Je bent wat je smeert | Papaya Lips

Je bent wat je eet, wordt er weleens gezegd. En je eet je cosmetica, vaker dan je denkt. De gemiddelde vrouw krijgt zo’n 15 gram lippenstift binnen per jaar. Dat klinkt weinig, maar een lipstick of lipbalsem weegt tussen de 3-5 gram. Dus dat betekent dat je 3 lipsticks per jaar opeet. Yuk. Als je naar jouw lipproducten kijkt, weet je dan eigenlijk wel wat er in zit? Zou je er vrijwillig een hapje van willen nemen? En zou je er drie op willen eten? Nee, natuurlijk niet. Dit is slechts een van de redenen waarom 100% natuurlijke cosmetica een veel betere keuze is dan al die chemische troep. In deze blog meer daarover en mijn review van de Papaya Lips, van P’URE Papayacare – een 100% natuurlijke, vegan en dierproefvrije verzorger en beschermer voor je lippen.

Er wordt vaak luchtig over gedaan, meestal door bedrijven die wΓ©l allerlei rotzooi in hun cosmetica stoppen. Zulke kleine beetjes kunnen toch geen kwaad? Nee, je gaat er niet dood van. Maar gezond is het niet. Chemische cosmeticaproducten kunnen invloed hebben op je hormonen en je huid. Natuurlijk kiezen is zo gemakkelijk tegenwoordig, er is zoveel keuze. Dus why not?

Why wel

Behalve dat het gezonder voor jou is, is het ook gezonder voor de mensen om je heen. Heb je [kleine] kinderen? Spuit je deodorant in hun omgeving? Liggen ze tegen jouw gebody-lotionde of geparfumeerde lijf aan? Geef je ze een kus? Pakken ze weleens jouw skincare of make-up om mee te spelen? Als het antwoord ja is, heb je een super goede reden om voor natuurlijke cosmetica te kiezen.

Een andere goede reden is dat bedrijven die natuurlijke cosmetica maken over het algemeen niet alleen zeer begaan zijn met het welzijn van mensen, maar ook met het welzijn van de planeet. Bij het productieproces en de verpakkingen wordt nagedacht over duurzame opties. Bij het verkrijgen van ingrediΓ«nten wordt stilgestaan bij het effect ervan op dier, mens en milieu. Er wordt niet op dieren getest en ze verkopen ook niet in landen waar post- market testing op hun producten verplicht is. 

Papaya Lips

Verslavend

Tot slot is natuurlijke cosmetica vaak veel effectiever op de lange termijn. Dit durf ik, na het verkiezen van natuurlijk boven chemisch voor ruim 2 jaar, met volle overtuiging te zeggen. Ik had vroeger een lippenbalsem verslaving. Ik raakte nog net niet in paniek als ik zonder Labello de deur uit was gegaan. Ik moest maar blijven smeren. Sinds ik natuurlijke lipbalms gebruik heb ik hier geen last meer van. Want deze lipbalms lossen het probleem niet tijdelijk op: ze verzorgen, beschermen en hydrateren je lippen écht en voor de lange termijn. Zodat je er niet méér van nodig hebt, maar juist minder.

Papaya Lips

De afgelopen maanden heb ik veel geschreven over het 100% natuurlijke merk P’URE Papayacare uit Australie. Ik vertelde over de Renew cream, die ik gebruik op de striae op mijn heupen. Over de multi purpose ointment, die ik voor zeker 12 verschillende dingen gebruik. En over de Vapour balm, een life saver voor benauwde of verkouden mensen, als je het mij vraagt. Vandaag wat meer over de Papaya Lips van dit mooie merk.

De Papaya Lips is vegan: er wordt geen lanoline, maar candelila wax gebruikt. Verder bevat de Papaya lips geen palmolie en geen petroleum. P’URE Papayacare heeft het NATRUE-keurmerk – een streng keurmerk voor natuurlijk cosmetica, waar ook bedrijven als Weleda en Dr. Hauschka aan voldoen. 

Papaya Lips

Wat doen de ingrediΓ«nten van Papaya Lips?

De Papaya Lips hydrateert je lippen. Het bevat papaya, wat een hoog gehalte vitamine c heeft en unieke enzymen bevat om droge lippen te exfoliΓ«ren en herstellen. De Shea Butter, Macadamia en Jojoba voeden je huid en zorgen voor kalmering. De cadelila wax creert een natuurlijke barriΓ¨re waardoor je lippen minder vocht verliezen. De Papaya Lips heeft een handige applicator die je goed schoon kunt houden. Een tube bevat 10 gram – 2 tot 3 keer zoveel dus dan de gemiddelde lipbalm!

In gebruik

Ik gebruik de Papaya Lips als ik droge lippen heb of als ik een lipstick wat meer glos wil geven of onder een liquid lipstick, zodat het wat minder droog voelt en oogt. De tube is gemakkelijk mee te nemen en de formule heeft een aangename smaak. Ik vind het een echte aanrader en hij is hier te koop.

Columns by Kari

AD [paid]

One thought on “Je bent wat je smeert | Papaya Lips

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.