar ook kruidige geur – een fijne, diepe geur. De crème is stevig, maar gemakkelijk smeerbaar. Je hebt slechts een heel klein beetje nodig: een vingertopje is voldoende voor mijn hele gezicht. Direct na het aanbrengen voelt mijn gezicht altijd eventjes plakkerig, maar als de dagcrème is ingetrokken verdwijnt dat gevoel en voelt mijn gezicht de hele dag gehydrateerd.

Mijn eindoordeel

Ik ben zo blij dat INIKA organic huidverzorging heeft uitgebracht, want deze rijke dagcrème bewijst dat je al die chemische producten van merken die nog altijd niet dierproefvrij zijn absoluut onnodig zijn. Deze crème wint het met gemak van de high end skincare merken die niet natuurlijk zijn. Ik vind het een dikke aanrader. Hij voldoet in alle opzichten aan mijn hoge verwachtingen.

De Micellar Rosewater van INIKA Organic
Micellar Rosewater

Het tweede product dat ik testte uit de INIKA organic huidverzorging is de Micellar Rosewater. Deze reiniger is ook 100% natuurlijk, bevat 86% biologische ingrediënten en is uiteraard ook vegan en dierproefvrij. Het micellairwater is bedoeld om make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen in de ochtend of aan het einde van de dag. De Micellar Rosewater bevat onder andere rozenbottel, aloë vera en jojobae.

Mijn ervaring met de het micellairwater 

De Micellar Rosewater komt in een glazen flesje met een zildergouden dop. Ik verwachtte een face mist – ik had blijkbaar vooral naar het woord “rosewater” gekeken en het woord “micellar” een beetje genegeerd. Je moet het micellairwater aanbrengen op een (wasbaar) wattenschijfje en vervolgens kun je hiermee je gezicht reinigen. Je hoeft je huid niet af te spoelen daarna, maar ik vind het gevoel dat achterblijft niet prettig. Als ik naspoel met water voelt mijn huid schoon, verzorgd en fris. De geur van dit INIKA organic huidverzorging product vind ik minder aantrekkelijk dan de dagcrème. Als reiniger voldoet hij echter aan mijn eisen: ik gebruik de micellar rosewater ‘s avonds, als ik mijn zonnebrand en ‘de vervuiling van de dag’ van mijn gezicht wil wassen.

Mijn eindoordeel

Deze Micellar Rosewater is een snelle, no-fuss en effectieve manier om je gezicht te reinigen. Het is niet de fijnste reiniger die ik ooit heb gebruikt (ik vind geur heel belangrijk), maar de effectiviteit en vooral de natuurlijke, biologische en plantaardige ingrediënten wegen zwaar mee in mijn eindoordeel, waardoor ik hem toch kan aanraden als heilzaam, volwaardig en milieuvriendelijk alternatief voor niet-natuurlijke reinigers.

Columns by Kari

AD (Gifted)

2 thoughts on “INIKA natuurlijke huidverzorging | Review

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.